En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

Visions oposades sobre el referèndum

En una conversa d'anàlisi, el professor de Dret Constitucional Joan Lluís Pérez Francesch ha comentat que, "des del punt de vista de les normes, pot ser…

7 setembre 2017

Redacció

Comparteix
En una conversa d'anàlisi, el professor de Dret Constitucional Joan Lluís Pérez Francesch ha comentat que, "des del punt de vista de les normes, pot ser criticable l'aprovació de la Llei del Referèndum, però es va fer el que pot fer, ja que no es pot fer d’una altra manera". En aquesta línia, ha afegit que "no es pot fer una interpretació en termes només de dret, que és impossible, sinó de dret i força".

Han participat l'exconseller Antoni Fernández Teixidó i el periodista Josep Martí Blanch. El president del grup Lliures, catalanista i contrari a la independència, ha destacat que "aquest dimecres la majoria parlamentària s'ha carregat la legalitat catalana", i que allò que es promou "no és la independència, sinó la revolució de la CUP". També ha explicat que els actuals dirigents polítics no han sabut resoldre el problema fins ara. Martí Blanch, per la seva banda, ha defensat el procés i ha recordat que, en tot cas, "el que es s'ha fet al Parlament ha obert una crisi d'Estat importantíssima".
Durant el col·loqui, igualment en la segona hora del programa, ha intervingut uns minuts el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha expressat, des de la seva experiència de diputat al Parlament, "una profunda tristor, perquè no es podia imaginar mai la realitat de veure un atac contra els principis bàsics de la democràcia". Com a previsió concreta, ha anunciat que "hi haurà informe del Consell d'Estat, es reunirà Consell de Ministres i es recorrerà al Tribunal Constitucional", cosa que s'ha complert aquest dijous. Finalment, Millo ha dit que aquest dimecres "s'ha obert un parèntesi que es tancarà l'1 d'octubre, ja que el govern de la Generalitat no ha volgut arribar a propostes i volia arribar on ha arribat".
Es pot escoltar AQUÍ tota la primera hora i AQUÍ tota la segona hora 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció