En directe

Fórmula Estel

Llevat dins la pasta

amb el Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya

Podcast Llevat dins la pasta

Podcast per explicar la realitat, les experiències i les vivències a l’entorn de la Pastoral Obrera i el món del treball.

Volem que en aquest podcast ressonin experiències vitals amb les quals ens podem identificar. I donar veu a realitats de treball, socials, polítiques... De la vida en comú, per tal que ens interpel·lin i ens ajudin a obrir l'oïda i ampliar la mirada. I que ens estimulin en la nostra missió i acció de transformar el món amb aquest estil del ferment evangèlic: el del llevat dins la pasta.

Ideat i impulsat pel Secretariat interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya.

També ens pots seguir a:Més informació

A la carta

23 Juny

- Capítol 19.

9 BARRIS ACULL

0:00 / 0:00

22 juny

- Capítol 19.

20 anys de 9 Barris Acull

Parlem dels vint anys de l'Associació 9 Barris Acull (2001-2021) formada per persones i entitats de diversos àmbits, amb la finalitat de treballar de forma coordinada per afavorir la convivència del veïnat en la diversitat que caracteritza els barris i el territori. 20 anys de l'entitat és una bona experiència de treball en xarxa, fent comunitat i apostant per la dignitat de les persones, sigui d'on sigui la seva procedència. Per parlar-ne d'aquesta associació ens hem citat amb la Lourdes Ponce Noria, coneguda com "La Pitus", que és la presidenta de 9 Barris Acull i una destacada i històrica activista del barri.

Més informació

0:00 / 0:00

15 juny

- Capítol 18.

Processos migratoris i Síndrome D'Ulisses

Parlem amb el Dr. Joseba Achotegui, psiquiatre, psicoterapeuta i professor de la Universitat de Barcelona, té una gran experiència professional en l'atenció a persones que viuen o han viscut processos migratoris. També és director del Servei d'atenció psicopatològica i psicosocial a Immigrants i Refugiats de l'Hospital de Sant Pere Claver de Barcelona i creador d'un terme que expressa bé la situació que viuen persones i famílies que han viscut processos migratoris: la síndrome d'Ulisses.

Més informació

0:00 / 0:00

8 Juny

- Capítol 17.

Centre català d'empresa i DDHH Fede.Cat

Fa vuit anys que diverses organitzacions catalanes treballen per crear el Centre Català d'Empresa i Drets Humans perquè les grans empreses catalanes respectin els drets arreu del món. Avui parlem amb Dani Gómez-Olivé i Casas, que forma part de l'Acció Catòlica Obrera i de l'equip tècnic de la Fede.cat en temes d'incidència institucional, empresa i drets humans i Justícia ambiental.

Més informació

0:00 / 0:00

01 Juny

- Capítol 16.

Joan Guerrero. Fotoperiodisme

Avui, al programa ens acompanya el fotoperiodista Joan Guerrero. Art i vida es donen la mà! Aficionat a la fotografia des de joves, quan tenia 20 anys es va haver de vendre la seva primera càmera per pagar-se els viatges fins a Santa Coloma de Gramanet, on es va instal·lar als anys 60. Va treballar en tota mena de feines, però finalment es va poder dedicar al fotoperiodisme. Marcat pel seu enfocament social de la fotografia, les seves imatges van aparèixer en mitjans com El Periódico de Catalunya, El País, el Diari de Barcelona o El Observador. També ha protagonitzat diverses exposicions i ha publicat llibres com 'Los ojos de los pobres' i 'Casaldàliga', dos llibres en què Pere Casaldàliga posa text a les seves fotos.

Més informació

0:00 / 0:00

25 maig

- Capítol 15.

Clintu, plataforma de neteja. Denuncia i drets laborals

Avui al nostre programa hem convidat a la Maria, una treballadora de Clintu -plataforma de neteja que posa en contacte a treballadores de la llar amb particulars- perquè ens expliqui com funciona i quines són les condicions en què treballa. El seu nom és simulat per tal de protegir-la. Denuncia no tenir seguretat social i que no es fan responsables del treball que fan.

Més informació

0:00 / 0:00

18 Maig

- Capítol 14.

Joventut Obrera Cristiana

Carmen Espinosa, militant de la Joventut Obrera Cristiana, animadora del Moviment Infantil i Juvenil d'Acció Catòlica i mestra interina. Ella ens va explicar tot el que van fer des del JOC durant la jornada del Primer de Maig, el dia del Treballador. També la tasca que fa el MIJAC, sobretot a la zona on ella treballa, amb una important presència d'immigració. Finalment, li vam preguntar la implicació que ha tingut en les protestes que han protagonitzat mestres i professors per reclamar millores en les condicions laborals al Departament d'Educació.

Més informació

0:00 / 0:00

11 Maig

- Capítol 13.

Fundació El Llindar

Parlem de l'Escola de segona oportunitat que dirigeix, Begonya Gasch, directora de la Fundació El Llindar, on ajuden als joves expulsats del sistema educatiu perquè puguin aconseguir el graduat escolar i formar-se en algun ofici que els garanteixi una feina i un futur. Gasch, també valorar l'escola de segona oportunitat que dirigeixen juntament amb els Salesians i que impulsa l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

4 Maig

- Capítol 12.

Dones treballadores a El Salvador

Volem conèixer una mica més la vida dels treballadors de El Salvador i, en particular, de les dones. Recordem que la societat salvadorenca té un dels índexs de violència i homicidis més grans de tot el món.
Ens acompanya Evelyn Romero Ramos, activista salvadorenca pels drets humans, de jove va conviure en primera línia amb els milers de persones desplaçades per la guerra a Morazán. Això la va motivar a incorporar-se als fronts de lluita revolucionària a Morazán, a la dècada dels anys vuitanta. Actualment, és membre de la directiva i fundadora de la Red ciudadana de mujeres de Morazán.

Més informació

0:00 / 0:00

27 Abril

- Capítol 11.

1 de maig i poesia

Avui, amb motiu del Primer de Maig, ens hem animat a afegir un toc festiu, poètic i una mica qüestionador. I per això hem decidit parlar del treball i de transformació social des de la perspectiva dels poetes. Avui ens acompanyen Mercè Solé, responsable de la Pastoral Obrera de Catalunya, i Anna Milián, membre de l'ACO.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data