En directe

Cocodril Club

PROGRAMES

"Veneçuela està passant la tragèdia més gran de la seva història"

Ulises Gutiérrez, arquebisbe de la diòcesi de Ciudad Bolívar (Veneçuela), José Juan Galve, provincial dels Mercedaris a l'Aragó, Ricardo Guzzo, provincial dels Mercedaris a l'Argentina, Eduardo Navas,…

21 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Ulises Gutiérrez, arquebisbe de la diòcesi de Ciudad Bolívar (Veneçuela), José Juan Galve, provincial dels Mercedaris a l'Aragó, Ricardo Guzzo, provincial dels Mercedaris a l'Argentina, Eduardo Navas, provincial a Quito (Equador), i Núria Ortín, directora de la Fundació Obra Mercedària, han compartit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, un col·loqui molt especial dedicat a la Mercè i a l'esperit mercedari, basat en l'alliberament de persones empresonades o excloses socialment. El motiu ha estat la celebració, aquest cap de setmana, dels actes centrals amb motiu dels 800 anys de l'Orde de la Mercè. Galve ha destacat que "aquesta celebració és molt important, perquè permet que els mercedaris entrin en les arrels de l'orde i alhora mirar per al futur, que igualment és important, sobretot per a la gent pobre, empresonada i amb problemes en general". Ricardo Guzzo ha recordat que, "aquí a Barcelona, va començar una història amb una proposta que encara és actual per a l'Església i per al món". Navas ha comentat que "cada 24 de setembre marca, sobretot a Quito, una festa d'agraïment". Aquest diumenge a les 12.00h, Ràdio Estel transmet l'Eucaristia d'acció de gràcies per aquests 8 segles de carisma mercedari.
L'arquebisbe de Ciudad Bolívar (Veneçuela), per la seva banda, ha destacat també la importància de l'advocació de la Mercè, "profundament arrelada en el poble veneçolà". Sobre el seu país, Ulises Gutiérrez ha lamentat que "està passant la tragèdia més gran de la seva història, amb una gran opressió", i ha recordat que "4 milions de veneçolans han abandonat la seva terra els últims mesos, tot plegat amb una inflació descontrolada que, a més, ha empobrit el nostre poble, ha fet rebrotar malalties que semblaven eradicades". Gutiérrez ha explicat, a més, que "l'Església és la institució amb més credibilitat a Veneçuela, amb els seus intents de mediació entre els polítics, però és un diàleg de sords per a un país que necessita fer un gir de 180 graus". Finalment Núria Ortín ha presentat algunes activitats que tancaran la commemoració dels 800 anys, entre les quals destaca un concert amb espectacle artístic sobre la història del carisma mercedari, el 4 d'octubre a les 20.00 hores a la Basílica de Santa Maria del Mar.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 21 de setembre.
Les festes de la Mercè estan marcades aquest any a Barcelona pels actes centrals amb motiu dels 800 anys dels mercedaris, amb el carisma i el compromís de molts religiosos i laics que, a partir de la iniciativa de Sant Pere Nolasc l’any 1218 a Barcelona, es basa en l’alliberament de captius i, per tant, en el treball per ajudar les persones empresonades o excloses socialment. L’Orde de la Mercè i l'esperit mercedari inclou milers de religiosos, laics i laiques i molts voluntaris a les presons, als barris on hi ha exclusió social i en altres ambients.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció