En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Xavier Ferrer: "El 1917 de Rússia va ser un gran canvi per al món"

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han coincidit aquest dimecres en la…

8 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han coincidit aquest dimecres en la idea que el paper i les aliances de Rússia al món han canviat molt els últims anys. Ha estat en una edició del programa El Mirador de l'actualitat marcada també per la convocatòria de vaga i les incidències a les carreteres i transports públics. Ferrer ha destacat que "els fets de novembre de 1917 van suposar un canvi molt gran per al món, sense el qual, des de la teoria comunista duta a la pràctica, no tindríem la Xina actual o no s'haurien produït les guerres al Vietnam i a Cambotja o la Revolució cubana, com tampoc evidentment"
Per la seva banda, Puigdollers ha recordat que "les actuals aliances estratègiques de Rússia tenen uns interessos de domini, com ara pous de petroli, que mostren una intenció no precisament al servei del bé dels pobles i, per tant, marcada per una lluita amb traïció". Tots dos han destacat igualment la importància de Rússia en els nous equilibris actuals, que han deixat enrere "les polítiques de blocs bipolars", segons ha afegit Xavier Ferrer. Durant el col·loqui, també s'han analitzat els dubtes sobre el tarannà democràtic de Vladimir Putin gairebé 18 anys després de la seva arribada al poder (malgrat el parèntesi de 4 anys en què va ser primer ministre de Dimitri Medvedev).
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 8 de novembre

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció