En directe

El Matí a Ràdio Estel

Filosofia millennial

amb Leo Espluga

Pòdcast

Quina vigència tenen Plató o Sòcrates a ple segle XXI? Quins són els pensadors actuals més rellevants? El pensament és una part important d'allò que anomenem construcció d'una societat. Ens ho demostra Leo Espluga, que ens proposa fer un viatge pel coneixement, amb un llenguatge millennial i a través de grans pensadors i pensadores.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya

També ens pots seguir a Spotify

A la carta

14 octubre

- Capítol 90.

La solitud

Què és la soledat? Com la definim? Quan volem la soledat i quan no? Tenim a Leo Espluga per parlar d'aquest "mal" del segle XXI, la solitud no desitjada.
0:00 / 0:00

7 octubre

- Capítol 89.

Fins a quin punt es pot la política apropiar de la cultura?

Un dia més obrim el calaix de la filosofia i ho fem amb el nostre filòsof de capçalera, Leo Espluga. En aquesta ocasió volem parlar al voltant de la cultura. Hi ha apropiació de la cultura en el sentit polític i sobretot, ha de ser així?

Més informació

0:00 / 0:00

30 setembre

- Capítol 88.

Són el mateix artista i obra?

Artista i obra són el mateix o es poden interpretar per separat? Ho parlem amb Leo Espluga
0:00 / 0:00

16 setembre

- Capítol 87.

Decisions incorrectes

A l'espai d'avui volem plantejar-li al Leo dues preguntes: Tot és legítim per a la construcció d’un imperi? I la segona, tot imperi cau? A més Leo ens vols defensar que no hi ha decisions incorrectes i amb aquest ítem com a premisa començarem amb aquesta pregunta: Si no hi ha decisions incorrectes vol dir que mai ens equivoquem?

Més informació

0:00 / 0:00

9 setembre

- Capítol 86.

Cada any és un inici, un reinici o una continuació?

Ara que tornem a començar i precisament que és l'inici de moltes coses: del curs escolar, del curs teatral, del curs polític, curs radiofònic aquí a Ràdio Estel... ens volem preguntar això... cada any és un inici, un reinici o una continuació? Ho parlem amb Leo Espluga.

Més informació

0:00 / 0:00

16 juliol

- Capítol 85.

Descobrim com veure el final

Avui Leo Espluga ens parla del final. Pot ser un final l'inici d'algun altre projecte? El final és necessàriament un punt de partida? Què va dir Hegel del final? Ho descobrim a la secció que ens fa rumiar més.
0:00 / 0:00

9 juliol

- Capítol 84.

Que és l'Homo economicus?

Homo economicus, és el concepte utilitzat a l'escola neoclàssica d'economia per modelitzar el comportament humà... Així ho defineix l'enciclopèdia, però com ho explica Leo Espluga? Ho descobrim.
0:00 / 0:00

5 juliol

- Capítol 83.

L'edatisme a la societat

L'estat de salut de Joe Biden i l'edatisme. Som una societat edatista? Tenim certs prejudicis amb l'edat? Podem realitzar bé les nostres funcions quan anem fent anys? Ho parlem amb Leo Espluga.
0:00 / 0:00

25 juny

- Capítol 82.

La visió filosòfica de l'alliberament de Julian Assange

"Julian Assange ha comès un delicte contra la seguretat nacional i està bé que hagi estat jutjat i empresonat". Aquesta és l'opinió de Leo Espluga sobre l'alliberament del programador australià, que li dona peu per parlar dels dubtes i els qüestionaments que fan que algunes persones trenquin fins i tot les lleis.

Més informació

0:00 / 0:00

18 juny

- Capítol 81.

Com fer arribar la filosofia al públic jove?

Com fer arribar la filosofia al públic jove? Friedrich Nietzsche i Maria Zambrano, per exemple, poden ser atractius per a certa generació? Leo Espluga ens explica com aconsegueix que ho siguin a través de les seves xarxes.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 8 9