En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Xavier Puigdollers reivindica l'actualitat de Ramon de Penyafort i "el seu missatge de respecte a la diversitat i la dignitat"

L'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort organitza cada any, per al 7 de gener, una celebració al costat del sepulcre que aquest…

13 gener 2015

Redacció

Comparteix
L'Associació d'Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort organitza cada any, per al 7 de gener, una celebració al costat del sepulcre que aquest català universal té a la Catedral de Barcelona. I la setmana passada no va ser una excepció, amb la presència de molts juristes a la capella dedicada al seu patró. El president de l'entitat, Xavier Puigdollers, ha explicat aquest dimarts a la Fórmula Estel que "en general el missatge de Ramon de Penyafort es troba en el valor del respecte al dret i a la dignitat de la persona, i encara més en un moment com l'actual, marcat pel neguit, la por i les sensacions estranyes". A banda d'aquesta referència als atemptats de París i a altres fets violents, ha reclamat "l'empatia i el respecte pels altres i per la diversitat, unes realitats que va promoure Sant Ramon amb gran força"
Del sant en general, el també exdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat ha subratllat "la relació home-natura-Déu, amb una vida plena en tots els sentits", així com "la sensibilitat i el mateix respecte als qui són diferents". A més de la celebració del dia de la festa, el proper 30 de gener, a les 10.00 h., se celebrarà una Missa a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort de Barcelona, situada a la Rambla de Catalunya. Allà són convocats pel Col·legi d'Advocats tots els lletrats creients i aquells qui vulguin honorar la memòria del patró.
Ramon de Penyafort (1180-1275) va ser un religiós dominic català, un dels grans especialistes en dret canònic de l'Edat Mitjana. L'impuls de l'escolàstica dels segles XI i XII va motivar l'estudi científic de la teologia, fins al punt que es va convertir en doctor en teologia escolàstica gràcies, principalment, a les seus escrits, sota el títol de Summa.
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'00") tota l'entrevista a Xavier Puigdollers.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció