En directe

Fórmula Estel

La veu de Càritas

amb Ignasi Miranda i la col·laboració de Càritas Catalunya

Podcast

Pòdcasts La veu de Caritas

La veu de Càritas és un espai que ofereix actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes, on es parla de l´acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. 

Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l´Església, explicar els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis i unificar la caritat de l´Església en una única realitat comuna (més enllà dels noms parroquial, diocesà o de comunitat) són els principals objectius d´aquesta proposta.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

20 maig

- Capítol 122.

Es presenta les Empreses d'Inserció Sociolaboral de Càritas Catalunya

La presentació de les Empreses d'Inserció Sociolaboral de Càritas Catalunya, dijous 16 de maig a Barcelona, és el tema principal del testimoni que oferim aquest capítol. Càritas Catalunya avisa que tenir una feina fixa i cobrar un sou a final de mes ja no és garantia de tenir estabilitat econòmica i, en alguns casos, es depèn d’ajudes de les entitats. De fet, 1 de cada 4 persones que atén Càritas Catalunya tenen feina, però no guanyen prou per sortir de la pobresa. L'entitat reivindica la tasca que fa amb les seves empreses d’inserció laboral
Amb aquest motiu, entrevistem Rafael Allepuz, director de Càritas Diocesana de Lleida i professor d'Economia Aplicada. Ens explica que ajudar les persones ateses per l'entitat catòlica a trobar feina s'ha convertit en una gran prioritat per al braç caritatiu de l'Església.

Més informació

0:00 / 0:00

13 maig

- Capítol 121.

Cinquena edició de "Cava amb Cor"

Al Celler de Can Roca ha tingut lloc, la signatura del nou conveni de col·laboració entre la Confraria del Cava Sant Sadurní i Càritas Catalunya per a l’organització de la cinquena campanya “Cava amb Cor”, una iniciativa que compta amb el suport d’El Celler de Can Roca. A la signatura del conveni hi han participat Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava; Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, i Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca.
Parlem amb Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava.

Més informació

0:00 / 0:00

6 maig

- Capítol 120.

La inserció sociolaboral a Càritas Girona

Posem sobre la taula les dades sobre la inserció sociolaboral de les persones acompanyades per Càritas Diocesana de Girona
Ho parlem amb Caye Gómez, responsable d’Anàlisi Social de Càritas diocesana de Girona.

Més informació

0:00 / 0:00

29 abril

- Capítol 119.

Propostes polítiques de Càritas Catalunya per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Càritas Catalunya ha fet públiques les seves "Propostes polítiques per a les eleccions al Parlament de Catalunya" que se celebraran el 12 de maig, unes eleccions vitals per al futur de Càritas Catalunya.
Per tal de parlar d'aquestes propostes, conversem amb Francesc Roig Queralt, president de Càritas Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

22 abril

- Capítol 118.

Coneguem la tasca de Brins d'Oportunitats

Brins d'Oportunitats va presentar el nou projecte social a Mas Marquet, situat a Piera. Brins d'Oportunitats és l'Empresa d'Inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, que opera a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el sud de l'Anoia. Aquest projecte, de l'Empresa d'Inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu, aposta pel cultiu de la vinya i l'olivera com a vehicle d'integració social i laboral per a joves en situació de vulnerabilitat.
El testimoni d'aquest capítol és el de Lluís Barnés, gerent de l'empresa d'Inserció de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

Més informació

0:00 / 0:00

15 abril

- Capítol 117.

Assemblea de Càritas Catalunya a Tortosa

Analitzem la recent Assemblea de Càritas Catalunya a Tortosa on es van tractar els temes més destacats de l'entitat de l'església a Catalunya.
Parlem amb Agustí Adell, secretari general de Càritas Diocesana de Tortosa

Més informació

0:00 / 0:00

8 abril

- Capítol 116.

Càritas Diocesana de Terrassa celebra 10 anys

Divendres 19 d’abril de 2024 Càritas Diocesana de Terrassa celebra l’acte de cloenda del desè aniversari de la seva creació. Un servei que ha fet possible ajudar a molta gent dins d'aquesta diocesi.
Parlem amb Mònica Martínez, directora general de Càritas Diocesana de Terrassa.

Més informació

0:00 / 0:00

18 març

- Capítol 115.

Jornades 2024 del Centre Català de Solidaritat (CECAS)

"Espiritualitat i addiccions" aquest és el lema de les Jornades 2024 del Centre Català de Solidaritat (CECAS), que tindran lloc dijous 21 de març, a la Sala Múltiple de la Fundació de l’Esperança, a Barcelona. Durant tot el dia hi ha previstes conferències i xerrades-taller a càrrec de diferents ponents. En parlem amb Joan Ramon Farré Huguet, coordinador de l'esdeveniment.

Més informació

0:00 / 0:00

11 març

- Capítol 114.

Fundació Formació i Treball

L’Encarna, la Fatiha, la Marilia, la Toñi, la Charo i la Carmen, van ser l’origen, la raó i el motiu pel qual avui existeix la Fundació Formació i Treball. Per celebrar els més de 30 anys d’aquesta Fundació, te lloc, al Cercle d’Economia, una Jornada amb el tema “La marginalitat no és irreversible. El treball en un món accelerat i desconcertat”.
Per parlar del tema comptem amb Jordi Alberich, president de la Fundació Formació i Treball.

Més informació

0:00 / 0:00

4 març

- Capítol 113.

Volem Feina

L'Empresa d'Inserció 'Volem Feina Serveis Ambientals' és la filial de la Fundació Volem Feina amb la qual comparteix missió, visió i valors. L'empresa d'inserció es va constituir el 2019 i és una de les eines de què es disposa la fundació per aconseguir la integració sociolaboral de persones en situació o greu risc d’exclusió social. Tots dels excedents que pugui generar es destinen a la pròpia empresa.
De tot plegat ens parla Núria Giné, gerent de Volem Feina.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data