En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Vols dur a terme els propòsits per a aquest any nou?

L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito,…

4 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito, Dra. en Psicologia, ens ha donat 4 claus a la 'Fórmula Estel':
1. Posa els propòsits per escrit en un lloc visible. 2 o 3 propòsits és adequat
2. Tingues present els teus propòsits pel matí i varies vegades al dia. I quan aconsegueixis un dels teus propòsits, fes-li una senyal com aconseguit. Això t’ajudarà  a motivar-te a aconseguir la resta de propòsits i veure que l'esforç ha valgut la pena! (la teva habitació, la teva cuina, la teva taula de treball) 
3. Els teus propòsits han de ser sobre tu. No pots proposar-te canviar a uns altres o canviar coses que no depenen de tu.
4. Investigar sobre el canvi que vols fer per organitzar-te i tenir els recursos disponibles quan els necessitis.
Aquestes són algunes coses que pots fer per organitzar-te amb temps i aconseguir de forma més efectiva els teus propòsits per a any nou:
- Pots llegir sobre el teu propòsit: ja sigui per deixar de fumar, aconseguir un altre treball millor, o començar a fer ioga. Mira a Internet vídeos, blogs, articles, o fins i tot llibres gratis que parlin sobre la meta que vols aconseguir per saber què passos has de donar per començar i com aconseguir-ho.
- Escull un moment de l’any que puguis començar: no és necessari que comencis tots aquests canvis alhora el 6 de gener. Si de debò vols complir amb els teus propòsits d'any nou, escull una data per començar cadascun en la qual sàpigues que estaràs descansat, motivat, i envoltat de gent positiva.
- Assegura't que en un mateix dia no comences més de 2 propòsits alhora. Si decideixes començar 3 o més propòsits en el mateix dia pot ser que t'atabalis una mica!

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció