En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

Xavier Trias: "M'he reunit amb Puigdemont i ell ha de ser la persona que lideri el partit, és un referent"

El líder de Trias x Barcelona afirma que no votaran els pressupostos si no entren al govern municipal

6 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Xavier Trias, líder de Trias x Barcelona, comparteix la totalitat de les condicions que Carles Puigdemont exigeix a Pedro Sánchez per investir-lo president.

En una entrevista a Ràdio Estel, Trias ha avançat que fa una setmana es va reunir amb l'expresident i que van parlar de tot. "Soc un entusiasta del president Puigdemont, vam parlar de tot, de com jo veig el partit" (JuntsxCat). En aquest sentit, Trias considera que Puigdemont ha de ser la persona que mani en la formació, ja que és un referent. "Tots calladets, qui ha de parlar és Puigdemont, és una qüestió d'ordre. És la persona més important", ha afirmat. Considera que l'expresident és la persona que ha de marcar d'una manera clara la línia política que ha de tenir el partit.

Trias considera que l'expresident Puigdemont és la persona que ha de marcar d'una manera clara la línia política que ha de tenir JuntsxCat

"No votarem els pressupostos si no entrem al govern"

Sobre els pressupostos municipals, Trias diu que "no" votarà els pressupostos a Collboni "si no governen" plegats. A hores d'ara, està "tot" sobre la taula, inclòs el govern municipal. Tot i això, Trias diu que Collboni no vol un acord amb ell, perquè prefereix fer un govern progressista amb els Comuns.

Per Trias, "si ell vol un acord amb mi, ho té fàcil, però és que ell no ho vol". Per això, l'exalcalde de Barcelona aposta per fer oposició de forma coordinada amb Esquerra.

El pronunciament de Sánchez sobre l'amnistia

Trias ha admès per primera vegada que s'està negociant sobre l'amnistia amb Pedro Sánchez, i que la negociació està en bon camí. Però, també assegura que no és una negociació fàcil, ja que el líder del PSOE té moltes pressions de gent que hi està en contra. Trias també s'ha mostrat favorable a que Junts voti sí a la investidura de Pedro Sánchez, si es compleixen les condicions.

Entrevista a Xavier Trias, líder de Trias per Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció