En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Volem ser monges conegudes pel que som, no tant pel que fem"

María de los Ángeles Maeso, religiosa franciscana del Sagrat Cor, i Victòria Molins, teresiana compromesa en l’àmbit de l’exclusió social, han analitzat aquest dimarts, des…

4 febrer 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
María de los Ángeles Maeso, religiosa franciscana del Sagrat Cor, i Victòria Molins, teresiana compromesa en l’àmbit de l’exclusió social, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, l’opció de la vida consagrada, un do per a l’Església i per al món en un moment de contrastos, amb pèrdua d’inquietud religiosa, d’una banda, i l’aflorament de noves formes de generositat i ajuda als necessitats, de l’altra. Es va celebrar diumenge, com cada 2 de febrer, la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, enguany amb el lema “La vida consagrada amb Maria, esperança d’un món sofrent”. Molins ha explicat que "la gent sovint no té ni idea de què vol dir la vida consagrada", i ha reivindicat que "les persones consagrades siguin més conegudes pel que són més que no pas el que fan". "La meva consagració és una opció personal d'estar sempre amb Jesús, centre de la vida meva, i disponible per ajudar tots els necessitats, els altres", ha assegurat també. En un altre moment, la també coneguda com la monja del carrer ha invitat tothom a conèixer la feina de la Parròquia de Santa Anna-Hospital de Campanya, de Barcelona, on col·labora des de la seva obertura ara fa tres anys.
María de los Ángeles Maeso ha explicat que viu la vida consagrada "amb goig, perquè és un tresor desconegut, cosa que no vol dir que la persona que hi entra visqui sense conèixer la realitat actual del món". Ha matisat que, en les religioses i consagrades, aquesta alegria "posa la persona en un nivell de viure en Jesucrist des d'una actualitat total, seguint la crida del Déu que ens estima, com totes les obres han rebut dels seus fundadors, per ajudat també els altres". La religiosa ha comentat que les franciscanes dels Sagrats Cors "són una congregació social i també dedicada a l'educació". Maeso ha explicat que "allò que fan les persones consagrades forma part d'un matrimoni amb el Senyor, actuant des d'una opció particular que engloba tota la vida". Finalment, Viqui Molins ha presentat una activitat solidària: la projecció de la pel·lícula Especiales aquest dijous 6 de febrer, a les 18.00 hores als Cinemes Verdi de Barcelona. "Amb una aportació de 25 euros, es pot ajudar a finançar un nou projecte que prepara l'església de Santa Anna dins el seu compromís de portes obertes als més necessitats, amb perfils i situacions que estan canviant molt, amb més joves", ha explicat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 4 de febrer.

La commemoració de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, amb el missatge conjunt de la Conferència Episcopal Espanyola, coincideix amb el 20è aniversari del Jubileu de l’any 2000. Ens hem preguntat quin sentit té la vida consagrada en el moment actual, com també quina és l’aportació d’aquesta opció de vida en el moment actual, a Catalunya i en general a Europa, enmig d’una gran crisi de valors i d’inquietud religiosa. Molts consagrats i consagrades, religiosos i religioses, desenvolupen una important tasca social, enmig del món, sense renunciar a la vida de pregària i de la comunitat. La vivència d’aquest estat de vida, des d’una necessària connexió amb el món plural, és una qüestió oberta a la reflexió.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció