En directe

Fabricació pròpia

La veu de Càritas

amb Ignasi Miranda i la col·laboració de Càritas Catalunya

Pòdcasts La veu de Caritas

La veu de Càritas és un espai que ofereix actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes, on es parla de l´acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. 

Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l´Església, explicar els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis i unificar la caritat de l´Església en una única realitat comuna (més enllà dels noms parroquial, diocesà o de comunitat) són els principals objectius d´aquesta proposta.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

25 setembre

- Capítol 92.

EMUNAH, voluntariat jove a Terrassa

Servei, pregària i formació són els eixos d'Emunah, un gran projecte de voluntariat jove al servei de la Caritat i de la pastoral de l'Església que funciona a la diòcesi de Terrassa. Els participants reben la crida a ser enviats a servir juntament amb un altre voluntari d’Emunah. JUNTS poden fer una experiència d’entrega i gratuïtat a les parròquies de destí. El projecte, a més, predisposa de cara a Déu per fer com els deixebles, enviats de dos en dos, com a portadors del seu amor des d’un servei discret. Finalment implicar-se en Emunah permet rebre empenta per cuidar la pròpia fe i saber-se donar cadascú als altres. Es tracta de compartir les dificultats, les sorpreses i les preguntes que sorgeixin de la seva experiència.
Ens acompanyen Àlex Serra, delegat de Joventut del Bisbat de Terrassa, i Núria Núñez, referent de voluntariat jove de Càritas Diocesana de Terrassa. Tots dos són referents del projecte EMUNAH

Més informació

0:00 / 0:00

18 setembre

- Capítol 91.

El Papa i la caritat

El vídeo amb la intenció del Papa per al setembre, parla dels descartats de la societat. David Fornieles, director a Espanya de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, ens dona el seu testimoni al voltant d'aquest missatge del Sant Pare.

Més informació

0:00 / 0:00

11 setembre

- Capítol 90.

Instantànies, el nou espai de Càritas al Catalunya Cristiana

A finals del mes de setembre o principis d’octubre, el setmanari Catalunya Cristiana posarà en marxa una nova secció mensual promoguda per Càritas Catalunya: “Instantànies”. En parlem amb Iván Bassols, fotògraf professional col·laborador de Càritas Catalunya i voluntari coordinador de la nova secció mensual.

Més informació

0:00 / 0:00

4 setembre

- Capítol 89.

Els nous projectes de Càritas Catalunya per al nou curs

La posada en marxa del nou Pla de Voluntariat, la campanya Cava amb Cor o l’elaboració d’un protocol de resposta a les crisis humanitàries, entre d'altres, són alguns dels projectes que Càritas Catalunya té en previsió desenvolupar durant aquesta nova temporada. En parlem amb Francesc Roig, president de l'entitat.

Més informació

0:00 / 0:00

17 juliol

- Capítol 88.

El procés migratori i el paper de Càritas

Com és la vida quan es decideix deixar el país d'origen i començar-la de nou en un altre país? Què és el que porta una persona a prendre aquesta decisió? Avui coneixement el testimoni de Flor Sánchez, migrant salvadorenca, que treballa al departament d'administració de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Amb ella parlem sobre el seu procés migratori i com les coses no son tan fàcils per a les persones que migren, i quin ha estat el paper de Càritas en tot aquest procés. 

Més informació

0:00 / 0:00

10 juliol

- Capítol 87.

Memòria 2022 de Càritas Catalunya

Les 10 Càritas diocesanes amb seu a Catalunya van atendre prop de 250.000 persones durant 2022. Això és un 17% més que durant 2019, un any abans de la Pandèmia. Els dos principals problemes amb els que es troben les famílies són les dificultats per omplir la cistella de la compra per l’encariment de preus i també l’habitatge. Per conèixer més en detall aquestes dades de la Memòria 2022 Càritas Catalunya parlem amb Luis Miguel Luna, adjunt a la Presidència de l'entitat.

Més informació

0:00 / 0:00

3 juliol

- Capítol 86.

Habitatge social a Lleida

El programa d’habitatges socials de Càritas Diocesana de Lleida compta amb la gestió de 6 habitatges a la ciutat de Lleida i un, al municipi d’Alcarràs. És un programa que ofereix informació i orientació perquè les persones puguin construir el seu projecte de vida i participar activament de la xarxa comunitària. Per conèixer més de prop el projecte i tot el que representa, parlem amb Mila Sales, responsable de la iniciativa.

Més informació

0:00 / 0:00

26 juny

- Capítol 85.

Emplea Lab, acompanyament a persones en situació d'atur

L’Emplea Lab és un projecte pilot impulsat per Càritas, en col·laboració amb el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. S'emmarca dins del pla de recuperació, transformació i resiliència, que es realitza a diferents punts de l'estat espanyol i que s’adreça a persones que es troben en edat laboral, però en situació de desocupació, i que són perceptores de l’ingrés mínim vital o bé de la renda garantida de ciutadania. Així doncs, es tracta d'un acompanyament intensiu per a la recerca d'ocupació, que ofereix suport formatiu i econòmic a les persones seleccionades, brindant-los una oportunitat per aconseguir una millor situació laboral.
Coneixem en detall l'Emplea Lab amb Eva Roselló, tècnica d’inserció laboral, i Rosa Martín de Vidales, prospectora i tècnica d’intermediació i prospecció de l’equip de Càritas Diocesana de Girona. El projecte també compta amb la participació d’entitats com la Fundació CEOE, la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona i la Fundació Adecco. 

Més informació

0:00 / 0:00

19 juny

- Capítol 84.

Festa Interjoves 2023

El proper 30 de juny es celebra la segona edició de la festa Interjoves 2023, una jornada dedicada a crear xarxa. Aquest festa, que l'ha preparat un grup motor de més de 20 joves, hi participaran més de 140 nois i noies d'entre 18 i 25 anys amb ganes de passar una bona estona fent tallers, practicant esport i gaudint d'actuacions musicals que faran ells mateixos.  
Els joves, de 18 a 30 anys, representen el 17% del total de persones ateses per Càritas Barcelona. Durant el 2022, s’han atès 4400 joves, uns 770 joves més que l’any anterior. 3 de cada 4 d’aquests joves no compta ni amb una feina ni habitatge digne. El 76% dels joves tenen dificultats per accedir a una llar digna, 12 punts percentuals més que la resta de persones que acompanyem. Els joves que participen a la festa provenen, majoritàriament, de projectes d’acompanyament en l’àmbit laboral, però també n’hi ha que viuen en projectes residencials de Càritas. 

Més informació

0:00 / 0:00

12 juny

- Capítol 83.

Memòria de Càritas Diocesana de Vic

El passat 2 de juny les Càritas de la diòcesi de Vic es va reunir en assemblea per aprovar la memòria i la gestió econòmica. L'acte va anar a càrrec de les caps de les 3 àrees: social, desenvolupament institucional i econòmica. Parlem sobre com va anar la trobada i tot el que s'hi va parlar amb Fran Quirós, director en funcions de Càritas Diocesana de Vic.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data