En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Victòria Molins convoca al FCTiA: "Tots tenim un interès comú en ajudar a l’altre"

La quarta edició del Fòrum Català de Teologia i Alliberament se celebrarà els propers dissabte 23 i diumenge 24 de gener del 2016 a l'Escola…

20 gener 2016

Comparteix
La quarta edició del Fòrum Català de Teologia i Alliberament se celebrarà els propers dissabte 23 i diumenge 24 de gener del 2016 a l'Escola Pia de Sant Antoni. Amb el lema Contra les fractures, acollida i diàleg els convocants fan una crida a "embenar les ferides, ser testimonis de misericòrdia, establir el diàleg".

L'origen de la proposta neix com una visió teològica, espiritual i transcendent del Fòrum Social Català, celebrat per primera vegada el 2008 sota el lema 'Un altre món és possible' i que, a la vegada, recollia l'esperit del Fòrum Social Mundial de 2001 a Porto Alegre. 

Aquest dimecres a la Fórmula Estel n’hem parlat amb Victòria Molins, teresiana dedicada a l’àmbit de l’exclusió social i membre de la comissió permanent.

Victòria Molins descriu aquesta quarta edició com “l’expressió catalana dels fórums mundials de teologia i alliberament”. Les tres anteriors es van celebrar el 2010, el 2012 i el 2014: “Aquest any, a part del què estem vivint amb els refugiats, és l’Any de la Misericòrdia”, ha apuntat Molins.

La singuralitat del Fòrum Català de Teologia i Alliberament és que aplega persones de diferents llocs socials, relacionades amb la religió o no: “Gent de tota mena, però tots tenim un interès comú en ajudar a l’altre, interès en que és possible un món millor".

Dins del programa hi ha previstos 30 tallers, com Resilència davant fractures personals, Com es preparen i quines són les causes de les guerres?, i Acció Social des de l’Església Evangèlica.

Donen suport a aquest congrés Lucía Caram, Xavier Casanovas, Óscar Mateos, Ramon Maria Noguers, Joana Ortega i Arcadi Oliveras. 
Pots escoltar l'entrevista a Victòria Molins al minut 31

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció