En directe

Fórmula Estel

CULTURA

"No és veritat que Woody Allen sigui un director neuròtic"

Sonia Grande és dissenyadora de vestuari cinematogràfic i ha treballat amb directors de la talla de Woody Allen, Almodóvar, Amenábar, Icíar Bollaín i Fernando Trueba, entre d'altres

3 octubre 2023

Redacció

Comparteix

"No és veritat que Woody Allen sigui un director neuròtic ni que no es comuniqui". Sonia Grande sap de què parla, perquè és dissenyadora de vestuari cinematogràfic i una peça important a les pel·lícules del director estatunidenc.

Woody Allen arribant als cinemes Aribau de Barcelona per a l'estrena de la seva última pel·lícula, 'Cop de sort', el passat mes de setembre.
Woody Allen arribant als cinemes Aribau de Barcelona per a l'estrena de la seva última pel·lícula, 'Cop de sort', el passat mes de setembre | EP

En una entrevista feta per la dissenyadora Inés Farrès i Joan Trias al programa 'La Caravana', Grande el descriu com una persona intel·ligent, molt metòdica i detallista a l'hora d'escriure els guions però alhora molt donada a la llibertat i molt exigent amb els personatges. "Sobretot amb les heroïnes de les pel·lícules, has d'aportar-les aquella capacitat encantadora tant de Woody Allen".

Sonia Grande ha dissenyat el vestuari de l'última pel·lícula d'Allen, però també de la mítica 'Midnight in Paris', per exemple. Però també ha treballat amb Almodóvar, Amenábar, Izíar Bollaín i Fernando Trueba i ha explicat com es va formar en aquest sector, el cinema, que li ha donat dos premis Goya (pel vestuari de les pel·lícules 'La niña de tus ojos' i 'Mientras dure la guerra') i, l'any 2016, la medalla d'or al mèrit en les Belles Arts.

Ella, que s'estima més treballar en pel·lícules d'època, reconeix que "el naturalisme" l'avorreix i que agafa idees de la pintura, la fotografia, la moda, el cinema i el carrer. Assegura que el dissenyador sempre ha de fer una proposta inicial i, també, aprofita els micròfons de Ràdio Estel per reivindicar una formació i més valor per a la gent que, com ella, vol fer disseny de vestuari. "El que tenim ara és gairebé una discriminació".

Evidentment, Sonia Grande també té alguna anècdota. Escolta la que té amb l'actriu Meryl Streep!

Entrevista a la dissenyadora de vestuari Sonia Grande

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024