En directe

Sense distància

Àngels

amb Rafa Sanahuja i el suport de la Fundació Llegat Roca i Pi

Podcast

Pòdcasts Angels

Més informació

A la carta

26 maig

- Capítol 125.

La Casa AViDi, un refugi per a dones grans en situació sense llar

15 dones de edat avançada que havien viscut situacions de violència i sensellarisme tenen des de fa cinc mesos una llar on conviure i fomentar la seva autonomia: la Casa AViDi, de Sant Joan de Déu-Serveis Socials.
Parlem amb Charo Sillero, directora del programa Malla de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Pepi i Carmen, que viuen a la Casa AViDi i Puri Rojo, coordinadora de la Casa AVIDi.

Més informació

0:00 / 0:00

19 maig

- Capítol 124.

Els Centres d'Internament d'Estrangers a Espanya

Els set Centres d'Internament d'Estrangers a Espanya (CIE) no acompleixen la funció legal per la qual es van crear: la privació de llibertat, com a mesura cautelar i temporal (màxim 60 dies), al servei d'una ordre d'expulsió pendent d'execució de les persones irregulars (la majoria no acaben expulsats). Aquesta va ser una de les conclusions de les 'Jornades sobre els CIE: present i futur de l'internament', fetes a Esade i organitzades per MigraStudium, que també va analitzar la falsa idea de seguretat i de controls dels fluxos migratoris que es trasllada a la societat.
De tot plegat parlem amb l'advocat Josetxo Ordóñez.

Més informació

0:00 / 0:00

12 maig

- Capítol 123.

Abraçar i acollir la marginalitat de les persones amb VIH-sida

Millorar la qualitat de vida i l'autonomia i procurar acompanyament a les persones en exclusió social, en particular les que tenen VIH-sida, és el propòsit de la Fundació Acollida i Esperança, que ha renovat l'equip directiu. Nous reptes que ens expliquen Fernando Díaz, director general de la Fundació Acollida i Esperança, i Laia Pérez de Olaguer, directora adjunta!

Més informació

0:00 / 0:00

5 maig

- Capítol 122.

Reforçar la tasca de les entitats socials

La Fundació Roca i Pi dona suport a 32 entitats i 12 parròquies el Barcelonès Nord que acompanyen infants i joves en situació de vulnerabilitat. La Fundació JOV és una d'aquestes entitats. La coneixem amb Sofia Vila, la directora, i Mar Alsamora, cap d'Acció Social.

Més informació

0:00 / 0:00

28 abril

- Capítol 121.

Envellir amb dignitat i en companyia

La Fundació Llegat Roca i Pi ha adquirit dos pisos que han deixat les Carmelites Missioneres, perquè, en aliança amb Llars Compartides, es pugui ampliar el projecte de Llars Horitzó per tal que vuit persones grans, autònomes i amb baixes pensions, hi puguin viure. Explica aquest nou projecte Alícia Vallet, directora de la Fundació Llars Compartides

Més informació

0:00 / 0:00

21 abril

- Capítol 120.

Promoure la bona salut en la gent gran

La iniciativa 'Camí de salut' del grup d'entitats La Teranyina vol promoure la bona salut i millorar l'envelliment en la gent gran poc vinculada als centres d'atenció primària de Badalona. En parlem amb Pilar Martínez, de l'Associació de Veïns del Centre, i amb Elisabet Asensio, coordinadora de sostenibilitat de Badalona Serveis Assistencials, que gestiona 16 centres sanitaris a la ciutat. 

Més informació

0:00 / 0:00

14 abril

- Capítol 119.

Garantir una vida plena i autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Eva Gayarre, directora de l'associació Aspanin i Maite Forteza, presidenta, expliquen el nou enfocament de la tasca de l'entitat en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Més informació

0:00 / 0:00

31 març

- Capítol 118.

Sortida laboral per a persones migrants sense regularitzar

Sofia Campos, del projecte d'inserció laboral de la Línia ACOL i Mònica Rodulfo, directora, explica el procés de contractació d'un any a través de la Línia ACOL, subvencionada pel SOC, que permet acompanyar des de l'Associació ISIL a les persones migrants en situació irregular. Així, se'ls regularitza i amb aquest programa es treballa en empreses. 

Més informació

0:00 / 0:00

24 març

- Capítol 117.

Abordar la salut mental des d'edats primerenques

La Fundació Ferrer i Guàrdia, que fa recerca social, ha abordat la salut mental i emocional dels joves com un fenomen global i amb una incidència destacable a Catalunya. Oriol Alonso, coordinador de projectes de la fundació, explica que afecta especialment població vulnerable, amb menys recursos, i a les dones. Malgrat l'impuls de mesures i nous agents que acompanyen, Alonso considera que s'han de potenciar, perquè aquests serveis estan molt saturats, i coordinar-se. 

Més informació

0:00 / 0:00

17 març

- Capítol 116.

La pobresa de temps i les cures, una qüestió amb rostre de dona

La tasca de les cures recau majoritàriament sobre les dones i cada cop resulta més incompatible amb les responsabilitats laborals. Ens ho explica Marta Junqué Surià, coordinadora de l'entitat Time Use Initiative, on aposten per la importància de tenir uns horaris més saludables. El debat sobre la reducció de la jornada laboral és un bon motor per a introduir canvis sobre el malestar horari. 

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data