En directe

Laudes

CULTURA

Viqui Molins presenta el seu nou llibre "El regal de la vida"

La germana M. Victòria Molins, col·laboradora de Catalunya Cristiana, ha presentat el seu nou llibre El regal de la vida. Amb el mediàtic Albert Om…

21 novembre 2013

Comparteix

La germana M. Victòria Molins, col·laboradora de Catalunya Cristiana, ha presentat el seu nou llibre El regal de la vida. Amb el mediàtic Albert Om com a mestre de cerimònies, l'acte celebrat a la Casa del Llibre ha esdevingut una entranyable i multitudinària trobada d'amics per reconèixer la tasca d'una monja que nascuda a la Bonanova ha viscut els darrers 20 anys de la seva vida i vol morir al barri del Raval. "La meva tasca -ha dit Viqui Molins- no és la de ser omnipotent i posar remei a les coses, sinó la de compartir pobreses: la meva i la dels amics." "Quan em pregunten sobre la meva feina amb els pobres -ha continuat explicant- sempre dic que jo no faig res d'important. Em limito a estar al seu costat i acompanyar-los. I que la gent que no té ningú almenys que em tingui a mi." Per tot això l'autora del llibre declara amb convicció que, per a ella, "la vida és un regal".

El periodista Albert Om, que va visitar l'autora fa un any amb el programa El Convidat, va afirmar, tot rient, que "la Viqui és monja, però no és cap santa". "Aquest llibre -va dir també- és una road movie que narra el viatge apassionant d'una nena de la Bonanova que un dia decideix agafar l'ascensor social de baixada per viure els millors anys de la seva vida al Raval." Amb la gràcia que el caracteritza, Albert Om va assegurar que "aquest llibre és l'exemple claríssim que una persona pot arribar a viure moltes vides en una sempre que tingui el desig de conèixer coses noves, de canviar, de fer un pas endavant..."

L'acte de presentació del nou llibre de M. Victòria Molins ha comptat també amb les intervencions d'alguns dels seus companys de camí: els amics d'Ítaca, de l'escola Cintra, la seva comunitat religiosa, la família... Tots ells han destacat la seva alegria i generositat. "No em feu un funeral en vida", va dir l'autora. Els drets d'autor del nou llibre aniran destinats a les moltes obres socials amb les quals, als seus 77 anys, encara col·labora Viqui Molins.    

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció