En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Volen que pagui l'IBI, no del Sant Sepulcre, sinó dels negocis"

El Sant Sepulcre de Jerusalem ha tancat aquest diumenge per ordre de les principals Esglésies cristianes. Ho han fet com a senyal de protesta per…

27 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Sant Sepulcre de Jerusalem ha tancat aquest diumenge per ordre de les principals Esglésies cristianes. Ho han fet com a senyal de protesta per la decisió d'Israel de fer-los pagar els impostos. A la 1a hora de la Fórmula Estel hem parlat amb Mònica Padrol, directora de Ruth Travel: “És cert que el Sant Sepulcre es va tancar diumenge, però no és cert que no van poder entrar cap pelegrí. Nosaltres teníem un grup petit de pelegrins i vam poder entrar. Varen tancar la porta principal, però no solament es pot entrar al Sant Sepulcre per aquesta porta, i aquí ho deixo”, ha revel·lat Padrol. 
Per a la directora de l’agència de viatges, “és una mesura de pressió, han fet un cop d’efecte, han conseguit ser notícia, perquè l’Església catòlica solucioni els seus problemes ECONÒMICS, que no té res a veure amb persecució religiosa, ni politica, ni amb tonteries que s'estan comentant. Volen que pagui l’IBI, no del Sant Sepulcre, ni molt menys, sinó dels negocis que tenen i que gràcies a aquests negocis poden invertir en solucionar la pobresa de molts cristians de Terra Santa".
Desarmar els inferns
El jesuita llicenciat en Teologia Bíblica, Joan Morera, autor del darrer Quadern de Cristianisme i Justícia, Desarmar els inferns. Practicar la noviolència de Jesús avui, que es va presentar ahir, ha ofert aquest matí El comentari de l’Actualitat: “Parteix de la percepció social, al llarg de la història, que la violència ens salva. Les guerres d'armament... les pistoles serviran per evitar més matances... la pena de mort... fins i tot violències més a prop, com el control sobre immigrants, control polític, o violència domèstica, generen uns llaços de por que cosifiquen l'adversari per tal de tenir control sobre ell”, ha introduit Morera. 
“A través d'un estudi bíblic he vist un missatge transversal de la Bíblia, de fons, no violent - ha seguit l'autor de Desarmar els inferns -. Procuro fer dues propostes: davant els malvats que van a fer mal (terroristes, lladres...) proposo el servent sufrent d’Isaïas, i davant el malvat opressor, que sí genera llaços de dominació, proposo el model de Jesús, a Mateu 5. Un quadern que podeu llegir ja mateix.
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció