En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Xavier Puigdollers: “L’operació Volhov no surt per casualitat”

Una vintena de detinguts és el balanç d'una operació de la Guàrdia Civil aquest dimecres contra el finançament del procés. El cos ha fet 31…

28 octubre 2020

@rafasanahuja

Comparteix
Una vintena de detinguts és el balanç d'una operació de la Guàrdia Civil aquest dimecres contra el finançament del procés. El cos ha fet 31 entrades i registres a Barcelona i Girona, i ha detingut concretament 21 persones, entre elles l'exdirigent de Convergència i exconseller David Madí, l'empresari Oriol Soler, Xavier Vinyals i Josep Lluís Alay, que ha quedat en llibertat amb càrrecs. El dispositiu policial porta el nom d'operació Volhov s'investiga els detinguts pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals. La nota d'Interior i la Guàrdia Civil afegeix que l'origen del suposat desviament de fons públics que s'investiga són la Diputació de Barcelona i la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes. Parla d'un suposat delicte de prevaricació en la requalificació d'uns terrenys rústics de Cabrera de Mar i la posterior adjudicació d'una obra. Aquest mateix dimecres en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, l'advocat Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, ha valorat els fets.
Com valora tota aquesta macrooperació i què pot significar per al moviment independentista?
Es tracta d’una notícia molt poc esperada, una sorpresa. Sempre aquestes notícies són impactants i no sabem quin es l’objectiu final i si te a veure amb el procés o més amb qüestions internes administratives. Sempre apareixen les paraules “presumptes” o “sospita”, però de seguida tenim present l’anomenada “pena del telenotícies”. Són temes que fan mal, que sorprenen la ciutadania i que van apareixent i mai acaben. Sempre apareixen i retornen.

Al principi, semblava que s'establia una connexió entre l'operació i l'anomenat tsunami democràtic, però finalment sembla que no tenen una connexió directa, oi?
Jo penso que algú té interès, potser, per desviar cap a un costat o per connectar per un altre. Si la investigació anava cap a un sentit o no, no ho sé. Però sí que crec que s’aprofita per fer mal, i això no és bo per a l'opinió publica.

El motiu les detencions és el presumpte desviament de fons públics i també corrupció i desordres públics. Quin recorregut jurídic i també legal pot donar-se a partir d'ara per aclarir tot?
És que no se sap si es pot aclarir. Sempre sorprèn que aquestes qüestions surtin tants anys després dels fets originals. Si els procediments són clars, són públics i hi ha organismes que funcionen, no sé per què han de sortir anys després. Són actes ja realitzats i, fins ara, no surten aquestes sospites. És que potser ens agrada sospitar per continuar amb la polèmica? Potser, al final, és una qüestió administrativa o no sabem finalment mai què és el que ha passat. El que pateix descrèdit total és l’administració i l'estem atacant constantment.

Tot plegat pot tenir una lectura política, en clau electoral de cara al 14 de febrer?
Aquestes operacions sempre poden tenir claus polítiques. No surten mai per casualitat. Avui he sentit que tot ha succeït en l’aniversari de l’aplicació del 155. Tot val per desprestigiar.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 d'octubre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció