En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció

Comparteix
acord entre Chery i Ebro

El comitè d'empresa de l'antiga empresa niponsa a la Zona Franca de Barcelona estan "convençuts" que Cheryl assumirà la contractació dels exempleats de Nissan que van quedar pendents, després de l'acord amb la catalana Ebro-EV Motors per ocupar l'espai i fabricar vehicles elèctrics. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè d'empresa i secretari general de la secció sindical de SIGEN-SIR USOC, sindicat majoritari del procés de reindustrialització, ha assegurat que "entre l'acord entre Chery i Ebro i els plans d'expansió, evidentment que nosaltres estem convençuts que ens soluciona aquests mil extreballadors de Nissan".

L'acord entre l'empresa catalana i la xinesa és un "èxit d'una reindustrialització titànica

A més, Ruiz aspira al fet que "hi haurà la possibilitat d'expandir-ho a proveïdors i qui sap en el futur de més treballadors". "Parlem de construcció de cotxes i amb mil treballadors sabem que es necessitaran més". El representant dels treballadors ha valorat que l'acord entre l'empresa catalana i la xinesa és un "èxit d'una reindustrialització titànica" i ha destacat la feina feta per "per totes les parts" implicades en el procés. Ruiz ha comentat que "el tercer trimestre d'aquest any començarà la producció d'uns models amb cotxes desmuntats en peces i que es muntaren a les instal·lacions de la Zona Franca". Per tant, els sindicats asseguren que les empreses els han dit que durant els mesos vinents es contractaran unes 300 persones i que aquestes xifres "aniran pujant successivament per arribar a la solució" que porten treballant tot aquest temps, referent al miler d'extreballadors de Nissan pendents. Ruiz espera conèixer més detalls de l'acord la setmana vinent.

La catalana Ebro-EV Motors i l'empresa xinesa Chery oficialitzaran aquest divendres l'acord per construir cotxes elèctrics a l'antiga fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. L'acte oficial d'aquest divendres el presidirà en el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb el ministre d'Indústria, Jordi Hereu, el president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Fa dies que es va fer públic l'acord entre Chery i Ebro per reactivar l'espai que va deixar l'empresa nipona a la Zona Franca, ara fa quatre anys. EBRO és la primera marca que aconsegueix signar un acord amb una marca xinesa per a la fabricació de vehicles a l'Estat espanyol. Ruiz ha valorat que la reindustrialització de Nissan "situa Catalunya" com un dels territoris capdavanters en la indústria automobilística europea.

Escolta l'entrevista a Miguel Ruiz, membre del comitè d'empresa i secretari general de la secció sindical de SIGEN-SIR USOC

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció