En directe

Laudes

Filosofia millennial

amb Leo Espluga

Podcast

Secció Filosofia millenial

Quina vigència tenen Plató o Sòcrates a ple segle XXI? Quins són els pensadors actuals més rellevants? El pensament és una part important d'allò que anomenem construcció d'una societat. Ens ho demostra Leo Espluga, que ens proposa fer un viatge pel coneixement, amb un llenguatge millennial i a través de grans pensadors i pensadores.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya

També ens pots seguir a Spotify

A la carta

16 juliol

- Capítol 85.

Descobrim com veure el final

Avui Leo Espluga ens parla del final. Pot ser un final l'inici d'algun altre projecte? El final és necessàriament un punt de partida? Què va dir Hegel del final? Ho descobrim a la secció que ens fa rumiar més.
0:00 / 0:00

9 juliol

- Capítol 84.

Que és l'Homo economicus?

Homo economicus, és el concepte utilitzat a l'escola neoclàssica d'economia per modelitzar el comportament humà... Així ho defineix l'enciclopèdia, però com ho explica Leo Espluga? Ho descobrim.
0:00 / 0:00

5 juliol

- Capítol 83.

L'edatisme a la societat

L'estat de salut de Joe Biden i l'edatisme. Som una societat edatista? Tenim certs prejudicis amb l'edat? Podem realitzar bé les nostres funcions quan anem fent anys? Ho parlem amb Leo Espluga.
0:00 / 0:00

25 juny

- Capítol 82.

La visió filosòfica de l'alliberament de Julian Assange

"Julian Assange ha comès un delicte contra la seguretat nacional i està bé que hagi estat jutjat i empresonat". Aquesta és l'opinió de Leo Espluga sobre l'alliberament del programador australià, que li dona peu per parlar dels dubtes i els qüestionaments que fan que algunes persones trenquin fins i tot les lleis.

Més informació

0:00 / 0:00

18 juny

- Capítol 81.

Com fer arribar la filosofia al públic jove?

Com fer arribar la filosofia al públic jove? Friedrich Nietzsche i Maria Zambrano, per exemple, poden ser atractius per a certa generació? Leo Espluga ens explica com aconsegueix que ho siguin a través de les seves xarxes.

Més informació

0:00 / 0:00

11 juny

- Capítol 80.

La democràcia a la filosofia

Leo Espluga encara està de "ressaca democràtica" després de les eleccions, i per a portar-la millor, ens endinsa en el filòsof Søren Kierkegaard, "bastant antidemocràtic" i conegut per ser "el pare de l'existencialisme".  

Més informació

0:00 / 0:00

4 juny

- Capítol 79.

Els diàlegs de Plató

Després de parlar-nos de la seva bona experiència a l'examen de Filosofia de Selectivitat, Leo Espluga ens parla de les millors opcions per llegir a Plató i els diàlegs predilectes d'ell com per exemple "Fedre".

Més informació

0:00 / 0:00

28 maig

- Capítol 78.

El llenguatge

Tendim a pervertir el llenguatge? És una idea estàtica? Quina relació hi tenim? Té sentit el llenguatge inclusiu? Ho esbrinem amb el nostre filòsof de capçalera, Leo Espluga!
0:00 / 0:00

21 maig

- Capítol 77.

La Unió Europea

"Europa és un conjunt d'ajuts que fomenten la diferència de classes". Poques setmanes abans de les eleccions europees, Leo Espluga ens endinsa en la visió filosòfica de la UE. I sorpresa! Té algunes crítiques cap a aquesta idea, que va néixer per fer uns estats europeus forts que competeixin amb els Estats Units...

Més informació

0:00 / 0:00

14 maig

- Capítol 76.

La relació amb la tecnologia

Com ens relacionem amb la tecnologia des d'un punt de vista filosòfic? Tothom ho fa igual? Hi ha diferències entre Europa i els països asiàtics? Leo Espluga en treu l'entrellat!
0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 8 9