En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

'Vine i ho veuràs', lema de la Jornada de les Comunicacions 2021

S'ha publicat aquest dimarts el tema que el Papa ha triat per a la 55a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el…

29 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
S'ha publicat aquest dimarts el tema que el Papa ha triat per a la 55a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el proper 16 de maig coincidint, com és habitual, amb la festa de l'Ascensió del Senyor. És "Vine i ho veuràs" (Jn 1, 46) Comunicar trobant-se amb les persones com són i allà on són. El missatge de Francesc es publicarà el proper 24 de gener, festa de Sant Francesc de Sales, patró dels comunicadors. L'Oficina de Premsa de la Santa Seu explica en un comunicat que aquest tema inclou les paraules de Felip, "Vine i ho veuràs", considerades centrals en l'evangeli, amb la seqüència d'una pregunta de Natanael sobre la missió de Jesús, davant la qual arriba la resposta de l'apòstol. La frase de referència es basa en la idea que "l'anunci cristià està fet de paraules, però primer de tot de mirades, testimonis, experiències, trobades, proximitat i, en definitiva, vida".
El comunicat de premsa reconeix que, en l'etapa històrica que estem vivint obligats a la distància social a causa de la pandèmia, la comunicació pot fer possible la proximitat necessària per reconèixer allò que és essencial i comprendre veritablement el significat de les coses . La mateixa nota afirma que "no coneixem la veritat si no l'experimentem, si no ens trobem amb les persones, si no participem en les seves alegries i en les seves penes". Igualment destaca que "la vella dita, 'Déu et troba allà on ets', pot ser una guia per als qui treballen en els mitjans d'informació o en la comunicació de l'Església". Recorda que, "en la crida dels primers deixebles amb Jesús que surt al seu encontre i els invita a seguir-lo, veiem també la invitació a utilitzar tots els mitjans de comunicació, en totes les seves formes, per arribar a les persones com són i allà on viuen". La Jornada Mundial de les Comunicacions Socials va ser instituïda pel Concili Vaticà II en el decret Inter Mirifica sobre els mitjans de comunicació. Cada any se celebra el dia de l'Ascensió de el Senyor, el proper 16 de maig en el cas del 2021.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció