En directe

Fórmula Estel

Momenti della canzone italiana

amb María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès

Podcast Momenti de la Canzone italiana

Momenti della Canzone Italiana és un podcast escrit i presentat per María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès, que recull les millors cançons lleugeres italianes. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX passant pels temes que ressonen a Itàlia en els nostres dies fins els grans èxits de mítics festivals com el de San Remo. Tot, per apropar-nos a Itàlia a través de la millor música, les lletres més impressionants i les biografies dels seus intèrprets.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

29 Novembre 2022

- Capítol 37.

TOSCA: talent, creativitat i experimentació

Renzo Arbore va impulsar la carrera musical de Tosca, que el 2007 va cantar al Festival de Sanremo la cançó 'Il terzo fuochista'. Des d'aleshores, li hem sentit cançons com 'Simpatica'; 'Serenata de paradiso'; 'Il merlo innamorato', amb música de Nicola Piovani; 'Ho amato tutto', 'Il Pane e le rose' o la que canta amb Fiorello: 'Il mio inizio sei tu'. Les repassem!

Més informació

0:00 / 0:00

22 Novembre 2022

- Capítol 36.

La Pioggia nella Canzone Italiana

La pluja és un tema tractat amb talent pels autors de la Canzone. A més de com a fenomen atmosfèric, la “pioggia” vinculada a la nostàlgia és la protagonista de cançons de Gigliola Cinquett, 'La pioggia'; Domenico Modugno, 'Piove (ciao, ciao, bambina)'; Gianni Morandi, 'Scende la pioggia'; Fiorella Mannoia, 'È la pioggia che va'; Enrico Ruggeri, 'Fuori piove' o 'Nella pioggia' del cantautor Vinicio Capossela.

Més informació

0:00 / 0:00

15 Novembre 2022

- Capítol 35.

L’Albano canta amb la Romina i sense

Albano Carrisi, una veu de tenor, un sentiment camperol d’amor a la seva terra, la Puglia, unes bones cançons que escoltem amb ell com a solista, amb cançons com 'Che sarà ?',  l’emotiva 'Ciao Papà', i la romàntica 'Tu per sempre' i amb els seus duets: amb Romina Power, que els va convertir en la parella de moda, el clàssic 'Felicità'també 'Libertà', 'Sharazan' i 'Cara Terra Mia'.

Més informació

0:00 / 0:00

08 Novembre 2022

- Capítol 34.

Fiorella Mannoia, arriba al cor amb tot el que canta

'La gente parla', 'Il tempo non torna più', 'Caffè nero bollente', 'Come si cambia', 'L’Amore è sorprendente' o 'Che sia benedetta'. Una selecció del gran nombre de cançons que Fiorella Mannoia ha interpretat al llarg de la seva dilatada carrera artística, començada a principis de la dècada de 1970.

Més informació

0:00 / 0:00

1 Novembre

- Capítol 33.

Edoardo Bennato, crítica social i fantasia amb rock i harmònica

Un dels grans del rock a Itàlia, Edoardo Bennato, és un cantautor polifacètic en temes i estils però sempre irònic i trencador. Fem un tast d’algunes de les seves millors creacions com 'Perché?, In nome del popolo italiano', 'Benvenuti alla fiera dei buoni sentimenti', 'La calunnia è un venticello' o 'La mia città', la cançó oficial del mundial de futbol de 1990, 'Un’estate italiana' i que va cantar en duet amb Gianna Nannini.

Més informació

0:00 / 0:00

25 Octubre 2022

- Capítol 32.

Loredana Bertè: rock, melodia i espectacle al màxim.

Loredana Bertè, tan incombustible com les seves cançons, ens ofereix èxits com 'Maledetto Luna Park' 'Figlia di...' Nascuda a Bagnara, Càlabra, l’any 1950 i germana de la cantant Mia Martini té cançons com 'Cosa ti aspetti da me', 'Buongiorno anche a te', 'Portami con te', 'Il mare d’inverno' o 'In alto mare'. També 'Dedicato' i la que potser és la seva millor cançó,  'E la luna bussò', totes mostres d’una dona inconformista, activa i una artista completa.

Més informació

0:00 / 0:00

18 Octubre 2022

- Capítol 31.

Claudio Baglioni: cançons d’amor i de vida

Baglioni, nascut a Roma el 1951, és un cantautor i músic de pop melòdic que porta més de 50 anys cantant a l’amor amb senzillesa i emoció, de manera intemporal amb cançons com 'Porta Portese', 'Cuore di Aliante',  'E Tu', 'Questo piccolo grande amore' o 'Sabato pomeriggio'. A més, també té cançons de reflexió sobre el curs de la vida, entre alegries, penes i dificultats: 'Avrai', que dedica al seu fill Giovanni, 'Strada facendo' o 'Un nuovo giorno'.

Més informació

0:00 / 0:00

11 Octubre 2022

- Capítol 30.

Els del grup Modà canten sols i acompanyats

Els Modà, amb el seu estil pop-rock, fan vibrar el públic amb cançons rítmiques, fresques i engrescadores. Els escoltem sols, cantant els seus èxits com Passione maledetta, La sua bellezza, La notte i amb altres grans veus, com amb els Tazenda, cantant Cuore e vento; amb la Bianca Atzei, a La gelosia o amb Pau Donés, de Jarabe de PaloDove è sempre sole i amb Emma MarroneArriverà.

Més informació

0:00 / 0:00

04 Octubre

- Capítol 29.

La vita non è vita senza amore: ho diuen també les cançons

La vida i l’amor són els arguments de milers de cançons. Un bacio a mezzanotte del Quartetto Cetra; Io che amo solo te de Sergio Endrigo; La vita non è vita senza amore de Nilla Pizzi; Domenico Modugno i el seu clàssic Dio, come ti amo! o l'èxit del 2022 La dolce vita, amb la veu de Fedez, Tananai i Mara Sattei.

Més informació

0:00 / 0:00

27 Setembre

- Capítol 28.

Michele Zarrillo, cançons romàntiques amb encant

Conegut per les seves cançons melòdiques, Michele Zarrillo és un cantautor que des de 1987 mou a un públic fidel a aquest estil i a cançons com Il vincitore non c’è, Cinque giorni, Una rosa blu, L’amore vuole amore, Nell’estasi o nel fango o L’amore ancora esiste? que rememorem.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data