En directe

El rosari

ESGLÉSIA CATALUNYA

Vetlla de Pregària pels treballadors en situacions de precarietat

LaDelegació de la Pastoral Obrera de Barcelona ha volgut aprofitar l’arribada del’1 de Maig, Dia del Treballador, per reivindicar la realitat dels treballadorsque, com ha…

24 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

LaDelegació de la Pastoral Obrera de Barcelona ha volgut aprofitar l’arribada del’1 de Maig, Dia del Treballador, per reivindicar la realitat dels treballadorsque, com ha explicat en un comunicat, “cada vegada es més precària, i estàposant moltes persones en una situació de vulnerabilitat”. Per fer-ho, celebraràuna Vetlla de Pregària el proper divendres 27 d’abril a les 19.30 a l’Esglésiade Santa Madrona (c/ Tapioles 10), en què participaran els moviments obrerscristians.

 

Veure, jutjar i actuarper millorar la situació dels treballadors

Perajudar a reflexionar sobre aquesta qüestió, la Pastoral Obrera de Catalunya haelaborat també un manifest, que recull tres consells (veure, jutjar i actuar) queens poden ajudar a treballar en grup, a les parròquies i a les comunitats, peròtambé a millorar la situació dels treballadors.

Elprimer dels consells és “veure”, i fa referència a la veritat que s’amagadarrere les proclamacions de recuperació econòmica, i que ens mostra que elcreixement de la desigualtat i el deteriorament de les condicions laborals éscada vegada més gran.

Elsegon, “jutjar”, ens aconsella escoltar les paraules del papa Francesc, que vadir que “el treball no pot considerar-se com una mercaderia ni com un merinstrument en la cadena productiva de béns i serveis, sinó que, en serprimordial per al desenvolupament, té preferència sobre qualsevol altre factorde producció”.

Finalment,el tercer consell és “actuar”, i anima tots els treballadors a lluitar per untreball decent per a tothom, en correspondència a la dignitat de les persones, ala vegada que ens ofereix una sèrie de propostes i reivindicacions per seguir.

Lainformació completa del manifest es pot consultar a la pàgina web de la Delegació:pastoralobreradebarcelona.blogspot.com.es/

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció