En directe

Fabricació Pròpia

ABUSOS SEXUALS

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Comparteix

El president de la Federació d'Associacions veïnals de Badalona, Julio Molina, ha demanat en declaracions a 'El Mati a Ràdio Estel' la posada en marxa immediata del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals que està patint la seva ciutat.

Molina ha lamentat que tota la informació que la federació té respecte a l'augment d'agressions sexuals grupals entre menors vingui dels mitjans de comunicació. "Volem saber què ha passat, com i de quina manera; les administracions i els cossos policials ens han de donar explicacions", ha exigit el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona.

"Volem saber què ha passat, com i de quina manera; les administracions i els cossos policials ens han de donar explicacions"

En aquest sentit, creu que hi ha una " falta de seguretat" i "d'educació" i ha assegurat que la millor manera per abordar un problema real com aquest és "convocant el Consell de Prevenció i Seguritat perquè entitats de la ciutat, sindicats i professionals puguin dir-hi la seva i es pugui resoldre un problema que és real".

Els Mossos d'Esquadra es reuniran d'urgència per abordar l'augment de les agressions sexuals grupals protagonitzades per menors a Badalona. Per la seva banda, el futur alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, ha avançat que una de les primeres mesures serà demanar al nou Congrés dels Diputats l'enduriment de penes. El govern català, però, no n'és partidari.

En otra entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el psicòleg Jaume Funes ha remarcat que ni el Codi Penal ni l'abandonament "són la solució". "Els agressors, que són menors inimputables en tenir menys de 14 anys, tenen dret a un acompanyament i a una educació", ha afegit.

Entrevista al psicòleg Jaume Funes i a Julio Molina, president de la Federació de les Associacions Veïnals de Badalona

0:00 / 0:00

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció