En directe

Estel Migdia

Àngels

amb Rafa Sanahuja i el suport de la Fundació Llegat Roca i Pi

Podcast

Pòdcasts Angels

Més informació

A la carta

14 abril

- Capítol 119.

Garantir una vida plena i autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual

Eva Gayarre, directora de l'associació Aspanin i Maite Forteza, presidenta, expliquen el nou enfocament de la tasca de l'entitat en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Més informació

0:00 / 0:00

31 març

- Capítol 118.

Sortida laboral per a persones migrants sense regularitzar

Sofia Campos, del projecte d'inserció laboral de la Línia ACOL i Mònica Rodulfo, directora, explica el procés de contractació d'un any a través de la Línia ACOL, subvencionada pel SOC, que permet acompanyar des de l'Associació ISIL a les persones migrants en situació irregular. Així, se'ls regularitza i amb aquest programa es treballa en empreses. 

Més informació

0:00 / 0:00

24 març

- Capítol 117.

Abordar la salut mental des d'edats primerenques

La Fundació Ferrer i Guàrdia, que fa recerca social, ha abordat la salut mental i emocional dels joves com un fenomen global i amb una incidència destacable a Catalunya. Oriol Alonso, coordinador de projectes de la fundació, explica que afecta especialment població vulnerable, amb menys recursos, i a les dones. Malgrat l'impuls de mesures i nous agents que acompanyen, Alonso considera que s'han de potenciar, perquè aquests serveis estan molt saturats, i coordinar-se. 

Més informació

0:00 / 0:00

17 març

- Capítol 116.

La pobresa de temps i les cures, una qüestió amb rostre de dona

La tasca de les cures recau majoritàriament sobre les dones i cada cop resulta més incompatible amb les responsabilitats laborals. Ens ho explica Marta Junqué Surià, coordinadora de l'entitat Time Use Initiative, on aposten per la importància de tenir uns horaris més saludables. El debat sobre la reducció de la jornada laboral és un bon motor per a introduir canvis sobre el malestar horari. 

Més informació

0:00 / 0:00

10 març

- Capítol 115.

Esplais cristians, transmissors de valors

Amb Anna Grau, presidenta del Centre d'Esplai Abat Cassià de Barcelona, i Mariona Aguilera, monitora, analitzem com apropar els esplais a les eucaristies i millorar el format, tal com va sortir de l'Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC). 
El missatge de Jesús el tenen clar els esplais cristians: cuidar els altres, acompanyar-los perquè puguin créixer. Unes premisses que tenen clares els esplais cristians. 

Més informació

0:00 / 0:00

3 març

- Capítol 114.

Treball comunitari al barri de Sant Roc de Badalona

La tasca de dinamització comunitària de més de 40 anys de la Fundació Ateneu Sant Roc al barri de Sant Roc de Badalona ha estat reconeguda amb el Premi Voluntariat 2023. Explica per què Anna Vicente, voluntària des de fa 31 anys a la fundació i actual presidenta. 

Més informació

0:00 / 0:00

25 febrer

- Capítol 113.

Habitatge digne, dret humà fonamental no garantit

L'Institut d'Innovació Social ha creat l'Observatori de l'Habitatge Digne, que ha nascut amb un estudi sota el braç que evidencia com la manca d'un habitatge digne afecta la salut física, emocional, les relacions que es poden construir... 
En parlem amb Ignasi Martí, professor al Departament de Societat, Política i Sostenibilitat a ESADE i director de l'Institut d'Innovació Social i del Programa de Doctorat en Gestió de l'ESADE Business School – Universitat Ramon Llull.

Més informació

0:00 / 0:00

18 Febrer

- Capítol 112.

Feina amb Cor: inserció laboral, esperança i dignitat

El programa Feina amb Cor de Càritas celebra el seu 10è aniversari amb gairebé 7.000 persones inserides al mercat laboral. Dessirée Garcia, cap de formació i inserció laboral de l'entitat, explica el funcionament d'aquest acompanyament tan important. 

Més informació

0:00 / 0:00

11 febrer

- Capítol 111.

Taller Sant Isidre: 10 anys acompanyant a persones sense llar

En el taller Sant Isidre, al barri badaloní de La Mora, un grup de 15 nois i noies recuperen les competències i habilitats laborals que tenien adormides per haver estat tant de temps al carrer. Postals de Nadal, roses de Sant Jordi, coixins, reparació de roba... no hi ha res que se'ls resisteixi!
Ho explica Esther Visuete, tècnica del projecte, i Soufiane Arroughi i Mohamed, que participen en el taller

Més informació

0:00 / 0:00

4 febrer

- Capítol 110.

Assegurar la reinserció social dels presos

Sandra Pérez-Portabella, mestra i coordinadora de la Llar Pere Oliveras, explica el dia a dia del projecte creat per Monsenyor Pere Oliveras, conegut com el capellà dels pobres. Ell va deixar una gran empremta al barri de Sants que, a la seva mort, es va materialitzar en una llar fundada el 2018 amb el seu nom. Ara, acull 16 homes en tercer grau i fins a 45 la setmana de segon grau i en llibertat condicional, acompanyats per Càritas en el seu procés de recuperació i de reinserció. La llar vol satisfer la inserció laboral, l'habitatge i salvar el deteriorament després de la presó

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data