En directe

La Caravana

POLÍTICA

El 58% dels votants a Catalunya diuen pertànyer a la religió catòlica

Són dades del Centre d'Estudis d'Opinió creuades amb les xifres d'intenció de vot proporcionades pel mateix CEO

18 maig 2023

Redacció

Comparteix

El 58% dels votants a Catalunya diuen pertànyer a la religió catòlica. Per partits, el PSC és la formació amb més votants catòlics, seguida per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. Entre aquests tres partits sumen el 70% d'aquest tipus de votants. Són dades del Centre d'Estudis d'Opinió creuades amb les xifres d'intenció de vot proporcionades pel mateix CEO.

En concret, aquestes dades indiquen que dels 2,8 milions de catalans que van votar a les autonòmiques de fa dos anys, més d'un milió sis-cents mil serien catòlics. Per partits, el que en té més és el PSC, 2 de cada 3 votants, uns 436 mil. Esquerra Republicana seria el segon per volum, amb 366.000 i un 56,3% del seu electorat. Junts per Catalunya, amb 350.000, seria el tercer.

L'estudi indica que les formacions amb un tant per cent més elevat de votant catòlic, no de quantitat, són el PdCat, amb el 72,2% i el PP, amb el 69,5%.

Les formacions amb un percentatge més baix de votants catòlics són la CUP, amb el 23,8%, En Comú Podem, amb el 35,8% i VOX, amb el 56,2%.

Més actualitat

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció

Santi Rodríguez: "El PSC, a part de tenir la presidència del Parlament, hauria de tenir alguna cosa més"

El secretari general del Partit Popular de Catalunya diu que totes aquelles persones de Ciutadans que deixin el partit i vulguin sumar-se al projecte del PP “tenen la porta oberta”

2 juny 2023

Redacció