En directe

Fórmula Estel

Llevat dins la pasta

amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya

Podcasts Llevat dins la pasta

Podcast per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l´entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball.

Volem que en aquest espai ressonin experiències vitals amb les quals ens podem identificar. I donar veu a realitats de treball, socials, polítiques... De la vida en comú, per tal que ens interpel·lin i ens ajudin a obrir l'oïda i ampliar la mirada. I que ens estimulin en la nostra missió i acció de transformar el món amb aquest estil del ferment evangèlic: el del llevat dins la pasta.

Ideat i impulsat pel Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

30 novembre

- Capítol 36.

'Treball digne per a una societat decent'

Al nostre espai hem convidat a dos militants de la Comissió Permanent de la Germandat Obrera d'Acció Catòlica que es troben de visita als equips de la GOAC de les diòcesis de Barcelona i de St.Feliu. Són la Mª Ángeles Bayo Valderrama (Angelines) pertany a la diòcesi de Burgos i també amb Germán Gavín Pardos que es va iniciar a la JOC a Saragossa fa 40 anys i pertany a la diòcesi de Madrid. La campanya de l'HOAC dels últims vuit anys ha estat: 'Treball digne per a una societat decent'.

Més informació

0:00 / 0:00

23 novembre

- Capítol 35.

Economia social

El sistema econòmic actualment vigent presenta deficiències de gran importància. Una resposta la trobem en l'economia social i solidària que, amb més de 100 anys d'història, ha demostrat que es pot convertir en un motor de canvi. A hores d'ara, representa el 10% del PIB, que engloba més de 43.000 empreses i ocupa més de 2,2 milions de persones al conjunt de l'Estat espanyol.
Per parlar d'economia social avui tenim al nostre espai Juan Antonio Pedreño, president de CEPES (Confederació Empresarial Espanyola de l'Economia Social) i de Social Economy Europe. Pedreño també és cooperativista i coneix bé els moviments de la Pastoral Obrera.

Més informació

0:00 / 0:00

16 de novembre

- Capítol 34 .

25è aniversari de la Fundació CEL

La Fundació Centre Educatiu i de Lleure, coneguda com a Fundació CEL, enguany celebra el seu 25è aniversari. El CEL és un Centre Obert ubicat al barri del Bon Pastor, on va néixer, i que en l'actualitat també està present als barris de Sant Andreu i la Sagrera. Cristina Manresa, la nostra convidada, és actualment la presidenta del Patronat i ha dedicat tota la seva vida a l'ensenyament i concretament a l'Escola Parroquial del Bon Pastor, d'on ha estat molts anys directora, fins a la seva jubilació. L'educació ha estat la seva passió viscuda des d'una motivació cristiana de servei i estimació a les persones.

Més informació

0:00 / 0:00

9 novembre

- Capítol 33.

Comissió de Drets Humans d'El Salvador

Al nostre espai hem parlat en altres ocasions d'El Salvador. En particular, avui ens referim al fet que des del 27 de març passat pateix un règim d'excepció on certes llibertats i garanties constitucionals han quedat suspeses. De fet, més de 56.000 persones han estat empresonades i 90 han mort sota la tutela de l'Estat en aquest període. Per conèixer de primera mà quina és la situació que es viu a El Salvador, parlem amb Miguel Montenegro, director de la Comissió de Drets Humans del Salvador (CDHES) que ha arribat a Espanya, on està visitant diferents organismes, per denunciar les violacions de drets humans al seu país. Montenegro fa quaranta anys que treballa per la defensa i la promoció dels drets humans a tot el món.

Més informació

0:00 / 0:00

2 novembre

- Capítol 32.

Agenda Llatinoamericana

L'Agenda Llatinoamericana és un clàssic de l'altermundisme, podríem dir. Una eina "pedagògica i solidària", com la defineixen els seus promotors, dissenyada en el seu dia pel bisbe Pere Casaldàliga i José Manuel Vigil que continua editant-se cada any, en diferents idiomes, el català un d'ells.
Per conèixer millor l'Agenda Llatinoamericana i, en particular, l'edició de l'any 2023, hem convidat al nostre espai en Jordi Pujadas Ribalta, coordinador de l'edició catalana i militant de l'ACO.

Més informació

0:00 / 0:00

26 octubre

- Capítol 31.

El Moviment de Treballadors Cristians d'Europa

Els treballadors cristians arreu del món estan organitzats en el Moviment Mundial de Treballadors Cristians i el que seria la seva representació al continent europeu amb el Moviment de Treballadors Cristians Europeu. Avui volem parlar, concretament, del moviment europeu conegut per les seves sigles MTCE, amb el seu consiliari general, Josep Jiménez Montejo, que a la darrera assemblea va renovar aquest servei per dos anys més, sumats als dos que ja porta fent-ho. També és rector la parròquia de Santa Maria de Cornellà de Llobregat, administrador parroquial i consiliari de l'ACO.

Més informació

0:00 / 0:00

19 octubre

- Capítol 30.

Dia Mundial de l'Alimentació

El 16 d'octubre passat va ser el Dia Mundial de l'Alimentació. Càritas Catalunya ens va recordar algunes dades del darrer informe FOESSA de Catalunya: 268.000 persones (un 3,5% de la població catalana) afirmen passar o haver passat gana en els darrers 10 anys. Al mateix informe es constata que viure en exclusió social multiplica per quatre les probabilitats de passar gana (del 3% a l'11,7%). Mercè Darnell de Càritas Catalunya ens deia: "En aquest context d'inflació desbocada, les famílies cada vegada tenen més dificultats per arribar a final de mes, i moltes han de triar entre pagar l'habitatge o l'alimentació". Amb esperit samarità hi ha moltes iniciatives que donen una mà per ajudar aquestes persones que la nostra societat va deixant als marges del camí. Avui volem parlar del menjador solidari de la Cooperativa Gregal que des del 2012 serveix 200 àpats diaris gratuïts a aquelles veïnes dels barris del Besòs i el Poblenou que més ho necessiten. Per això, hem convidat una de les promotores d'aquest espai, Merche Rodríguez Mauri.

Més informació

0:00 / 0:00

12 octubre

- Capítol 29.

Renda Garantida de Ciutadania

Diosdado Toledano és un lluitador infatigable, una veritable "gota malaia", que defensa amb precisió i constància aquelles causes que afecten la qualitat de vida de les persones més vulnerables. Lluitador que va patir presó i exili durant el franquisme, va ser dirigent de CCOO i de la CGT. També, un dels organitzadors de la marxa contra l'atur a Catalunya, el 1996, i la Campanya per les 35 hores. És un dels promotors i portaveus de la Iniciativa Legislativa Popular per a la Renda Garantida de Ciutadania. Avui ens acompanya per parlar-nos de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya i de com va la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania.

Més informació

0:00 / 0:00

5 octubre

- Capítol 28.

Jornada Mundial pel Treball Decent

El treball és un dret i, a més, és una activitat per tenir cura de les persones, del bé comú i del planeta. Això és el que reivindiquen les entitats que formen la plataforma Església pel Treball Decent que ens convida a participar el pròxim 7 d'octubre en la Jornada Mundial pel Treball Decent.
En aquesta nova jornada es fa necessari continuar reivindicant una ocupació de qualitat, que permeti viure dignament als treballadors. La plataforma ja ha organitzat algun acte que culminarà amb un gest públic en el pla de la Catedral de Barcelona a les 18.30, que comptarà amb la participació de Sindillar, Kellys, Ryders x Drets, Libèl·lules, col·lectius d'immigrants sense papers i altres treballadors pobres o col·lectius de joves.
Per parlar d'aquesta Jornada i dels reptes que encara el món del treball, avui comptem a l'estudi amb la presència de l'Èrika Fabregat, secretaria de la delegació de Pastoral Obrera de Barcelona i també és militant de la Germandat Obrera d'Acció Catòlica (GOAC).

Més informació

0:00 / 0:00

28 setembre

- Capítol 27.

El món del treball està en crisi

La feina i les condicions de treball són un factor en constant canvi. Si bé és cert que, des de la revolució industrial, on les condicions de treball eren molt penoses, ha evolucionat cap a bé. Avui podríem preguntar-nos com la feina (o la manca de feina) afecten la nostra salut.
Per això, parlarem del món del treball i com les funcions clàssiques de la feina que estan en crisi. Serà en conversa amb el psicòleg clínic i psicoanalista, articulista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya José Ramon Ubieto.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 4 5