En directe

Fabricació Pròpia

La veu de Càritas

amb Ignasi Miranda i la col·laboració de Càritas Catalunya

Podcast

Pòdcasts La veu de Caritas

La veu de Càritas és un espai que ofereix actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes, on es parla de l´acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. 

Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l´Església, explicar els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis i unificar la caritat de l´Església en una única realitat comuna (més enllà dels noms parroquial, diocesà o de comunitat) són els principals objectius d´aquesta proposta.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

8 abril

- Capítol 116.

Càritas Diocesana de Terrassa celebra 10 anys

Divendres 19 d’abril de 2024 Càritas Diocesana de Terrassa celebra l’acte de cloenda del desè aniversari de la seva creació. Un servei que ha fet possible ajudar a molta gent dins d'aquesta diocesi.
Parlem amb Mònica Martínez, directora general de Càritas Diocesana de Terrassa.

Més informació

0:00 / 0:00

18 març

- Capítol 115.

Jornades 2024 del Centre Català de Solidaritat (CECAS)

"Espiritualitat i addiccions" aquest és el lema de les Jornades 2024 del Centre Català de Solidaritat (CECAS), que tindran lloc dijous 21 de març, a la Sala Múltiple de la Fundació de l’Esperança, a Barcelona. Durant tot el dia hi ha previstes conferències i xerrades-taller a càrrec de diferents ponents. En parlem amb Joan Ramon Farré Huguet, coordinador de l'esdeveniment.

Més informació

0:00 / 0:00

11 març

- Capítol 114.

Fundació Formació i Treball

L’Encarna, la Fatiha, la Marilia, la Toñi, la Charo i la Carmen, van ser l’origen, la raó i el motiu pel qual avui existeix la Fundació Formació i Treball. Per celebrar els més de 30 anys d’aquesta Fundació, te lloc, al Cercle d’Economia, una Jornada amb el tema “La marginalitat no és irreversible. El treball en un món accelerat i desconcertat”.
Per parlar del tema comptem amb Jordi Alberich, president de la Fundació Formació i Treball.

Més informació

0:00 / 0:00

4 març

- Capítol 113.

Volem Feina

L'Empresa d'Inserció 'Volem Feina Serveis Ambientals' és la filial de la Fundació Volem Feina amb la qual comparteix missió, visió i valors. L'empresa d'inserció es va constituir el 2019 i és una de les eines de què es disposa la fundació per aconseguir la integració sociolaboral de persones en situació o greu risc d’exclusió social. Tots dels excedents que pugui generar es destinen a la pròpia empresa.
De tot plegat ens parla Núria Giné, gerent de Volem Feina.

Més informació

0:00 / 0:00

26 de febrer

- Capítol 112.

Alcem la veu

'Alcem la veu' és una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes que denuncien la discriminació i la vulneració dels seus drets a l’Església catòlica, i advoquen per una institució on les veus de les dones comptin, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes.
Comptem amb Noemí Ubach, membre de la coordinadora de dones creients Alcem la veu i del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

19 febrer

- Capítol 111.

EIS, empreses d'inserció social de les Càritas catalanes

Rebem al nostre espai a Luis Miguel Luna, secretari de Presidència/Comunicació de Càritas Catalunya, per parlar sobre les empreses d’inserció social (EIS) de les Càritas diocesanes catalanes. Un conjunt d’empreses que aposten per l’economia social i solidària.

Més informació

0:00 / 0:00

12 febrer

- Capítol 110.

Centre Català de Solidaritat (CECAS)

El Centre Català de Solidaritat (CECAS) és una Fundació privada sense ànim de lucre fundada l’any 1991, promoguda pels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya i vinculada a Càritas Catalunya, que es dedica a l’atenció de persones amb drogodependència, especialment aquelles que es troben en situació d’exclusió social, amb tractaments biopsicosocials i reeducatius de les drogodependències considerant les patologies derivades.
Amb la voluntat de cobrir tot el territori català, el CECAS disposa de centres d’atenció a Barcelona i a Tarragona, així com centres d’informació a les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya. Ens ho explica Ferran Solé, director del Centre Català de Solidaritat.

Més informació

0:00 / 0:00

5 febrer

- Capítol 109.

Hogar de María

'Hogar de María' és una associació sense ànim de lucre, orientada a defensar, acollir i protegir la vida humana, des de la seva concepció fins a la seva mort natural, ajudant i acompanyant a les dones embarassades en totes les seves necessitats materials, humanes i espirituals, fins que el bebè compleix 1 any.
Parlem amb Marta Mir, responsable de 'l'Hogar de María' de Castelldefels i voluntària a Càritas Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

29 gener

- Capítol 108.

"Una ajuda que no arriba"

L’informe "Una ajuda que no arriba". Càritas Barcelona hi denuncia limitacions i reptes en el disseny i implementació de les prestacions de garantia d’ingressos mínims. L’informe s’ha elaborat per conèixer la situació de les persones que cobren la Renda Garantida de Ciutadania o l’Ingrés Mínim Vital i que són ateses per Càritas, recollint la seva vivència personal sobre les limitacions actuals del sistema d’ingressos mínims.
Parlem amb Miriam Feu, responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona; i Guillermo Oteros, tècnic d’anàlisi social també de Càritas Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

22 gener

- Capítol 107.

Institut Català Internacional per la Pau

Primer eren les guerres africanes i els cops d’estat americans. Després les primaveres àrabs, la repressió següent i algunes guerres internes, però ara la guerra la tenim al costat, Ucraïna, Gaza i altres zones. El que sembla més greu, ara mateix, és que comencen a trencar-se les regles bàsiques —com el dret internacional humanitari— en els diferents conflictes armats que hi ha al món. Parlem amb Xavier Masllorens, president de l’Institut Català Internacional per la Pau i voluntari de Càritas.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data