En directe

El rosari

POLÍTICA

Xavier Trias: "M'he reunit amb Puigdemont i ell ha de ser la persona que lideri el partit, és un referent"

El líder de Trias x Barcelona afirma que no votaran els pressupostos si no entren al govern municipal

6 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Xavier Trias, líder de Trias x Barcelona, comparteix la totalitat de les condicions que Carles Puigdemont exigeix a Pedro Sánchez per investir-lo president.

En una entrevista a Ràdio Estel, Trias ha avançat que fa una setmana es va reunir amb l'expresident i que van parlar de tot. "Soc un entusiasta del president Puigdemont, vam parlar de tot, de com jo veig el partit" (JuntsxCat). En aquest sentit, Trias considera que Puigdemont ha de ser la persona que mani en la formació, ja que és un referent. "Tots calladets, qui ha de parlar és Puigdemont, és una qüestió d'ordre. És la persona més important", ha afirmat. Considera que l'expresident és la persona que ha de marcar d'una manera clara la línia política que ha de tenir el partit.

Trias considera que l'expresident Puigdemont és la persona que ha de marcar d'una manera clara la línia política que ha de tenir JuntsxCat

"No votarem els pressupostos si no entrem al govern"

Sobre els pressupostos municipals, Trias diu que "no" votarà els pressupostos a Collboni "si no governen" plegats. A hores d'ara, està "tot" sobre la taula, inclòs el govern municipal. Tot i això, Trias diu que Collboni no vol un acord amb ell, perquè prefereix fer un govern progressista amb els Comuns.

Per Trias, "si ell vol un acord amb mi, ho té fàcil, però és que ell no ho vol". Per això, l'exalcalde de Barcelona aposta per fer oposició de forma coordinada amb Esquerra.

El pronunciament de Sánchez sobre l'amnistia

Trias ha admès per primera vegada que s'està negociant sobre l'amnistia amb Pedro Sánchez, i que la negociació està en bon camí. Però, també assegura que no és una negociació fàcil, ja que el líder del PSOE té moltes pressions de gent que hi està en contra. Trias també s'ha mostrat favorable a que Junts voti sí a la investidura de Pedro Sánchez, si es compleixen les condicions.

Entrevista a Xavier Trias, líder de Trias per Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023