En directe

Tot sardana

SOCIETAT

Xavier Ferrer: "El 1917 de Rússia va ser un gran canvi per al món"

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han coincidit aquest dimecres en la…

8 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han coincidit aquest dimecres en la idea que el paper i les aliances de Rússia al món han canviat molt els últims anys. Ha estat en una edició del programa El Mirador de l'actualitat marcada també per la convocatòria de vaga i les incidències a les carreteres i transports públics. Ferrer ha destacat que "els fets de novembre de 1917 van suposar un canvi molt gran per al món, sense el qual, des de la teoria comunista duta a la pràctica, no tindríem la Xina actual o no s'haurien produït les guerres al Vietnam i a Cambotja o la Revolució cubana, com tampoc evidentment"
Per la seva banda, Puigdollers ha recordat que "les actuals aliances estratègiques de Rússia tenen uns interessos de domini, com ara pous de petroli, que mostren una intenció no precisament al servei del bé dels pobles i, per tant, marcada per una lluita amb traïció". Tots dos han destacat igualment la importància de Rússia en els nous equilibris actuals, que han deixat enrere "les polítiques de blocs bipolars", segons ha afegit Xavier Ferrer. Durant el col·loqui, també s'han analitzat els dubtes sobre el tarannà democràtic de Vladimir Putin gairebé 18 anys després de la seva arribada al poder (malgrat el parèntesi de 4 anys en què va ser primer ministre de Dimitri Medvedev).
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 8 de novembre

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció