En directe

Fabricació pròpia

SOCIETAT

VIOLÈNCIA MASCLISTA

"Les joves encara permeten, toleren i normalitzen molta violència"

La directora de la línia d'ajuts de la Fundació ANAR, Diana Díaz, ha repassat les darreres dades que publica l'entitat, que recullen un augment molt significatiu de la violència masclista

2 novembre 2023

Redacció

Comparteix

La Fundació ANAR alerta en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, que en l'actualitat, "les joves encara permeten, toleren i normalitzen molta violència". Primer, segons ha dit la directora de la línia d'ajuts de l'entitat, Diana Díaz, "a través del control, moltes vegades exercit a través de les xarxes socials i més difícil de percebre com a violència per part de la víctima". Però en la meitat dels casos, "aquest control acaba desembocant en una violència física, exemplificada en sacsejades, empentes i l'intent per part de l'agressor de tallar tots els vincles de la víctima amb el seu entorn més directe, coneguda com a violència social".

FOTO: Unplash | Eric Ward

Segons la Fundació ANAR, els abusos contra menors d'edat s'han multiplicat per quatre la darrera dècada. La fundació ha analitzat des de 2008, 6.183 casos, i les xifres són realment preocupants. La violència masclista és la que més ha crescut. Entrant al detall, la violència vicària contra els infants, aquella que infligeix l'agressor cap als fills de la víctima, ha incrementat un 87,7% en els darrers deu anys i les agressions en manada han augmentat fins al 10,5%. El Consell d'Europa recorda que 1 de cada 5 menors d'edat han patit abusos durant la seva infantesa o adolescència, l'àmplia majoria dins de l'àmbit familiar.

Els abusos contra menors d'edat s'han multiplicat per quatre la darrera dècada

Per tal de prevenir els abusos, Díaz creu que és fonamental la comunicació, sobretot dins de casa. "És important que els menors entenguin que el seu cos els pertany", ha dit en declaracions a l'emissora, tot recordant que, en els casos de nens més petits, és molt habitual l'intent de l'agressor d'establir un joc o un secret amb el menor per tal d'evitar que l'enxampin.

Quan un infant manifesta que ha patit abusos, sigui a través d'una conversa o d'un dibuix, ANAR creu que és crucial el suport rotund del nucli familiar, no posar en dubte el seu relat, denunciar-ho a les autoritats, trencar qualsevol lligam amb l'agressor i posar-se a disposició dels professionals que donaran el suport psicològic en el procés de sanació d'aquesta profunda ferida.

Entrevista a Diana Díaz, directora de la línia d'ajuts de la Fundació ANAR

0:00 / 0:00

Més actualitat

MEDICINA

La Societat Catalana de Pneumologia denuncia la manca de pneumòlegs i d'especialistes ben formats

La presidenta de la societat científica, Carme Monasterio, lamenta: "La situació de sobrecàrrega no es pot mantenir eternament"

29 novembre 2023

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

El Papa rep aquest dimarts tota la Conferència Episcopal Espanyola

El Papa rep la Conferència Episcopal Espanyola

Els bisbes d'Espanya, convocats pel Dicasteri per al Clergat, coneixeran les conclusions de la visita que dos enviats del Pontífex van fer a principis d'any als 45 seminaris

28 novembre 2023

Redacció

MEDI AMBIENT

Sarai Sarroca (Meteocat) sobre la sequera: "Esperem a la primavera aturar el cop"

El Pantà de Sau, amb un nivell d'aigua molt baix

La directora del Servei Meteorològic de Catalunya assegura que "ens refarem", però demana "aprendre" a gestionar millor l'aigua que arribi

27 novembre 2023

Redacció