En directe

Fórmula Estel

Bona teca

amb Pau Gascó

Secció

El xef Pau Gascó es converteix en el nostre cuiner de proximitat i referència per confiar-nos lesreceptesdefinitives dels plats més celebrats. Tradició i innovació es donen la mà amb receptes com unes cloïsses amb cepso una escudella vegetal.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

30 juny

Les cremes fredes d'estiu

Aquesta setmana, el cuiner Pau Gascó ens descobreix els secrets de les cremes fredes d'estiu. Començant per l’ajoblanco, el gazpacho primigeni fet amb ametlles, i passant per la mazamorra i el salmorejo, viatjarem als orígens d’aquests plats tan refrescants. Descobrirem també què fa del gazpacho un símbol de territori i com aquestes receptes han arribat fins avui.

Més informació

0:00 / 0:00

23 juny

L’origen d’una tapa mítica: la bomba

Aquesta setmana, el cuiner Pau Gascó viatja al cor de la Barceloneta per descobrir l’origen d’una tapa mítica: la bomba. Ens ho explica a través del testimoni de Josep Maria Solé, nét de Maria Pla, la cuinera que la va inventar als fogons de La Cova Fumada, un local sense cartell però amb molta història. Allà, al carrer Baluard 56, Maria Pla té una idea que canviarà la gastronomia popular catalana. Descobrirem com neix aquesta tapa explosiva i com s’ha mantingut viva fins avui.

Més informació

0:00 / 0:00

16 juny

La coca de Sant Joan

Aquesta setmana, el cuiner Pau Gascó ens prepara un clàssic dolç i festiu: la coca de Sant Joan. Amb temps suficient per arribar a la revetlla, el Pau ens comparteix la recepta perfecta per triomfar la nit més curta de l’any. Parlarem del seu simbolisme amb la forma rodona, la llum, la sort. També descobrirem consells imprescindibles per encertar-la: la massa, el forn i els secrets de l’acabat final.

Més informació

0:00 / 0:00

2 juny

Peus de porc

Aquesta setmana, el xef Pau Gascó ens fa salivar amb un clàssic de la cuina catalana: els peus de porc. Un menut amb història que, tot i la seva humilitat, ocupa un lloc d’honor als fogons del país. Des dels seus orígens antics fins a les versions més creatives de l’alta cuina, Pau ens guia per les múltiples maneres de cuinar-los: amb naps, cigrons, samfaina o escamarlans. I ens proposa una recepta estrella: peus de porc amb sípia, un autèntic mar i muntanya.

Més informació

0:00 / 0:00

26 maig

Repensar la cuina amb Carmen Ferrer Svoboda

Aquesta setmana, el xef Pau Gascó ens porta una entrevista molt especial. Ha convidat la seva exprofessora, Carmen Ferrer Svoboda, farmacèutica, nutricionista i divulgadora de seguretat alimentària. Amb ella parlem de conservació d’aliments, mites habituals a la cuina i com la ciència pot fer-nos el dia a dia més segur i conscient. Una conversa per repensar com cuinem i com mengem.

Més informació

0:00 / 0:00

19 maig

La xocolata

La xocolata és molt més que un dolç: és una història mil·lenària, plena de viatges, rituals, innovacions i cultura. Aquesta setmana, el cuiner Pau Gascó ens explica l’origen d’aquest aliment tan estimat, des dels temples maies fins al carrer Petritxol de Barcelona. A més, ens proposa una recepta deliciosa de mousse de xocolata amb només dos ingredients.

Més informació

0:00 / 0:00

12 maig

'Missa et mensa' amb Fra Valentí Serra

Avui el cuiner Pau Gascó no ve sol a l'estudi, sinó que l'acompanya Fra Valentí Serra. Autor de 'Cuina Caputxina' (2010), 'Cuinar en temps de crisi' (2015) 'Cuina pairal i conventual' (2019) i 'El llibre de la mel' (2019). Ara acaba de publicar el llibre 'Missa et mensa' editat per Albada. Una aproximació als trets més peculiars i als 'secrets' de la cuina de convent amb èmfasi a la senzillesa dels àpats i pitances dels frares caputxins i la cuina d'aprofitament.

Més informació

0:00 / 0:00

5 maig

El xai pasqual

Comencem a ser conscients dels productes d'horta de temporada i en alguna bona teca hem parlat de les millors èpoques per menjar peix. Però avui, el cuiner Pau Gascó ens endinsarà en l'estacionalitat de la carn: el xai pasqual.  Quines característiques el fan tan especial i important pel pasturatge català?

Més informació

0:00 / 0:00

7 abril

El kit d'emergència: versió pa amb tomàquet

Davant d'uns temps en què ens avisen que ens hem de preparar per a una situació d'emergència i com procedir durant aquesta, el cuiner Pau Gascó ens porta el kit d'emergència: versió pa amb tomàquet.
0:00 / 0:00

31 març

La recepta dels bunyols de Quaresma

Els bunyols de l'Empordà són una delícia tradicional que es fa especialment popular durant la Quaresma. Aquesta setmana, el cuiner Pau Gascó ens explica l'origen d'aquests bunyols, influïts per la cultura sefardí i l'Al-Andalus, i ens proposa la recepta dels bunyols de Quaresma

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 6 7