En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

Viqui Molins rep l’encàrrec de fer l’homilia religiosa d’Organyà

Lareligiosa teresiana M. Victòria Molins, col·laboradora setmanal de Catalunya Cristiana, ha rebut enguanyl’encàrrec d’escriure i predicar l’homilia religiosa d’Organyà. Es tracta de laprimera vegada que…

25 agost 2016

Redacció

Comparteix

Lareligiosa teresiana M. Victòria Molins, col·laboradora setmanal de Catalunya Cristiana, ha rebut enguanyl’encàrrec d’escriure i predicar l’homilia religiosa d’Organyà. Es tracta de laprimera vegada que aquesta responsabilitat recau en una dona. «Em sento molthonrada pel fet de tenir ocasió de fer una homilia des de la meva condició dedona, i de dona catalana, i no només honrada, sinó molt agraïda», ha manifestatla religiosa a Catalunya Cristiana.Agraïda especialment al bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives,de qui ha rebut l’encàrrec.

L’homiliareligiosa s’emmarca en la celebració de la Fira del Llibre del Pirineu, queenguany arriba a la 20 edició i es fa del 2 al 4 de setembre a Organyà.Juntament amb iniciatives com el lliurament dels premis literaris Homiliesd’Organyà, des de l’any 2005 es va decidir encarregar una homilia significativaper als temps actuals a un escriptor o escriptora, un any l’un i un anyl’altra, de Catalunya.

Aquestainiciativa de caire civil va venir acompanyada, a partir de l’any 2008, de lalectura d’una homilia de tipus religiosa, en aquest cas encarregada pel mateixbisbat d’Urgell. En aquesta ocasió només havien rebut l’encàrrec homes, finsara. L’arquebisbe Joan-Enric Vives va ser el primer de prendre la iniciatival’any 2008, després va ser seguit per Mn. Josep Maria Ballarín, Mn. ClimentForner, Mn. Manuel Pal, Francesc Torralba, Mn. Armand Puig, Mn. AntoniPladevall i David Jou.   

Enguany,doncs, per primera vegada, coincidiran dues dones a l’hora de fer les seveshomilies: Teresa Colom, poeta i narradora, i Victòria Molins, religiosateresiana i també escriptora i articulista. Serà el dissabte 3 de setembre, ales 21 h, a l’església de Santa Maria d’Organyà, el mateix temple on als seglesXII-XIII es predicaven les famoses Homilies d’Organyà, un dels textos en prosamés antics escrits en català.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció