En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Vols dur a terme els propòsits per a aquest any nou?

L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito,…

4 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito, Dra. en Psicologia, ens ha donat 4 claus a la 'Fórmula Estel':
1. Posa els propòsits per escrit en un lloc visible. 2 o 3 propòsits és adequat
2. Tingues present els teus propòsits pel matí i varies vegades al dia. I quan aconsegueixis un dels teus propòsits, fes-li una senyal com aconseguit. Això t’ajudarà  a motivar-te a aconseguir la resta de propòsits i veure que l'esforç ha valgut la pena! (la teva habitació, la teva cuina, la teva taula de treball) 
3. Els teus propòsits han de ser sobre tu. No pots proposar-te canviar a uns altres o canviar coses que no depenen de tu.
4. Investigar sobre el canvi que vols fer per organitzar-te i tenir els recursos disponibles quan els necessitis.
Aquestes són algunes coses que pots fer per organitzar-te amb temps i aconseguir de forma més efectiva els teus propòsits per a any nou:
- Pots llegir sobre el teu propòsit: ja sigui per deixar de fumar, aconseguir un altre treball millor, o començar a fer ioga. Mira a Internet vídeos, blogs, articles, o fins i tot llibres gratis que parlin sobre la meta que vols aconseguir per saber què passos has de donar per començar i com aconseguir-ho.
- Escull un moment de l’any que puguis començar: no és necessari que comencis tots aquests canvis alhora el 6 de gener. Si de debò vols complir amb els teus propòsits d'any nou, escull una data per començar cadascun en la qual sàpigues que estaràs descansat, motivat, i envoltat de gent positiva.
- Assegura't que en un mateix dia no comences més de 2 propòsits alhora. Si decideixes començar 3 o més propòsits en el mateix dia pot ser que t'atabalis una mica!

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció