En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Vetlla de Pregària pels treballadors en situacions de precarietat

LaDelegació de la Pastoral Obrera de Barcelona ha volgut aprofitar l’arribada del’1 de Maig, Dia del Treballador, per reivindicar la realitat dels treballadorsque, com ha…

24 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

LaDelegació de la Pastoral Obrera de Barcelona ha volgut aprofitar l’arribada del’1 de Maig, Dia del Treballador, per reivindicar la realitat dels treballadorsque, com ha explicat en un comunicat, “cada vegada es més precària, i estàposant moltes persones en una situació de vulnerabilitat”. Per fer-ho, celebraràuna Vetlla de Pregària el proper divendres 27 d’abril a les 19.30 a l’Esglésiade Santa Madrona (c/ Tapioles 10), en què participaran els moviments obrerscristians.

 

Veure, jutjar i actuarper millorar la situació dels treballadors

Perajudar a reflexionar sobre aquesta qüestió, la Pastoral Obrera de Catalunya haelaborat també un manifest, que recull tres consells (veure, jutjar i actuar) queens poden ajudar a treballar en grup, a les parròquies i a les comunitats, peròtambé a millorar la situació dels treballadors.

Elprimer dels consells és “veure”, i fa referència a la veritat que s’amagadarrere les proclamacions de recuperació econòmica, i que ens mostra que elcreixement de la desigualtat i el deteriorament de les condicions laborals éscada vegada més gran.

Elsegon, “jutjar”, ens aconsella escoltar les paraules del papa Francesc, que vadir que “el treball no pot considerar-se com una mercaderia ni com un merinstrument en la cadena productiva de béns i serveis, sinó que, en serprimordial per al desenvolupament, té preferència sobre qualsevol altre factorde producció”.

Finalment,el tercer consell és “actuar”, i anima tots els treballadors a lluitar per untreball decent per a tothom, en correspondència a la dignitat de les persones, ala vegada que ens ofereix una sèrie de propostes i reivindicacions per seguir.

Lainformació completa del manifest es pot consultar a la pàgina web de la Delegació:pastoralobreradebarcelona.blogspot.com.es/

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció