En directe

El Matí a Ràdio Estel

POLÍTICA

Xavier Trias acusa Pedro Sánchez de provocar-los: "Volen que perdem les eleccions" amb la cimera

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona assegura que Sandro Rossell no té cap intenció de presentar-se a la seva candidatura

12 gener 2023

Redacció

Comparteix

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', acusa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de provocar-los perquè "volen que perdem les eleccions". Trias ho diu en referència a les declaracions del president Pedro Sánchez, que assegura que la celebració de la cimera hispanofrancesa a Barcelona mostra que el procés independentista s'ha acabat. Segons Trias, "el procés no s'ha acabat i durarà mentre hi hagi la situació de dependència que té Catalunya". També ha posat d'exemple l'amenaça del president d'Aena, Maurici Lucena, quan diu no invertirà a l'Aeroport del Prat si no s'accepta l'ampliació de la tercera pista. Per a Trias, "això no es pot permetre". Sobre la cimera, l'alcaldable de Junts a Barcelona ha assegurat que "assistiria a la manifestació en contra", però que no hi pot anar perquè estarà de viatge aquells dies.

"Assistiria a la manifestació en contra de la cimera hispanofrancesa a Barcelona, però no puc, perquè estaré de viatge aquells dies"

Xavier Trias, candidat a l'alcaldia de Barcelona per JuntsxCat, als estudis de Ràdio Estel
Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel.

Sobre la seva candidatura a Barcelona, Xavier Trias ha dit que li agradaria que el PDeCAT li donés suport i que espera "col·laborar amb ells estretament". El candidat de Junts assegura que, si guanya les eleccions, el seu mandat acabarà al cap de quatre anys, però ha deixat clar que té intenció de presentar-se amb una llista continuista amb algú que després pugui optar a l'alcaldia. Dels possibles substituts ja ha descartat que Sandro Rossell s'inclogui en la seva candidatura, perquè "ell no té cap intenció de fer-ho". I ha detallat que si tots dos es presentessin per separat "la suma els fa molt imbatibles". Amb tot, ha deixat clar que "o guanyo, o una abraçada a tots i fins a la pròxima".

Sobre el dinar que va mantenir a principis de setmana amb l'alcaldessa Ada Colau, Xavier Trias ha assegurat que "no van parlar de res especial" i que la intenció és que "malgrat les divergències importantíssimes, puguin ser civilitzats i tenir una bona relació".

"Sandro Rosell no anirà a la meva candidatura, perquè no té cap intenció de fer-ho"

S'ha de posar un topall al lloguer social

Trias ha dit que el problema de l'habitatge a Barcelona és per culpa dels sous. El candidat de Junts assegura que la clau és que "la gent guanyi prou per pagar-se un lloguer" i ha afegit que només s'han de posar topalls al lloguer social. Per altra banda, l'alcaldable a la capital catalana considera que s'ha de crear habitatge social. També ha detallat que, per acabar amb la pobresa, "s'ha de generar activitat econòmica i no subvencions". Trias ha apuntat que "perquè aquesta ciutat vagi bé necessitem que els poderosos inverteixin i generin llocs de treball". Amb tot, Xavier Trias reitera que la gent està cansada de la situació i que amb ell hi pot haver una nova manera de fer.

Entrevista a Xavier Trias, candidat de JuntsxCat a l'alcaldia de Barcelona

0:00 / 0:00

Pots veure els titulars de l'entrevista en vídeo, aquí:

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció