En directe

Punt i seguit

L'Obrecartes

amb Joan Trias i Mercè Raga

Podcast l'Obrecartes

Podcasts on repassen en cada capítol, algunes de les cartes escrites a mà més importants de la història.

També ens pots seguir a:Més informació

A la carta

22 Maig

- Capítol 36.

Albert Einstein

Avui parlarem d’un dels científics i físics més coneguts, Albert Einstein. Va néixer a Alemanya i va ser fill d’una família jueva. Trobarem dues cartes, una dirigida al president Roosevelt, i l’altra al seu fill. Joan Pallarès ens parlarà del nostre personatge d’avui.

Més informació

0:00 / 0:00

15 Maig

- Capítol 35.

Delinqüents i Bonnie&Clyde

Teníem ganes de tornar a parlar de delinqüència i aprofitarem per parlar de nou amb el professor Antonio Andrés Pueyo, Catedràtic de la facultat de Psicologia  de la UB. Analitzarem una sèrie de cartes creuades que es van enviar dos delinqüents, John Hinckley i Theodore Bundy. També parlarem d’una de les parelles criminals més conegudes, Bonnie&Clyde.

Més informació

0:00 / 0:00

8 Maig

- Capítol 34.

Carme Ballester

Fa unes setmanes parlàvem del president del país, Lluís Companys, i ens faltava parlar de la seva dona, Carme Ballester. El  personatge d’avui era una dona trencadora en el seu temps. Segur que us sorprendrà.

Més informació

0:00 / 0:00

1 Maig

- Capítol 33.

Isa Solà

El 2 de setembre del 2016, la religiosa Isa Solà, dedicada en cos i ànima a donar-se als altres, a Haití, va perdre la vida en rebre uns trets provinents d’un dels dos atracadors, que volien prendre-li els diners que portava a sobre. Avui volem parlar d’ella, de la seva vida, i ho farem amb la periodista i escriptora, Mey Zamora, autora del llibre “Lo que no se da se pierde: Retrato de la misionera Isa Solá”.

Més informació

0:00 / 0:00

24 Abril

- Capítol 32.

Lluís Companys

El 15 d’octubre de 1940, Lluís Companys es convertia en l’únic president europeu escollit democràticament que moria afusellat en el segle XX. Avui, el President de Catalunya, Lluís Companys, serà el nostre protagonista. Joan Pallarès ens ajudarà a saber més de la seva vida.

Més informació

0:00 / 0:00

17 Abril

- Capítol 31.

Jack l’esbudellador i Charles Manson

Avui analitzem una sèrie de crims que es van produir a Londres durant el 1888, i a l’anomenat Jack l’esbudellador. També parlarem d’un altre assassí, Charles Manson. Ens ajudarà a desenvolupar aquest tema Antonio Andrés Pueyo, Catedràtic de la facultat de Psicologia  de la UB.

Més informació

0:00 / 0:00

10 Abril

- Capítol 30.

George Orwell

Parlarem dels totalitarismes que han aparegut a Europa, a través d’una carta de George Orwell. L’historiador Joan Pallarès i la professora de Dret Administratiu de la UB Verónica Yazmín García, ens ajudaran a descobrir la vida i història de George Orwell, i dels totalitarismes a Europa.

Més informació

0:00 / 0:00

3 Abril

- Capítol 29.

Grouxo Marx

Parlar d'humor en el cinema, és sinònim dels parlar dels Germans Marx. Avui parlarem d'un d'aquests germans, Grouxo Marx. L'humorista Edu Mutante ens interpretarà les dues cartes que apareixen en aquest capítol.

Més informació

0:00 / 0:00

27 Març

- Capítol 28.

Jesse Owens i valors esportius

L’atleta nord-americà Jesse Owens va fer història a les Olimpíades de Berlín el 1936, davant d’ Adolf Hitler. Joan Pallarès i el coach Jacinto Ela, ens parlaran de la seva vida i dels diferents valors esportius.

Més informació

0:00 / 0:00

20 Març

- Capítol 27.

Marylin Monroe

Una de les grans icones cinematogràfiques és Marylin Monroe. Avui intentarem descobrir tot el que hi havia darrere d'aquesta gran actriu, i els contactes poderosos que hi havia al seu entorn.
0:00 / 0:00

Filtra per Data