En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi

 El 5 i 6 de juliol es van celebrar al Seminari Conciliarde Barcelona les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi,que aquest any tenien el…

9 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

 El 5 i 6 de juliol es van celebrar al Seminari Conciliarde Barcelona les XVII Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi,que aquest any tenien el lema «Camins i llocs diversos per a la catequesi.» Enmig d’un clima d’intercanvi, formaciói pregària, més de cent vint preveres i laics amb responsabilitat catequètica esvan reunir per tractar temes d’actualitat en el camp de la catequesi.

Sota la direcció del bisbe auxiliar de Barcelona Mons.Antoni Vadell, que va presidir les Jornades, tots els participants van poderdescobrir les noves experiències de la catequesi intergeneracional (CIG), aixícom també als responsables de noves iniciatives que ja s’han posat en marxaaquest mateix any. D’entre les noves propostes en destaca l’eliminació de lesfronteres entre les edats, que cada vegada apareixen menys delimitades, i quepermetria aconseguir uns models catequètics més adequats a l’actualitat. Noobstant, el vicari episcopal i delegat de catequesi d’Urgell, Mn. AntoniElvira, va aprofitar les Jornades per recordar que la catequesi té elementsirrenunciables, com són la seva naturalesa pròpia i la seva imprescindibleeclesialitat, elements que s’han de saber conjuminar en totes aquestes novesiniciatives.

Al final de les jornades, Mons. Antoni Vadell animà elsparticipants a viure la seva vocació catequètica com “un do rebut del Senyor”,i agraí les aportacions ofertes per grups tan diversos que “han permès descobrirnous plantejaments i iniciatives”. Finalment, anuncià que les XI JornadesInterdiocesanes de Formació de Catequistes se celebraran a Figueres (diòcesi deGirona) del 16 al 18 de novembre de 2018.

 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció