En directe

Laudes

Llevat dins la pasta

amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya

Podcast

Pòdcasts Llevat dins la pasta

Podcast per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l´entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball.

Volem que en aquest espai ressonin experiències vitals amb les quals ens podem identificar. I donar veu a realitats de treball, socials, polítiques... De la vida en comú, per tal que ens interpel·lin i ens ajudin a obrir l'oïda i ampliar la mirada. I que ens estimulin en la nostra missió i acció de transformar el món amb aquest estil del ferment evangèlic: el del llevat dins la pasta.

Ideat i impulsat pel Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

28 febrer

- Capítol 94.

Pastoral Obrera del Camp

El crit dels homes i dones que treballen el camp s’està fent sentir aquests dies. Han vingut a les nostres ciutats, a les carreteres i a les autopistes, al Parlament Europeu per dir-nos que no poden viure amb dignitat.
Avui, al nostre espai, volem fixar-nos en aquesta realitat des de la perspectiva d’un capellà de la Pastoral Obrera del Camp d’Andalusia, jornaler, ja jubilat: Enrique Priego Díaz.

Més informació

0:00 / 0:00

21 febrer

- Capítol 93.

Migració i Refugi amb Gemma Pinyol-Jiménez

Al desembre de 2023, es va acordar un nou Pacte europeu de Migració i Refugi. Diverses organitzacions, liderades per Oxfam Intermón han elaborat un Manifest en contra d’aquest pacte, entenent que no garanteix l’acollida de les persones migrants i refugiades, sinó que va dirigit a endurir encara més l’accés a la UE, externalitza i reforça les fronteres, criminalitza les migracions i reforça les expulsions de les persones que no disposin de residència.
Per parlar del tema ho fem amb Gemma Pinyol-Jiménez, directora de polítiques migratòries i diversitat a la consultora Instrategies i investigadora associada del Grup de Recerca Interdisciplinar en Immigració de la Universitat Pompeu Fabra (GRITIM-UPF)

Més informació

0:00 / 0:00

14 febrer

- Capítol 92.

Giorgos Kallis

Qualsevol activitat econòmica té uns impactes socials i ambientals que, sovint, no tenim en compte i que encara són més punyents al Sud global. D’aquí que molts teòrics en un món de recursos limitats plantegin canvis de fons en l’economia i el nostre comportament tendint a decréixer.
Al nostre espai, ens atén el científic ambiental especialitzat en economia ecològica i ecologia política, Giorgos Kallis, membre de l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

7 febrer

- Capítol 91.

Fundació Cipriano Garcia

La història del moviment obrer és un dels tresors que convé preservar i conèixer per descobrir lluites, assoliments i fracassos que ens han portat fins al moment present. En el nostre espai parlem de la Fundació Cipriano García, que neix l’any 1992 i s’ocupa de de l’Arxiu Històric de CCOO amb un important fons sobre el sindicat i, en particular, la història del moviment obrer i dels moviments socials de la segona meitat del segle XX.
Ho fem amb el director de la Fundació Cipriano García, el periodista, historiador i militant de l’ACO, Marc Andreu Acebal.

Més informació

0:00 / 0:00

31 gener

- Capítol 90.

Dones X Dones

Al nostre espai, obrim les portes a Vicky Moreno Campón, mestra jubilada que, durant uns anys, va ser la responsable al sindicat USTEC de la Secretaria de la Dona i la Secretaria de Moviments Socials. Ella treballa per la noviolència i la pau. Com a feminista antimilitarista, ha fet estades a països en conflicte, sobretot aquells on hi ha experiència de «Dones de negre».

Més informació

0:00 / 0:00

24 gener

- Capítol 89.

Enrique Lluch Frechina

Les darreres dècades ens hem fet conscients que l’economia és la disciplina i el criteri que ho acapara tot. Però es tracta d’una economia que depreda i colonitza el planeta, que especula, que aliena, que mata… ho ha dit el propi papa Francesc. Al llibre 'El espíritu del economicismo', l’autor Enrique Lluch Frechina, explica perquè l’economia s’allunya de les necessitats de les persones i del planeta i què es pot fer per corregir aquesta deriva.
Ho parlem amb el professor Lluch Frechina, titular al Departament d’Economia i Empresa de la Universitat CEU Cardenal Herrera, de València, on és professor des de 1993.

Més informació

0:00 / 0:00

17 gener

- Capítol 88.

Cotronic

Telefónica és una de les grans multinacionals espanyoles i també és una de les cotitzades a l’índex borsari de l’Íbex-35. Darrerament als mitjans ha estat notícia per l’entrada d’un fons d’inversió saudí al capital de la companyia tecnològica i pel plantejament d’acomiadaments per aprimar la plantilla. Una dinàmica habitual d’aquestes grans empreses és externalitzar serveis en subcontractes, com pot ser Cotronic.
Per conèixer la situació d’aquests treballadors i les seves lluites, avui tenim al nostre programa Aitzol Ruíz de Azúa, president del comitè d’empresa de Cotronic.

Més informació

0:00 / 0:00

10 gener

- Capítol 87.

Fundació Mans a les Mans

Durant les darreres dècades, han sortit, arreu diferents experiències de reforç escolar -inicialment- per a promoure els infants i joves en situacions de vulnerabilitat i el seu dret a tenir un suport en els seus estudis. Moltes d’aquestes experiències, de reforç escolar, han acabat convertint-se en fundacions per a donar suport a aquesta realitat i per a anar fins i tot més enllà del reforç educatiu dels infants. És el cas que ens ocupa avui: la Fundació Mans a les Mans, establerta als barris de la Marina a Barcelona i que enguany compleix 20 anys d’existència.
Per parlar d’aquesta fundació, comptem amb Neus Cerdà que n’és la directora i la responsable de programes d’aquesta entitat i Josep Hortet, fundador i president.

Més informació

0:00 / 0:00

3 gener

- Capítol 86.

Precarietat laboral amb Patricia Castro

“Quina és la veritat horrible que s’amaga darrera l’argot neoliberal i les elits econòmiques actuals? Que el preu a pagar pel progrés som tots nosaltres”. Aquesta pregunta i resposta contundents les planteja una jove sociòloga barcelonina filla d’obrers industrials que ha publicat el llibre 'Tu precariedad y cada día la de más gente'. Patricia Castro, l’autora, és la nostra convidada d’avui.

Més informació

0:00 / 0:00

27 desembre del 2023

- Capítol 85.

Caviga

Durant la pandèmia, en què tots vam experimentar la fragilitat, es va produir una revaloració de tasques que habitualment ens resulten invisibles o fins i tot que són menystingudes: des de la rellevància d’un bon servei de neteja fins a tot allò que té a veure amb l’atenció i cura de les persones. En tots els àmbits, la salut, l’escola…, però també el social, perquè la relació entre les persones és essencial, vam descobrir.
Volem parlar-ne avui amb José Ginés Alonso, monitor i treballador del Centre Ocupacional Caviga, un centre per a persones amb discapacitat intel·lectual de Viladecans.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data