En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Xavier Puigdollers reivindica l'actualitat de Ramon de Penyafort i "el seu missatge de respecte a la diversitat i la dignitat"

L'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort organitza cada any, per al 7 de gener, una celebració al costat del sepulcre que aquest…

13 gener 2015

Redacció

Comparteix
L'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort organitza cada any, per al 7 de gener, una celebració al costat del sepulcre que aquest català universal té a la Catedral de Barcelona. I la setmana passada no va ser una excepció, amb la presència de molts juristes a la capella dedicada al seu patró. El president de l'entitat, Xavier Puigdollers, ha explicat aquest dimarts a la Fórmula Estel que "en general el missatge de Ramon de Penyafort es troba en el valor del respecte al dret i a la dignitat de la persona, i encara més en un moment com l'actual, marcat pel neguit, la por i les sensacions estranyes". A banda d'aquesta referència als atemptats de París i a altres fets violents, ha reclamat "l'empatia i el respecte pels altres i per la diversitat, unes realitats que va promoure Sant Ramon amb gran força"
Del sant en general, el també exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat ha subratllat "la relació home-natura-Déu, amb una vida plena en tots els sentits", així com "la sensibilitat i el mateix respecte als qui són diferents". A més de la celebració del dia de la festa, el proper 30 de gener, a les 10.00 h., se celebrarà una Missa a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort de Barcelona, situada a la Rambla de Catalunya. Allà són convocats pel Col·legi d'Advocats tots els lletrats creients i aquells qui vulguin honorar la memòria del patró.
Ramon de Penyafort (1180-1275) va ser un religiós dominic català, un dels grans especialistes en dret canònic de l'Edat Mitjana. L'impuls de l'escolàstica dels segles XI i XII va motivar l'estudi científic de la teologia, fins al punt que es va convertir en doctor en teologia escolàstica gràcies, principalment, a les seus escrits, sota el títol de Summa.
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'00") tota l'entrevista a Xavier Puigdollers.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció