En directe

Punt i seguit

La veu de Càritas

amb Ignasi Miranda i la col·laboració de Càritas Catalunya

Podcast La veu de Caritas

La veu de Càritas és un espai que ofereix actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes, on es parla de l’acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. 

Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l’Església, explicar els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis i unificar la caritat de l’Església en una única realitat comuna -més enllà dels noms “parroquial”, “diocesà” o “de comunitat”- són els principals objectius d'aquesta proposta.

També ens pots seguir a:Més informació

A la carta

23 Maig

- Capítol 33.

Càritas Vic: Comissió d'espiritualitat

A més de les notícies i l'agenda, en l'entrevista de testimoni, parlarem de Càritas Diocesana de Vic, concretament d'una comissió d'espiritualitat que desenvolupa nombroses activitats. Ens les comentarà el seu voluntari referent, Josep Pratsobrerroca.
Càritas Vic té ara mateix 45 estructures entra parroquials, interparroquials i arxiprestals, amb més de 5.000 persones participants i acompanyades. A més, té uns 900 voluntaris i 53 contractats. L'any 2020 Càritas Vic va rebre en total una mica més de dos milions d'euros.

Més informació

0:00 / 0:00

16 Maig

- Capítol 32.

Càritas Urgell: Programa laboral

Aquesta setmana parlem amb Maria Creu Guiralt, voluntària del centre de Càritas a Puigcerdà. A la capital de la Cerdanya fa molts anys que Càritas té una estructura estable, on s'ofereixen diversos serveis. Aquest 2022 està sent especialment significatiu el seu programa laboral, amb diversos cursos de formació professional per treballar competències i incentivar la inserció en el món del treball. Entre altres s'hi fan cursos de manipuladors d'aliments i cursos d'atenció a la gent gran, formacions que estan subvencionades pel Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social 2022.

Més informació

0:00 / 0:00

9 Maig

- Capítol 31.

Càritas Tortosa: Ajuda els més necessitats

Aquesta setmana parlem amb Càritas Diocesana de Tortosa que estan fent accions per créixer en recursos i en eficàcia a l'hora d'ajudar els més necessitats. Estan rejovenint els equips locals de les Càritas Parroquials i Interparroquials, per exemple els de Santa Bàrbara, Tortosa, La Ràpita i Roquetes i han impulsat un curs de formació per voluntaris amb més de 70 assistents.
Ho parlem amb el responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de Càritas Diocesana de Tortosa i administrador de l'entitat, Joaquim Amaré.

Més informació

0:00 / 0:00

2 Maig

- Capítol 30.

Càritas Terrassa: ApaSomi

APASOMI és l'empresa d'inserció social de Càritas Diocesana de Terrassa. El seu objectiu és la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social, amb la creació de llocs de treball a les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, que formen el territori, gairebé exacte, del Bisbat de Terrassa. El procés d'acompanyament es fa a través de professionals, que intervenen amb eines formatives i pràctiques, dins d'un marc productiu real, des del vincle personal i respectant el ritme individual i corresponsable. Ho parlem amb Tarik Essebbahi, un noi migrant que ha fet tot un procés laboral amb Càritas Diocesana de Terrassa i que ara està a l'empresa APASOMI treballant i Agnès Benedicto, tècnica d’inserció d’APASOMI.

Més informació

0:00 / 0:00

25 Abril

- Capítol 29.

Càritas Tarragona: l'assistència per a nens joves disminuïts físics i ancians

Arada Empresa d'Inserció Càritas Diocesana de Tarragona, nascuda ara fa un any, centra la seva activitat principal en l'assistència i els serveis socials per a nens joves disminuïts físics i ancians en centres no residencials. Per saber-ne més, parlem amb Vicenç Vesses, responsable de l'àrea sociolaboral de Càritas Diocesana de Tarragona i administrador d'Arada Inserció Càritas Diocesana Tarragona.

Més informació

0:00 / 0:00

4 Abril

- Capítol 28.

Càritas Sant Feliu: Ús responsable dels Smartphone i ordinadors

0:00 / 0:00

28 Març

- Capítol 27.

Càritas Lleida: Els temporers

La realitat dels temporers, amb la necessitat que trobin acollida i ajuda mentre són a casa nostra per treballar la fruita i la terra en general, forma part cada any del treball de Càritas Diocesana de Lleida. Aquest és el tema que tractem avui en el nostre testimoni. Cada any hi ha temporers dormint al carrer i en assentaments amb condicions deplorables.

Més informació

0:00 / 0:00

21 Març

- Capítol 26.

Càritas Girona: Àrea per als joves

Càritas Diocesana de Girona té en funcionament una àrea per als joves. Amb el nom de Càritas Jove, s'estan promovent des de fa tres anys nombroses accions i altres activitats que fan créixer el capital social de l'entitat catòlica en aquest territori. Parlarem els pròxims minuts amb Isabel Hidalgo, coordinadora de Càritas Jove a Girona. Ens la presenta, des de Girona mateix, el nostre col·laborador Aleix Cabarrocas, responsable de comunicació de l'Entitat, que també intervindrà en aquesta conversa.

Més informació

0:00 / 0:00

14 Març

- Capítol 25.

Càritas Barcelona: Ucraïna

La gent s'ha abocat a ajudar la població d'Ucraïna amb roba, medicaments, menjar i altres necessitats. L'Església, però, ha fet una crida a prioritzar l'ajuda econòmica. Càritas Diocesana de Barcelona, en col·laboració amb la zona, ha enllestit aquests dies l'enviament de dues ambulàncies medicalitzades al sacerdot diocesà Iurii Stasiuk, que va tornar al seu país natal per poder atendre les persones que es troben a primera línia. Ho parlem amb Itziar Bravo, responsable de campanyes de Càritas Diocesana de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

7 Març

- Capítol 24.

Dia de la dona i Cardenal Tagle

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones demà dimarts, avui comptarem amb la col·laboració de Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, i de Montserrat Creus, coordinadora d'aquest espai setmana rere setmana, que ens parlaran de la Trobada amb el cardenal Tagle, que va tenir lloc aquest dissabte passat a Barcelona i a la qual van assistir.
També comptarem amb la participació de Franc Rigol, voluntari de Càritas Catalunya, per tal que ens comenti la seva tasca de suport a Càritas Catalunya i la compareixença al Parlament de Catalunya per a la presentació de l'informe EINSFOESSA Exclusió i desenvolupament social a Catalunya 2021.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data