En directe

Fabricació Pròpia

Economia amb valors

amb la producció del Centre d´Estudis Econòmics i Socials

Secció

Secció Economia amb valors

Més informació

A la carta

29 novembre del 2022

Comunitat WorkTechHub

El passat 4 de novembre, es va inaugurar WorkTechHub, una comunitat que té com a objectiu connectar professionals dels Recursos Humans, per debatre, aprendre i construir sobre com la tecnologia pot ajudar a crear entorns de feina més humans. L'agència d'innovació SDLI i l'empresa Aticco, que és un ecosistema innovador per a emprenedors, startups i companyies, que ajuda a connectar persones i projectes per fer-los créixer, són els precursors de WorkTechHub, amb la qual volen que startups WorkTech i les corporates més innovadores interactuïn a través de la tecnologia, en un lloc de feina que sigui més creatiu i que estigui centrat en el benestar i el desenvolupament de les persones.
Ho parlem amb Ignasi Clos, director de WorkTechHub.

Més informació

0:00 / 0:00

24 novembre del 2022

Iniciativa Sostenible de Mallart Artesans Xarcuters

Avui parlarem de Mallart Artesans Xarcuters que, a finals del passat mes d'octubre, va guanyar el premi "Iniciativa Sostenible", en la VII Nit del Gourmet Català, organitzada pel Clúster Catalonia Gourmet. El jurat va premiar l'obrador centenari de La Llacuna pel seu projecte social i pel llançament de productes inèdits elaborats amb la raça d'Identificació Geogràfica Protegida del Gall del Penedès. El seu obrador dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual i genera un impacte positiu tant en les seves vides, com pel territori i pels compradors més compromesos. Ho parlem amb la cap de comunicació de la Fundació Mas Albornà i de Mallart Artesans Xarcuters, Cristina Barbacil.

Més informació

0:00 / 0:00

22 novembre del 2022

Restauració i emprenedoria amb Eugeni Serranos

Eugeni Serranos, viu a Sitges, i a més de mantenir un hotel propi, La Dolce Sitges Luxuryamb un altre soci, dirigeix una empresa de consultoria pròpia: Director Operacions/ Director Food and Beverage/ Purchasing Manager/ Hotels 4 i 5*/ Catering Manager/ F and B Consultant. Com és que la gent s'arrisca tant amb l'hostaleria? Fa falta molt d'esperit d'emprenedoria als qui porten el negoci? Ho parlem amb ell.

Més informació

0:00 / 0:00

17 novembre del 2022

La cimera del clima COP27

Avui entrevistem Laura Rahola, responsable de comunicació de la UE a Catalunya i Balears, qui ens posa llum a la foscor respecte a la cimera mundial sobre el clima, anomenada COP27.
0:00 / 0:00

15 novembre del 2022

Bix, "les calcetes d'obrir i tancar"

Avui parlarem d'una empresa molt nova, Bix, "les calcetes d'obrir i tancar", que dissenya i fabrica a Catalunya, unes calces pensades sobretot per a dones que tenen dificultats de moviments.
Són unes calces que les dones es poden posar sense haver d'ajupir-se, ni aixecar les cames i que, per tant, són ideals per a dones amb mobilitat reduïda, perquè són grans o s'han trencat la cama o van en cadira de roda. I, a més de la seva funcionalitat, són unes calces amb molt de disseny, molt boniques i fabricades a Barcelona. Ens ho explica la seva creadora Beatriz del Castillo.

Més informació

0:00 / 0:00

10 novembre del 2022

Cristina Torre, secretària d’acció sindical de CCOO de Catalunya

Els sindicats es mouen i ja han fet una primera manifestació a Madrid amb el lema, o "salari o conflicte". Significa que viurem un "hivern calent" en l'àmbit sindical? A Catalunya sobraven 15.000 llocs d'ensenyament de Formació professional. Ens ho explica Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de Comissions Obreres de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

8 novembre del 2022

Marca personal

La Marca Personal és la manera com et perceben la resta de persones, gràcies a cada acció que portes a terme, comuniques i transmets diàriament tant a l'entorn digital com a l'offline. És, per tant, un concepte que consisteix a considerar-se a un mateix com una marca comercial, amb l'objectiu de diferenciar-se de les altres persones i aconseguir més èxit professional. I per parlar de marca personal, tenim a Guillem Recolons, Personal Branding Strategist.

Més informació

0:00 / 0:00

3 novembre del 2022

25 anys de la Universitat Internacional de Catalunya

Doctor Alfonso Méndiz, rector de la Universitat Internacional de Catalunya i especialista en narrativa cinematogràfica i publicitat. Va ser professor adjunt a la Universitat de Màlaga i va aconseguir la càtedra a la UIC. A la Universitat de Navarra, i de la mà del seu mestre, el doctor Juan José García Noblejas, va crear l'assignatura Teoria i Tècnica de Narrativa Audiovisual. Ha dirigit 21 tesis doctorals i va cursar a la Universitat de Los Ángeles (UCLA) un Postgrau 'Production in Motion Pictures and Television'.​ Posteriorment, s'ha interessat per la figura de Jesucrist en el cinema, i la influència de la televisió en els nens i els adolescents. En parlem en els 25 anys de la Universitat.

Més informació

0:00 / 0:00

27 octubre del 2022

Collita Oli d'Oliva a Catalunya

Aquest any es preveu una disminució d'un 50 per 100 de la collita de l'oli d'oliva a Catalunya. A més, a les comarques de Tarragona es preveu una collita encara més baixa, ja que passaria de les 27.800 tones de l'any passat a només 11.000. A Catalunya es preveuen recollir, aquest any, 19.000 tones, quan l'any passat es van recollir 39.000 tones. Lleida també baixa la seva collita i es mantindria com a Barcelona i a Girona, on es cullen només 1.500 tones. Però també baixarà la collita en l'àmbit europeu en un 35 per 100.
Cal afegir que a Espanya produeix el 40 per 100 de l'oli de tot el món, 1.150.000 tones aquest any baixant un 23 per 100. Ens ho explica Jordi Pascual, dirigent d'Unió de Pagesos de l'oli d'oliva i propietari de Marca pròpia Torclum.

Més informació

0:00 / 0:00

25 octubre del 2022

BizBarcelona

BizBarcelona es farà els dies 9 i 10 de novembre al Recinte Montjuïc i vol contribuir a dinamitzar les economies locals i les oportunitats de feina, en un moment de canvi en què es deixa enrere la pandèmia i arriben altres condicionants que impacten en el teixit empresarial i el mercat laboral, juntament amb el Saló de l'Ocupació que que es farà els mateixos dies.
Ens ho explica Laura Pararols, directora de Bizbarcelona i del Saló de l'Ocupació.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data