En directe

Fórmula Estel

Momenti della canzone italiana

amb María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès

Podcast

Pòdcasts Momenti de la Canzone italiana

Momenti della Canzone Italiana és un podcast escrit i presentat per María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès, que recull les millors cançons lleugeres italianes. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX passant pels temes que ressonen a Itàlia en els nostres dies fins els grans èxits de mítics festivals com el de San Remo. Tot, per apropar-nos a Itàlia a través de la millor música, les lletres més impressionants i les biografies dels seus intèrprets.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

17 abril

- Capítol 99.

Emilio Pericoli: Cantant d'orquestra i actor de cine

Emilio Pericoli va començar a cantar el 1947 i va ser un habitual dels escenaris musicals i cinematogràfics a la dècada dels cinquanta i fins als anys setanta, amb èxits com ‘Quando, quando, quando’ que va cantar al Festival de Sanremo el 1962, ‘Uno per tutte’ o el ‘Quando m'innamoro’ que escoltarem aquí, sense oblidar aquell ‘Ho capito che ti amo’ o el clàssic ‘Guarda che luna’.

Més informació

0:00 / 0:00

10 abril

- Capítol 98.

Gabriella Ferri, artista de talent innat i veu molt personal

Gabriella Ferri va néixer a Roma el 1942 i morí a Corchiano l’any 2004. Ella és una de les veus més romanes de la música italiana en cançons com ‘Roma forestiera’ o ‘Nina, se voi dormite’. És la veu també d’èxits melòdics com ‘Ti regalo gli occhi miei’ , ‘Sempre’ o ‘È scesa ormai la sera’, entre d'altres. L’escoltarem en una cançó universal: ‘Grazie alla vita’ amb la qual acabarem el podcast.

Més informació

0:00 / 0:00

3 abril

- Capítol 97.

I Mercanti di Liquore: entre el folk rock i la cançó de taverna

El grup es va formar a Monza a meitat dels anys 90 i ha tingut dues etapes: de 1995 al 2010 i del 2021 fins avui, tot i que han canviat alguns dels seus membres. Escoltarem cançons seves com: 'L’ Eroe, Cecco il mugnaio' , 'El pueblo entiende la Poesia', 'Viva la rosa', sempre balades amb missatge, música molt original, lletres clares i a vegades amb un toc d’humor, com en la darrera cançó del podcast, titulada 'La semi-automatica'.

Més informació

0:00 / 0:00

20 març

- Capítol 96.

Adriano Celentano, sempre creatiu, proper i actual

Únic i universal, Adriano Celentano és un cantant amb més de 60 anys als escenaris, on debutà sent un adolescent i on ha aplegat èxits cantats per tothom; escoltarem ‘24 mila baci’, ‘Azzurro’ o ‘Il ragazzo della via Gluck’.
També repassarem altres ben coneguts com ‘Sotto le lenzuola’, ‘Una rosa pericolosa’ o  ‘Si è spento il sole’. Celentano ha estat, a més de cantant, un bon showman, actor i un excel.lent presentador televisiu. 

Més informació

0:00 / 0:00

13 març

- Capítol 95.

Mia Martini, inoblidable intèrpret, innovadora i de gran qualitat

Mia Martini va néixer a Bagnara Calabra, el 1945. El seu nom real era Domenica Rita Adriana Bertè. Va morir a la zona de Varese , el 1995. Ens va deixar grans cançons com ‘Minuetto’, ‘Almeno tu nell’Universo’ o ‘Ti regalo un sorriso’.
També va tenir altres èxits que escoltarem com ‘Di tanto amore’, ‘Vola’, o ‘E non finisce mica il cielo’. Acabarem amb ‘Viva l’amore’

Més informació

0:00 / 0:00

6 març

- Capítol 94.

I Pooh, una banda italiana de pop, de llarga i potent trajectòria.

Amb més de mig segle als escenaris i amb diversos components, els 'Pooh' formats a Bolonia, ens ofereixen en aquest podcast un seguit d'èxits com 'Io sono vivo', 'Dimmi di sì', 'E arrivi tu'. Altres cançons del seu repertori: 'Pensiero', 'Ancora una canzone' o 'Chi fermerà la musica?' del 1981 amb la qual acabarem el podcast.

Més informació

0:00 / 0:00

28 febrer

- Capítol 93.

Veus joves del Festival de Sanremo del 2024: ritmes i temes actuals

Seguim oferint una visió del 74 Festival de San Remo, celebrat a primers de febrer de 2024 a l'habitual teatre Ariston. Hem reunit algunes de les veus joves del Festival:  'Apnea' d’Emma,  'Capolavoro' de Il Volo, 'La rabbia non ti basta' de Big Mama, 'Un ragazzo, una ragazza', de The Kolors  que tanca el podcast;  una panoràmica de la música italiana d'aquest moment. 

Més informació

0:00 / 0:00

21 febrer

- Capítol 92.

Festival de Sanremo del 2024. Edició plena d’enginy i sorpreses

El 74 Festival de Sanremo corresponent al 2024, celebrat del 6 al 10 de febrer, ha donat com cada any, vencedors absoluts i vencedors morals.
Aquí oferim l’inevitable pom de dalt, el pòdium, amb el primer, segon i tercer: Angelina Mango i la seva cúmbia 'La Noia', Geolier i Analisa, però també altres cantants que van quedar en llocs més modestos, però que els considerem mereixedors de millor classificació, com 'Mariposa' de Fiorella Mannoia, o 'Pazza' de Loredana Berté entre d’altres.

Més informació

0:00 / 0:00

14 febrer

- Capítol 91.

L’Infinito en la dimensió intimista i humana

El concepte d’infinit ha estat tractat a la Canzone. Aquí hi ha una mostra de com l’han descrit diversos cantants: Fiorella Mannoia: 'Ascolta l’Infinito', Raf : 'Infinito', Francesco Renga i Nek: 'L’Infinito più o meno', també Eros Ramazzotti : 'Dall’altra parte dell’Infinito'. Acabarem amb Selton: 'Voglia di Infinito'.

Més informació

0:00 / 0:00

7 febrer

- Capítol 90.

Lucio Battisti, il canto libero nella canzone italiana

Lucio Battisti, cantant d’èxit que moria el 1998 en plena carrera, va tenir inspirades cançons com 'IL mio canto libero', o 'Un’avventura'. Lucio Battisti amb les seves cançons toca la fibra sensible, es converteix en l’intèrpret de la vida i dels sentiments més comuns de la gent; ens ho explica a 'Emozioni', ho repeteix a 'Mi ritorni in mente' o 'Vento nel vento' i en altres temes. Acabarem el podcast amb 'Acqua azzurra, acqua chiara'.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data