En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

“Viure confinats a Santa Anna és una opció per ajudar els altres”

La parròquia de Santa Anna de Barcelona es prepara per a la crisi social posterior al confinament. Més de 200 usuaris de mitjana són els…

17 abril 2020

Comparteix
La parròquia de Santa Anna de Barcelona es prepara per a la crisi social posterior al confinament. Més de 200 usuaris de mitjana són els qui hi són atesos cada dia, i això ha forçat la parròquia a afrontar la situació actual amb mirada llarga, de manera que ja s'està preparant per a la tasca que caldrà fer un cop s'acabi el confinament. Sigui com sigui, cada matí a les 9.30 hores des de Santa Anna, es reparteixen uns paquets amb esmorzar, dinar i sopar entre els qui formen la llarga cua de persones que comença a la porta de l'edifici i continua per tot el carrer Santa Anna i fins a Portal de l'Àngel. Un dels responsables i voluntaris de tota la tasca és Dabo Malang, entrevistat aquest dijous en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel.
Malang ha explicat que estan atenent molta gent però que, malgrat tot, tenen “l’ajuda dels Mossos, Càritas i l’Ajuntament de Barcelona, com també dels voluntaris, 12 persones confinades a Santa Anna aquests dies”. A més, segons Davo Malang, “és un mètode de vida que permet treballar pels altres”. En aquesta línia, ha afegit que “normalment són acollides cada dia unes 260 persones, i es dona menjar a tothom, de la mateixa manera que els voluntaris preparen menjars a la parròquia”. El voluntari d’origen senegalès ha apuntat que la de Santa Anna, “és l’única iniciativa pròpia que ajuda, a partir de la valoració dels necessitats”. A partir d’aquesta experiència, ha demanat “que el govern destini més refugis a la gent del carrer, perquè, si no tens llocs per dormir, és molt dificil trobar feina”. 
Finalment, Dabo Malang ha explicat el seu gran somni, que “és portar la família del Senegal, que estigui un temps aquí” i que, quan ell acabi la carrera, pugui “tornar al Senegal per treballar allà”. Evidentment també ha volgut agraïr la tasca ingent de “Victòria Molins, Peio Sánchez i Xavier Morlans, que han animat el grup a fer aquesta gran tasca”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció