En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi

 El 5 i 6 de juliol es van celebrar al Seminari Conciliarde Barcelona les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi,que aquest any tenien el…

9 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

 El 5 i 6 de juliol es van celebrar al Seminari Conciliarde Barcelona les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi,que aquest any tenien el lema «Camins i llocs diversos per a la catequesi.» Enmig d’un clima d’intercanvi, formaciói pregària, més de cent vint preveres i laics amb responsabilitat catequètica esvan reunir per tractar temes d’actualitat en el camp de la catequesi.

Sota la direcció del bisbe auxiliar de Barcelona Mons.Antoni Vadell, que va presidir les Jornades, tots els participants van poderdescobrir les noves experiències de la catequesi intergeneracional (CIG), aixícom també als responsables de noves iniciatives que ja s’han posat en marxaaquest mateix any. D’entre les noves propostes en destaca l’eliminació de lesfronteres entre les edats, que cada vegada apareixen menys delimitades, i quepermetria aconseguir uns models catequètics més adequats a l’actualitat. Noobstant, el vicari episcopal i delegat de catequesi d’Urgell, Mn. AntoniElvira, va aprofitar les Jornades per recordar que la catequesi té elementsirrenunciables, com són la seva naturalesa pròpia i la seva imprescindibleeclesialitat, elements que s’han de saber conjuminar en totes aquestes novesiniciatives.

Al final de les jornades, Mons. Antoni Vadell animà elsparticipants a viure la seva vocació catequètica com “un do rebut del Senyor”,i agraí les aportacions ofertes per grups tan diversos que “han permès descobrirnous plantejaments i iniciatives”. Finalment, anuncià que les XI JornadesInterdiocesanes de Formació de Catequistes se celebraran a Figueres (diòcesi deGirona) del 16 al 18 de novembre de 2018.

 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció