En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Xavier Puigdollers: “L’operació Volhov no surt per casualitat”

Una vintena de detinguts és el balanç d'una operació de la Guàrdia Civil aquest dimecres contra el finançament del procés. El cos ha fet 31…

28 octubre 2020

@rafasanahuja

Comparteix
Una vintena de detinguts és el balanç d'una operació de la Guàrdia Civil aquest dimecres contra el finançament del procés. El cos ha fet 31 entrades i registres a Barcelona i Girona, i ha detingut concretament 21 persones, entre elles l'exdirigent de Convergència i exconseller David Madí, l'empresari Oriol Soler, Xavier Vinyals i Josep Lluís Alay, que ha quedat en llibertat amb càrrecs. El dispositiu policial porta el nom d'operació Volhov s'investiga els detinguts pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de capitals. La nota d'Interior i la Guàrdia Civil afegeix que l'origen del suposat desviament de fons públics que s'investiga són la Diputació de Barcelona i la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes. Parla d'un suposat delicte de prevaricació en la requalificació d'uns terrenys rústics de Cabrera de Mar i la posterior adjudicació d'una obra. Aquest mateix dimecres en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, l'advocat Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, ha valorat els fets.
Com valora tota aquesta macrooperació i què pot significar per al moviment independentista?
Es tracta d’una notícia molt poc esperada, una sorpresa. Sempre aquestes notícies són impactants i no sabem quin es l’objectiu final i si te a veure amb el procés o més amb qüestions internes administratives. Sempre apareixen les paraules “presumptes” o “sospita”, però de seguida tenim present l’anomenada “pena del telenotícies”. Són temes que fan mal, que sorprenen la ciutadania i que van apareixent i mai acaben. Sempre apareixen i retornen.

Al principi, semblava que s'establia una connexió entre l'operació i l'anomenat tsunami democràtic, però finalment sembla que no tenen una connexió directa, oi?
Jo penso que algú té interès, potser, per desviar cap a un costat o per connectar per un altre. Si la investigació anava cap a un sentit o no, no ho sé. Però sí que crec que s’aprofita per fer mal, i això no és bo per a l'opinió publica.

El motiu les detencions és el presumpte desviament de fons públics i també corrupció i desordres públics. Quin recorregut jurídic i també legal pot donar-se a partir d'ara per aclarir tot?
És que no se sap si es pot aclarir. Sempre sorprèn que aquestes qüestions surtin tants anys després dels fets originals. Si els procediments són clars, són públics i hi ha organismes que funcionen, no sé per què han de sortir anys després. Són actes ja realitzats i, fins ara, no surten aquestes sospites. És que potser ens agrada sospitar per continuar amb la polèmica? Potser, al final, és una qüestió administrativa o no sabem finalment mai què és el que ha passat. El que pateix descrèdit total és l’administració i l'estem atacant constantment.

Tot plegat pot tenir una lectura política, en clau electoral de cara al 14 de febrer?
Aquestes operacions sempre poden tenir claus polítiques. No surten mai per casualitat. Avui he sentit que tot ha succeït en l’aniversari de l’aplicació del 155. Tot val per desprestigiar.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 d'octubre.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció