En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

Xiskya Valladares, religiosa que participa en el Sínode: "No hem de tenir por a parlar dels temes més controvertits"

Valladares creu que en aquesta assemblea on, per primera vegada votaran religioses i laics, "tots hem de ser escoltats"

5 octubre 2023

Redacció

Comparteix

Xiskya Valladares és una religiosa nicaragüenca, doctora en Comunicació resident a Mallorca i participant del Sínode de la Sinodalitat, on es debatrà un possible diaconat femení o com tractar les parelles del col·lectiu LGTBIQ+. Valladares, que ha parlat avui en el programa 'La Caravana', assegura que els reunits a Roma han de ser valents. "No hem de tenir por a parlar dels temes més controvertits".

Xyskya Valladares

Sobre el tractament a les parelles del col·lectiu LGTBIQ+, la religiosa opina que "és un tema que cal abordar", perquè "forma part de la realitat de l'Església".

"Cercar la voluntat de Déu per a l'Església i obrir-la a tothom

El Papa Francesc obria aquest dimecres la primera jornada d'aquest Sínode Sinodal amb un discurs amb què apel·lava a cercar la voluntat de Déu per a l'Església i obrir-la a tothom. La trobada, que se celebra a Roma, compta amb 365 bisbes i, per primera vegada a la història, amb la veu i el vot de 54 dones. En aquest sentit, Xiskya Valladares ha remarcat que "tots hem de ser escoltats".

La religiosa de Pureza de María ha admès estar emocionada per aquestes jornades de treball i, sobretot, pel fet que dones i laics participin de la processó inaugural al costat de cardenals i bisbes. De fet, per a ella és un fet "històric i simbòlic". Preguntada sobre què creu que pot aportar aquest Sínode, Valladares dona per fet que la reunió servirà perquè "tothom sigui escoltat amb llibertat". "Això segur que canviarà", ha afegit.

"La reunió servirà perquè tothom sigui escoltat amb llibertat"

La religiosa és coneguda a tot el món amb el sobrenom de 'la monja tuitera', ja que crea contingut a les xarxes socials relacionat amb la religió. El seu compte de TikTok acumula més de 700.000 seguidors.

Entrevista a la religiosa Xiskya Valladares

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

"Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables" 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades

29 setembre 2023

Redacció