En directe

Fórmula Estel

Llevat dins la pasta

amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya

Podcast

Pòdcasts Llevat dins la pasta

Podcast per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l´entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball.

Volem que en aquest espai ressonin experiències vitals amb les quals ens podem identificar. I donar veu a realitats de treball, socials, polítiques... De la vida en comú, per tal que ens interpel·lin i ens ajudin a obrir l'oïda i ampliar la mirada. I que ens estimulin en la nostra missió i acció de transformar el món amb aquest estil del ferment evangèlic: el del llevat dins la pasta.

Ideat i impulsat pel Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

10 juliol

- Capítol 112.

Les agressions físiques i verbals que pateixen professors i mestres per part de l'alumnat i les famílies

El 8 de maig passat prop de 150 persones es van concentrar a Sant Adrià de Besòs en contra de l’increment de les agressions físiques i verbals que pateixen professors i mestres per part de l'alumnat i les famílies. Els docents reclamaven al Departament d’Educació protocols més clars per denunciar les agressions i per protegir-los.
La Sira Ruiz Nogales és mestra de primària d’Educació Especial i delegada sindical d'USTEC·STEs (IAC). També és formadora del Departament d’Educació en Coeducació, en Prevenció de la violència masclista als centres educatius, en Educació Afectiva i Sexual, i coordinadora del Seminari de Pedagogies Feministes. Igualment, imparteix formacions i fa assessoraments a centres sobre convivència escolar i està vinculada a moviments socials i d’acció política de base relacionats amb els Drets Humans i amb els feminismes.

Més informació

0:00 / 0:00

3 juliol

- Capítol 111.

Coneixem Grameimpuls, servei d'ocupació a Santa Coloma de Gramanet

Malgrat la bona marxa de la macroeconomia, les xifres d’atur al nostre país continuen sent de les més elevades a la Unió Europea. Una de les taules de salvació de la població aturada són els serveis públics d’ocupació que, malauradament, no sempre donen el servei esperat.
o parlem amb Lourdes Terrés, gerent de Grameimpuls, l’Oficina de promoció econòmica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que s’ocupa també de l’orientació laboral, la formació i l’ocupació dels treballadors.

Més informació

0:00 / 0:00

26 juny

- Capítol 110.

Descobrim l'informe "Una aproximació a la pobresa en el treball. 2023"

Cada cop hi ha més evidències que avui dia treballar no garanteix unes condicions de vida mínimament dignes. Els salaris no arriben a cobrir, fonamentalment, el preu de l'habitatge entre d'altres. Es tracta d'una situació que ja ha estat demostrada en diversos informes (Fundació FOESSA) i denunciada per part de diversos col·lectius (entre ells, la Pastoral Obrera). CCOO ha editat recentment l'informe "Una aproximació a la pobresa en el treball. 2023".
Per parlar d'aquest tema entrevistem a Alberto Ferrer i Escrig, responsable de Mercat de Treball i Economia de CCOO de Catalunya, qui hi ha co-coordinat aquest document.

Més informació

0:00 / 0:00

19 juny

- Capítol 109.

Sindicat de Músics Activistes de Catalunya

Tots recordem l’efecte curatiu que va tenir la cultura en el temps de pandèmia. La música, el teatre, el cinema, l’art… se’ns van fer imprescindibles i va semblar que durant un lapse de temps valoràvem col·lectivament els creadors. Com tantes coses, això va ser un miratge perquè les professions vinculades a la cultura, malauradament i massa sovint estan vinculades a la precarietat.
Parlem amb Ramon Vagué, músic, baixista a la banda Reggae per Xics i afiliat al Sindicat de Músics Activistes de Catalunya. Sindicat nascut el 2016 amb l’objectiu d’aglutinar totes les lluites d’un sector desorganitzat històricament.

Més informació

0:00 / 0:00

12 juny

- Capítol 108.

Coneguem la figura de Dorothy Day

La figura de Dorothy Day és molt poc coneguda entre nosaltres. Una dona periodista, nascuda a Nova York, fascinant, compromesa i radical, que va anar evolucionant de l'ateisme al cristianisme. Va viure al segle XX fins a l'any 1980. Fundadora del diari Catholic Worker i de tot un moviment de comunitats rurals i cases d'hospitalitat per a persones pobres.
Parlem amb Isabel Gómez-Acebo, mare de família i fundadora de l'Asociación de Teólogas Españolas, autora del llibre 'Perseguida por el amor. Dorothy Day'.

Més informació

0:00 / 0:00

5 juny

- Capítol 107.

Capellans Obrers a Tarragona

Els capellans obrers és un col·lectiu de la Pastoral Obrera. I és que, alguns capellans, a banda de ser preveres, han optat per treballar i, per tant, guanyar-se la vida com ho fem pràcticament tots els ciutadans.
Comptem amb el testimoni de Neus Baena, doctora en Història, per parlar d'aquest col·lectiu i en l'estudi aprofundit que ella ha fet.

Més informació

0:00 / 0:00

29 maig

- Capítol 106.

Coneguem la lluita del Grup Les Libèl·lules

Les Libèl·lules són un grup de dones que van migrar a Catalunya, ocupades com a treballadores de la llar i de les cures, que s'han autoorganitzat per defensar un treball digne.
Coneguem el testimoni del Grup Les Libèl·lules amb Roxana Fernández, membre d'aquest col·lectiu.

Més informació

0:00 / 0:00

22 maig

- Capítol 105.

La Marea Pensionista

La Marea Pensionista és un moviment civil que demana assegurar i enfortir el sistema públic de pensions. Estès per tota la geografia de l’Estat espanyol els podem veure concentrats cada dilluns de 10 a 11 del matí a les places principals de les nostres ciutats.
Al nostre espai volem parlar amb dos militants de moviments de Pastoral Obrera que participen en la Marea Pensionista. Són Jaume Gubert, professor jubilat i militant de l’ACO i Miguel Ángel Hernández Silva, portaveu de la Marea Pensionista de l'Hospitalet, implicat en l'associació veïnal del seu barri i militant de la GOAC

Més informació

0:00 / 0:00

15 maig

- Capítol 104.

La peregrinació per l'alto a foc a Gaza de Fundipau

El diumenge 28 d’abril passat, des de la Platja de Llevant fins a la basílica de Santa Maria del Mar, una peregrinació per l’alto el foc a Gaza va tenir lloc a Barcelona. Una de les 13 entitats organitzadores va ser Fundipau.

Parlem amb l’Antoni Soler Ricart, que va ser-ne president, és professor jubilat, i activista per la pau i la Noviolència. Pertany també al Grup de Noviolència Cristiana de Cristianisme i Justícia. Des dels anys 70, ha militat en diversos grups pacifistes noviolents i objectors de consciència; ha participat en nombroses conferències i cursos sobre la construcció de la pau i l’educació per la pau, i és autor de diversos articles i llibres.

Més informació

0:00 / 0:00

8 maig

- Capítol 103.

20 anys de la Pastoral Obrera de Terrassa

El 20 d’abril de 2024 es va celebrar a la Catedral de Terrassa la Jornada Diocesana de la Pastoral Obrera d’aquest bisbat, en un ambient de joia i esperança. I és que, enguany, se celebraven els 20 anys del camí que la Pastoral Obrera ha fet a aquesta diòcesi amb el lema “20 anys fent feina”.
Per parlar d’aquesta efemèride tenim entre nosaltres en Pere Pérez, militant i consiliari de l’ACO al Vallès Oriental i delegat de Pastoral Obrera de la Diòcesi de Terrassa en el període 2018 a 2023. I també ens acompanya Josep Anton Clua, igualment militant i consiliari de l’ACO, diaca permanent i Delegat de Pastoral Obrera actual, des de l’any 2023.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data