En directe

X Trobada mundial de les famílies

PROGRAMES

Xavier Torrens: "La mentida hauria d'estar fora de la política"

Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, han…

18 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, Ivan González, economista i màster en Economia Social, i Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, han reflexionat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la batalla política per les tesis, els màsters i els currículums dels actuals dirigents, un tema que destapa un problema d’honestedat i potser de males arts en algunes crítiques polítiques. Pursals ha recordat que "s'ha obert el meló dels polítics des del famós currículum de Joana Ortega, quan era vicepresidenta de la Generalitat, que no havia acabat Psicologia i posava que era llicenciada". En aquesta línia, ha assegurat que el pitjor "són els dubtes que poden sortir sobre molts estudiants d'universitats com ara la Rey Juan Carlos, que queden com sota sospita". González ha destacat que "el problema real es troba a les universitats, d'aquí i de fora, perquè l'honestedat d'un polític és un tema individual"
Torrens, que dirigeix precisament un nou màster, ha dit que, "en un país, els polítics reflecteixen com és la societat, amb la corrupció i en altres temes, també en la universitat". El també professor de la Universitat de Barcelona ha defensat el rigor a l'hora de presentar els propis currículums. "Jo no diria mai que tinc 'estudis' de Pedagogia, per exemple, perquè sovint vol dir que no s'ha acabat una carrera i queda com si es volgués falsejar", ha dit. Finalment ha conclòs que "la mentida hauria d'estar fora de la política" i que "no pot ser que es diguin coses que no són certes sobre els estudis".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 18 de setembre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció