En directe

Fórmula Estel

Filosofia millennial

amb Leo Espluga

Secció

Secció Filosofia millenial

Quina vigència tenen Plató o Sòcrates a ple segle XXI? Quins són els pensadors actuals més rellevants? El pensament és una part important d'allò que anomenem construcció d'una societat. Ens ho demostra Leo Espluga, que ens proposa fer un viatge pel coneixement, amb un llenguatge millennial i a través de grans pensadors i pensadores.

També ens pots seguir a Spotify

A la carta

27 Març 2023

Tremolor, l'obra de Leo Espluga

"L'obra és una gran indeterminació que es va determinant concretament a través de les afeccions concretes." Ara ja ho podem dir ben alt! Leo Espluga ja s'ha estrenat com a dramaturg amb 'Tremolor', al teatre La Gleva i Joan Trias ja l'ha anat a veure. Tots els detalls, a 'La Caravana', de Ràdio Estel!

Més informació

0:00 / 0:00

20 Març 2023

Filosofia i teatre

Leo Espluga ens explica com ha estat la relació entre la filosofia i el teatre de la mà de pensadors com Sartre, Camus o Gadamer i ens avança tots els detalls de 'Tremolor', l’obra que ha escrit i dirigit i que aquest dimecres es presenta al teatre La Gleva.

Més informació

0:00 / 0:00

13 Març 2023

Star Wars i Filosofia

Quina és la relació que hi ha entre Hegel i Star Wars? Leo Epluga és capaç d'analitzar una de les sagues més famoses, en clau filosòfica, amb conceptes com la lluita per reconeixement, l'abstenció com a llibertat o la por en la societat.

Més informació

0:00 / 0:00

6 Març 2023

Dones filòsofes

A dos dies del 8 de març, dia de la dona treballadora, Leo Espluga ens endinsa al pensament de les seves filòsofes de capçalera! Simone Weil, María Zambrano o Diotima de Mantinea, professora de Sòcrates.

Més informació

0:00 / 0:00

23 Febrer 2023

Kant, el fracàs de la felicitat

Leo Espluga ens endinsa al pensament de Kant, el filòsof que encunya l'expressió 'sapere aude', tan malversada per la sèrie de 'Merlí. Sapere Aude', segons el jove filòsof, i que ens porta a parlar del concepte de felicitat.

Més informació

0:00 / 0:00

20 Febrer 2023

Ètica estoica

L'ètica estoica. Una ètica que torna a estar molt de moda. Parlem dels avantatges i desavantatges, com s'arriba a aquest domini de si mateix? Aquesta filosofia com a manera de suportar la vida. Tenir el domini de si mateix, no sucumbir a les passions.

Més informació

0:00 / 0:00

13 Febrer 2023

L'ètica aristotèlica

"L'art del bon viure". Així és com Leo Espluga ens introdueix a l'ètica, en una nova lliçó de filosofia millennial, que coincideix amb el dia mundial de la Ràdio: amb un autor protagonista i el millor homenatge que la filosofia li podria fer al mitjà: "a Aristòril li hauria encantat la ràdio".

Més informació

0:00 / 0:00

6 Febrer 2023

L'ésser humà com a animal narratiu

Podem definir l’ésser humà de mil maneres, totes elles més o menys vàlides, però per suposat, cap d’elles absoluta. Aquesta vegada, Leo Espluga ens planteja contemplar l'ésser humà, com a animal narratiu de la mà de pensadors com M. Foucault o Aristòtil.

Més informació

0:00 / 0:00

30 Gener 2023

Els límits

Arran del gag de Manel Vidal al programa 'Zona Franca' de TV3 i de la seva destitució, el seu presentador, Joel Díaz, anuncia que deixa de el programa, com també el guionista Magí Garcia. En la societat, qui posa els límits? Quin ordre els justifica? Leo Espluga ho analitza de la mà de pensadors com Maquiavel, Voltaire i Hannah Arendt i es mulla: "El gag és un mem d'Internet! Jo l'he utilitzat per riure de mi mateix."

Més informació

0:00 / 0:00

23 Gener 2023

La idea de progrés

Hem progressat com a humanitat? Leo Espluga teoritza sobre el concepte del progrés de la mà de dos grans protagonistes: Marx i Hegel. Tot, amb una reivindicació prèvia a la figura del filòsof Antonio Gramsci.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data