En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Vilalba dels Arcs celebra el tricentenari de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors

Elpoble de Vilalba dels Arcs (Tarragona) celebra aquest any el tricentenari de laconstrucció de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors. Per commemorar…

8 juny 2018

Redacció

Comparteix

Elpoble de Vilalba dels Arcs (Tarragona) celebra aquest any el tricentenari de laconstrucció de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors. Per commemorar aquestaefemèride, la Confraria de la Verge dels Dolors va iniciar per Setmana Santa unconjunt d’actes i religiosos i culturals, que culminaran el proper dissabte 9de juny amb la inauguració de l’Exposició “La Capella de la Mare de Déu delsDolors. Sentiments i vivències”. Es tracta d’un recorregut en la història del municipia través de les persones, els esdeveniments, cants i costums, que permetrà alsvisitants aprofundir en les arrels i els referents identitaris dels vilalbins iles vilalbines. L’exposició, que ha anat a càrrec de Josep Lluís Arín Roig,vicari general del bisbat de Tortosa, mostrarà a més com va néixer  l’agrupació de les “Esclaves”, l’antecedentde l’actual Confraria i que data del 1852.

Eldiumenge 10 de juny, a les 11.30 hores, els veïns de Vilalba dels Arcs pujaranen processó fins al turó del Calvari, lloc on s’ubica la Capella de la Mare deDéu dels Dolors i on es farà l’acte central de la commemoració. En primer lloc,es realitzarà l’Ofrena Floral a la Verge dels Dolors, i a continuació escelebrarà una missa solemne que presidirà el mateix bisbe de Tortosa, el Sr.Enrique Benavent Vidal. Per acabar la celebració, tots els assistents podran gaudird’un dinar de Germanor i un acte d’homenatge a totes les dones que han estat “Esclaves”.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció