En directe

Plusvàlua dones

VATICÀ

“Vergonya” i “dolor” pels abusos sexuals a menors

“L’Església ha d’aprendre dures lliçons del passat; hauria d’haver-hi una assumpció de responsabilitat per part dels qui han abusat i dels qui han permès que…

17 agost 2018

Redacció

Comparteix

“L’Església ha d’aprendre dures lliçons del passat; hauria d’haver-hi una assumpció de responsabilitat per part dels qui han abusat i dels qui han permès que això passés.” Són declaracions del portaveu vaticà, Greg Burke, després que es fes públic l’informe sobre els abusos sexuals contra menors a sis diòcesis de Pennsylvania.

Tenint present aquest informe, ha assegurat Burke, “només hi ha dues paraules que poden expressar els sentiments que aquests crims horribles provoquen: vergonya i dolor”.

El Vaticà considera seriosament la feina feta pel Investigating Grand Jury de Pennsylvania i condemna “inequívocament l’abús sexual contra els menors”, ha assenyalat el portaveu vaticà. Els abusos que apareixen a l’informe, afegeix, “són penalment i moralment reprovables. Aquests actes han traït la confiança i han robat a les víctimes la seva dignitat i la seva fe”.

La major part de l’informe es refereix a abusos comesos abans dels primers anys 2000 i no s’han trobat casos després de 2002. Segons Greg Burke, “les conclusions són coherents amb estudis anteriors, que han demostrat que les reformes fetes per l’Església catòlica als Estats Units han reduït dràsticament la incidència dels abusos comesos pel clergat”.

Per al portaveu vaticà, “la Santa Seu anima a fer reformes constants i vigilància en tots els àmbits de l’Església catòlica per garantir la protecció dels menors i dels adults vulnerables. Subratlla, a més, la necessitat d’obeir la legislació civil, incloent-hi l’obligació de denunciar els casos d’abusos a menors”.

La declaració de Greg Burke conclou que el Papa “comprèn perfectament com aquests crims sacsegen la fe i l’ànim dels creients”. Per això, reitera “la crida a fer tots els esforços possibles per crear un ambient segur per als menors i els adults vulnerables en l’Església i a tota la societat”.

El portaveu vaticà subratlla que “les víctimes han de saber que el Papa està de part seva. Els que han patit són la seva prioritat i l’Església els vol escoltar per erradicar aquest horror tràgic que destrueix la vida dels innocents”.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció