En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Viure confinats a Santa Anna és una opció per ajudar els altres”

La parròquia de Santa Anna de Barcelona es prepara per a la crisi social posterior al confinament. Més de 200 usuaris de mitjana són els…

17 abril 2020

Comparteix
La parròquia de Santa Anna de Barcelona es prepara per a la crisi social posterior al confinament. Més de 200 usuaris de mitjana són els qui hi són atesos cada dia, i això ha forçat la parròquia a afrontar la situació actual amb mirada llarga, de manera que ja s'està preparant per a la tasca que caldrà fer un cop s'acabi el confinament. Sigui com sigui, cada matí a les 9.30 hores des de Santa Anna, es reparteixen uns paquets amb esmorzar, dinar i sopar entre els qui formen la llarga cua de persones que comença a la porta de l'edifici i continua per tot el carrer Santa Anna i fins a Portal de l'Àngel. Un dels responsables i voluntaris de tota la tasca és Dabo Malang, entrevistat aquest dijous en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel.
Malang ha explicat que estan atenent molta gent però que, malgrat tot, tenen “l’ajuda dels Mossos, Càritas i l’Ajuntament de Barcelona, com també dels voluntaris, 12 persones confinades a Santa Anna aquests dies”. A més, segons Davo Malang, “és un mètode de vida que permet treballar pels altres”. En aquesta línia, ha afegit que “normalment són acollides cada dia unes 260 persones, i es dona menjar a tothom, de la mateixa manera que els voluntaris preparen menjars a la parròquia”. El voluntari d’origen senegalès ha apuntat que la de Santa Anna, “és l’única iniciativa pròpia que ajuda, a partir de la valoració dels necessitats”. A partir d’aquesta experiència, ha demanat “que el govern destini més refugis a la gent del carrer, perquè, si no tens llocs per dormir, és molt dificil trobar feina”. 
Finalment, Dabo Malang ha explicat el seu gran somni, que “és portar la família del Senegal, que estigui un temps aquí” i que, quan ell acabi la carrera, pugui “tornar al Senegal per treballar allà”. Evidentment també ha volgut agraïr la tasca ingent de “Victòria Molins, Peio Sánchez i Xavier Morlans, que han animat el grup a fer aquesta gran tasca”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció