En directe

Fórmula Estel

La veu de Càritas

amb Ignasi Miranda i la col·laboració de Càritas Catalunya

Podcast La veu de Caritas

La veu de Càritas és un espai que ofereix actualitat, testimonis i projectes relacionats amb Càritas en totes les seves realitats presents a les 10 diòcesis catalanes, on es parla de l´acció sociocaritativa de les Esglésies locals amb seu a Catalunya. 

Presentar sense fronteres la feina social i generosa de l´Església, explicar els fons del compromís, difondre tot el pensament cristià sobre la caritat, conscienciar la societat sobre aquesta filosofia, compartir experiències i testimonis i unificar la caritat de l´Església en una única realitat comuna (més enllà dels noms parroquial, diocesà o de comunitat) són els principals objectius d´aquesta proposta.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

28 novembre

- Capítol 59 .

Aportació de Càritas a la llei del sensellarisme

La llei del sensellarisme s'adreça, especialment, a donar una resposta a aquelles persones que pateixen una situació de sensellarisme més crònic, més dur, aquell que ens interpel·la per la seva cruesa. Concretament, es tracta de les persones que a Catalunya viuen al carrer, que passen la nit en recursos nocturns o que viuen en equipaments específics per a persones sense llar. Aquesta tria específica de persones que viuen en situació de sense llar dona resposta a les situacions més greus, i permet un tractament legal homogeni i integral de la problemàtica. Ho reflexionem amb Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

21 novembre

- Capítol 58.

Càritas Balaguer

Brigitte Ximena Cifuentes Escobar, persona voluntària de Càritas a Balaguer que realitza tasques de tècnica de comunicació, portant les xarxes socials, analitzant dades, màrqueting i dades. Ens parla del projecte que porten a terme.

Més informació

0:00 / 0:00

14 novembre

- Capítol 57.

Pla d'Inserció laboral

Parlem sobre les actuacions al voltant del Pla d'Inserció laboral que porta a terme Càritas Diocesana de Tortosa. Es tracta d'un programa que Càritas Tortosa fa en col·laboració amb el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), mitjançant el qual s'ha pogut tramitar la contractació de cinc persones. L'entitat diocesana ha establert uns paràmetres d'ocupabilitat, formació i acompanyament a aquestes persones, per tal de preparar-los en la seva futura incorporació al mercat de treball. Ho parlem amb Agustí Adell, secretari general de Càritas Diocesana de Tortosa.

Més informació

0:00 / 0:00

7 novembre

- Capítol 56.

VI Jornada Mundial dels Pobres

El 13 de novembre se celebrarà la VI Jornada Mundial dels Pobres, com a lema "Jesucrist es va fer pobre per nosaltres", una iniciativa del Papa Francesc que, any rere any, es va consolidant més en el calendari de l'Església i dels moviments i organitzacions catòliques com, per exemple, Càritas Catalunya. Precisament per parlar d'aquesta Jornada, avui comptem amb Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

31 octubre

- Capítol 55 .

Fora de cobertura, ningú sense llar

El 30 d'octubre va ser el Dia Internacional de les persones Sense Llar. El 82% de persones ateses per Càritas Diocesana de Terrassa el 2021 en situació de sense llar estaven al carrer. El dret a l'habitatge és un dret social, però sabem que no està garantit, i actualment estem vivint una emergència a causa de l'augment del preu dels subministraments de la llar.
Ens ho explica Mari Carmen Pastor, referent del programa sense llar i habitatge de Càritas Diocesana de Terrassa, sota el lema 'Fora de cobertura'.

Més informació

0:00 / 0:00

24 octubre

- Capítol 54.

Concert Non Stop Gospel 20

El Concert Non Stop Gospel 20, organitzat per Càritas Diocesana de Tarragona i Mans Unides, es farà el dia 5 de novembre a les 20 h al Teatre Tarragona. Un concert benèfic i solidari i una iniciativa que ens explica Salvador Grané, director de Càritas Diocesana de Tarragona.

Més informació

0:00 / 0:00

17 octubre

- Capítol 53.

Dia Internacional de l'Erradicació de la pobresa

Amb motiu del 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació, Càritas Catalunya ha denunciat que 268.000 persones (un 3,5 % de la població catalana) afirmen passar o haver passat gana en els darrers 10 anys. Així ho indica el darrer informe FOESSA, on es constata que viure en exclusió social multiplica per quatre les probabilitats de passar gana (del 3 % a l'11,7 %). Durant el mes d'octubre, Càritas Catalunya està impulsant la campanya "Jo com tu", que vol sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables a l'hora d'escollir allò que volen menjar, accedir a una dieta variada o comprar en els comerços habituals. 5.000 llars ateses per les 10 Càritas amb seu a Catalunya ja compten amb la targeta moneder, i s'estima que aquesta xifra s'ampliï en els anys vinents. Ho parlem amb Eva Cruz, directora de Cooperació Internacional de Cáritas Española.

Més informació

0:00 / 0:00

10 octubre

- Capítol 52.

L'atenció de Càritas Cervera a la infància

En el programa 'La Veu de Càritas', escoltem el testimoni de Dúnia Trilla, psicòloga del servei psicològic del Programa Infància de Càritas Interparroquial de Cervera, que té en marxa diversos programes destinats a la infància en risc, a persones vulnerables o amb risc d'exclusió social (com ara el Rebost Solidari) i també programes destinats a la vellesa.

Més informació

0:00 / 0:00

3 octubre

- Capítol 51.

Jornada mundial pel treball digne

Donat que el pròxim dia 7 d'octubre l'església celebra la Jornada mundial pel treball decent, en parlarem amb Ramon Carbonell Director de Càritas Diocesana de Sant Feliu. Ell ens explicarà que fan en aquesta Càritas per ajudar a les persones que viuen situacions de manca de feina o de precarietat laboral manifesta.

Més informació

0:00 / 0:00

26 setembre

- Capítol 50.

Jornada Portes Obertes a Càritas Lleida

El divendres 7 d'octubre, Càritas Diocesana de Lleida obre les portes durant tot el dia a la ciutat i a tota la seva diòcesi. Han organitzat per aquest dia una Jornada de Portes Obertes perquè tothom qui ho vulgui, pugui conèixer la tasca de l'entitat, tots els programes que té en marxa i les persones que en formen part.
Ens acompanya Maria Rosa Seyós, responsable de voluntariat de Càritas Diocesana de Lleida.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 6 7