En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Vetlla de reflexió i pregària pels encausats per l’1-O a Montserrat

Aquest dissabte 5 d’octubre, Montserrat acull la vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els encausats per l’1 d’octubre. Mossèn Cinto Busquet ha explicat…

1 octubre 2019

Comparteix
Aquest dissabte 5 d’octubre, Montserrat acull la vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els encausats per l’1 d’octubre. Mossèn Cinto Busquet ha explicat a Ràdio Estel com ha sorgit la idea i què s’hi farà.  
La convocatòria es fa “davant l’exigència de cristians de diverses procedències i sensibilitats, dels mateixos empresonats i dels seus familiars, per tal de poder fer una cosa realment significativa en aquests moments d’incertesa davant de la imminència de la sentència del judici”. Mn. Cinto Busquet ha volgut destacar que “és una iniciativa molt transversal, no política ni reinvidicativa per demanar força a Déu per afrontar tot el que vindrà, tant pels encausats com per als jutges i als polítics”. 
Durant la vetlla es llegiran textos de l’Escriptura, es faran cants com a pregària acompanyats amb música adient, també està previst que es llegeixi un text/pregària/reflexió dels mateixos presos i exiliats.  En l’acte també participaran representants d’altres confessions cristianes i altres tradicions religioses que l’organització han convidat perquè puguin expressar una reflexió en aquest moment d’incertesa. En definitiva, ha explicat Mn. Busquet “es tracta de posar-se en una dimensió on tothom es capaç de trobar pau i força davant de coses que mou el sentit comú, com ara la injustícia”.
Mn. Busquet també ha volgut deixar clar que “no és Montserrat qui organitza aquest acte institucionalment, sinó que acull la proposta que fem un grup de laics i de preveres, i que precisament posa la condició que no sigui un acte polític, sinó un acte religiós”. En altres paraules, els organitzadors proposen “compartir un temps serè de recolliment i d’espiritualitat en aquests moments provats i durs per al nostre poble” i obert a tothom.
 
La convocatòria és aquest dissabte 5 d’octubre al vespre a Montserrat, i el lema és la “Veritat us farà lliures”. Si voleu participar en aquesta vetlla us heu d’inscriure al web  
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció