En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Vilalba dels Arcs celebra el tricentenari de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors

Elpoble de Vilalba dels Arcs (Tarragona) celebra aquest any el tricentenari de laconstrucció de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors. Per commemorar…

8 juny 2018

Redacció

Comparteix

Elpoble de Vilalba dels Arcs (Tarragona) celebra aquest any el tricentenari de laconstrucció de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors. Per commemorar aquestaefemèride, la Confraria de la Verge dels Dolors va iniciar per Setmana Santa unconjunt d’actes i religiosos i culturals, que culminaran el proper dissabte 9de juny amb la inauguració de l’Exposició “La Capella de la Mare de Déu delsDolors. Sentiments i vivències”. Es tracta d’un recorregut en la història del municipia través de les persones, els esdeveniments, cants i costums, que permetrà alsvisitants aprofundir en les arrels i els referents identitaris dels vilalbins iles vilalbines. L’exposició, que ha anat a càrrec de Josep Lluís Arín Roig,vicari general del bisbat de Tortosa, mostrarà a més com va néixer  l’agrupació de les “Esclaves”, l’antecedentde l’actual Confraria i que data del 1852.

Eldiumenge 10 de juny, a les 11.30 hores, els veïns de Vilalba dels Arcs pujaranen processó fins al turó del Calvari, lloc on s’ubica la Capella de la Mare deDéu dels Dolors i on es farà l’acte central de la commemoració. En primer lloc,es realitzarà l’Ofrena Floral a la Verge dels Dolors, i a continuació escelebrarà una missa solemne que presidirà el mateix bisbe de Tortosa, el Sr.Enrique Benavent Vidal. Per acabar la celebració, tots els assistents podran gaudird’un dinar de Germanor i un acte d’homenatge a totes les dones que han estat “Esclaves”.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció