En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

“Vergonya” i “dolor” pels abusos sexuals a menors

“L’Església ha d’aprendre dures lliçons del passat; hauria d’haver-hi una assumpció de responsabilitat per part dels qui han abusat i dels qui han permès que…

17 agost 2018

Redacció

Comparteix

“L’Església ha d’aprendre dures lliçons del passat; hauria d’haver-hi una assumpció de responsabilitat per part dels qui han abusat i dels qui han permès que això passés.” Són declaracions del portaveu vaticà, Greg Burke, després que es fes públic l’informe sobre els abusos sexuals contra menors a sis diòcesis de Pennsylvania.

Tenint present aquest informe, ha assegurat Burke, “només hi ha dues paraules que poden expressar els sentiments que aquests crims horribles provoquen: vergonya i dolor”.

El Vaticà considera seriosament la feina feta pel Investigating Grand Jury de Pennsylvania i condemna “inequívocament l’abús sexual contra els menors”, ha assenyalat el portaveu vaticà. Els abusos que apareixen a l’informe, afegeix, “són penalment i moralment reprovables. Aquests actes han traït la confiança i han robat a les víctimes la seva dignitat i la seva fe”.

La major part de l’informe es refereix a abusos comesos abans dels primers anys 2000 i no s’han trobat casos després de 2002. Segons Greg Burke, “les conclusions són coherents amb estudis anteriors, que han demostrat que les reformes fetes per l’Església catòlica als Estats Units han reduït dràsticament la incidència dels abusos comesos pel clergat”.

Per al portaveu vaticà, “la Santa Seu anima a fer reformes constants i vigilància en tots els àmbits de l’Església catòlica per garantir la protecció dels menors i dels adults vulnerables. Subratlla, a més, la necessitat d’obeir la legislació civil, incloent-hi l’obligació de denunciar els casos d’abusos a menors”.

La declaració de Greg Burke conclou que el Papa “comprèn perfectament com aquests crims sacsegen la fe i l’ànim dels creients”. Per això, reitera “la crida a fer tots els esforços possibles per crear un ambient segur per als menors i els adults vulnerables en l’Església i a tota la societat”.

El portaveu vaticà subratlla que “les víctimes han de saber que el Papa està de part seva. Els que han patit són la seva prioritat i l’Església els vol escoltar per erradicar aquest horror tràgic que destrueix la vida dels innocents”.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció