En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

El 58% dels votants a Catalunya diuen pertànyer a la religió catòlica

Són dades del Centre d'Estudis d'Opinió creuades amb les xifres d'intenció de vot proporcionades pel mateix CEO

18 maig 2023

Redacció

Comparteix

El 58% dels votants a Catalunya diuen pertànyer a la religió catòlica. Per partits, el PSC és la formació amb més votants catòlics, seguida per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. Entre aquests tres partits sumen el 70% d'aquest tipus de votants. Són dades del Centre d'Estudis d'Opinió creuades amb les xifres d'intenció de vot proporcionades pel mateix CEO.

En concret, aquestes dades indiquen que dels 2,8 milions de catalans que van votar a les autonòmiques de fa dos anys, més d'un milió sis-cents mil serien catòlics. Per partits, el que en té més és el PSC, 2 de cada 3 votants, uns 436 mil. Esquerra Republicana seria el segon per volum, amb 366.000 i un 56,3% del seu electorat. Junts per Catalunya, amb 350.000, seria el tercer.

L'estudi indica que les formacions amb un tant per cent més elevat de votant catòlic, no de quantitat, són el PdCat, amb el 72,2% i el PP, amb el 69,5%.

Les formacions amb un percentatge més baix de votants catòlics són la CUP, amb el 23,8%, En Comú Podem, amb el 35,8% i VOX, amb el 56,2%.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024