En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Vicky Luengo: "A les dones ens han normalitzat tant la violència sexual que, a vegades, no saps que t'ha passat"

L'actriu s'instal·la al Teatre Poliorama del 29 de maig al 22 de juny amb 'Prima Facie'

15 maig 2024

Redacció

Comparteix
Vicky Luengo

"Què passa en un cos quan aquest és agredit sexualment?". Aquesta és la pregunta que l'actriu Vicky Luengo intenta respondre i explicar quan puja dalt de l'escenari i es posa en la pell de la Tess, una advocada d'èxit que un bon dia viu en primera persona un fet que canviarà la seva vida per sempre. I és que l'obra Prima facie li ha permès aprofundir en la "violència estructural que patim les dones" i conèixer de prop el testimoni de víctimes de violència sexual que, en acabar la funció o a través de les xarxes socials, volen compartir amb ella la seva experiència. De fet, tal com ha explicat en una entrevista al programa Fabricació pròpia de Ràdio Estel, "hi ha moments que he hagut de deixar de llegir els missatges de xarxes amb relats d'abusos". Segons Luengo, "totes les dones estem travessades per una ferida comuna que aquesta funció fa visible", d'aquí l'èxit de la proposta teatral que ara arriba al Teatre Poliorama de Barcelona.

L'actriu protagonista de Prima facie només té paraules d'agraïment i d'admiració per a Juan Carlos Fisher, el director: "m'ha regalat l'experiència més bèstia de la meva vida professional". És per això que se sent afortunada de poder interpretar aquest paper i posar sobre l'escenari un tema tan actual com la violència sexual que pateixen les dones. Durant l'entrevista, Vicky Luengo també ha explicat com es prepara abans de sortir a escena i quin és el poder del teatre a l'hora d'afrontar temes tan complicats com aquest.

Escolta l'entrevista a l'actriu Vicky Luengo

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció