En directe

Fórmula Estel

Momenti della canzone italiana

amb María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès

Pòdcasts Momenti de la Canzone italiana

Momenti della Canzone Italiana és un podcast escrit i presentat per María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès, que recull les millors cançons lleugeres italianes. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX passant pels temes que ressonen a Itàlia en els nostres dies fins els grans èxits de mítics festivals com el de San Remo. Tot, per apropar-nos a Itàlia a través de la millor música, les lletres més impressionants i les biografies dels seus intèrprets.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

20 setembre

- Capítol 71.

È Doménica !!! Els diumenges : viure el gaudi, la llibertat, les relacions humanes.

El diumenge és el dia de festa, de cançons, d’alegria, per això molts cantants li han dedicat temes, com BOBBY SOLO : Domenica d’agosto, FABIO CONCATO : Domenica bestiale TOTO CUTUGNO : Arriva la domenica que escoltarem en primer lloc.
Dia d’anar a missa, GIGLIOLA CINQUETTI : La domenica andando alla messa, sempre hauria de ser festa, DANIELE SILVESTRI : Sempre di domenica, perquè el diumenge és bo ANTONELLO VENDITTI : Buona domenica

Més informació

0:00 / 0:00

13 setembre

- Capítol 70.

Sandro Giacobbe

Un podcast amb la veu de Sandro Giacobbe i els seus grans èxits com Sarà la nostàlgia amb què començarem i altres d’anomenada com Il giardino proibito, Signora mia Gli occhi de tua madre.
Un Giacobbe triomfador a Itàlia i a llatinoamèrica que,  a part de la nostàlgia o als amors impossibles, també canta a l’optimisme com a la cançó amb què acabarem: Il nostro tempo ens obrirà a l’esperança i a un  futur millor.

Més informació

0:00 / 0:00

5 setembre

- Capítol 69.

Benvenuti alla festa: ball, llum, alegria a les festes populars

Tornem als podcasts i fem una festa, l’envelat i les cançons de festa major les escoltarem amb veu de Pierangelo Bertoli, Luca Carboni, Alberto Bertoli i la Raffaella Carrá o el mateix Zucchero.  Es va acabant l’estiu però no les ganes de festa. Segueix el ball, i encara que el podcast acabi amb Splendido splendente cantat per Donatella Rettore, que no pari la llum i la música.

Més informació

0:00 / 0:00

18 juliol

- Capítol 68.

L’Estiu ja és aquí i fem festa amb les cançons

Ha arribat l’estiu: sol, platja, calor, nit i festa, temps per cantar, concerts i recitals, ball i pòdcast de cançons fresques, Levante i Max Gazzè amb Pezzo di me, Negramaro amb Estate, la Giuni Russo amb Sere d'Agosto, Franco Battiato e Alice cantant Summer on a a solitaryu beach, Jovanotti amb L’estate adosso, Thegiornalisti i la seva Riccioneper sortir amb la veu d’Elodie i la cançó Tribale.

Més informació

0:00 / 0:00

11 juliol

- Capítol 67.

Nina Zilli, una veu versàtil amb força i encant

La gran veu de Nina Zilli ens arriba en aquest podcast on podem escoltar les seves millors cançons, com  L’amore è femmina,  Come il sole   L’inferno i el seu anvers, IL Paradiso. La seva potent veu de mezzosoprano li permet dominar molts registres, com podem constatar en Per sempre, C’era una volta L’uomo che amava le donne, acabant en un cançó recent, del 2022, Munsta.  

Més informació

0:00 / 0:00

4 juliol

- Capítol 66.

Claudio Villa, il ‘reuccio”, el reiet de la Canzone Italiana

Claudio Villa va ser un mite, un rei indiscutible de la seva època, amb una veu de tenor que omplia els escenaris. Ho comprovem en uns quants dels seus millors temes, com La cosa piú bellaVoglio vivere così o el Binario amb el que va guanyar el 1959 el I Festival de la Cançó Mediterrània a Barcelona. També amb Fiorellin del prato Un amore così grande, Corde della mia chitarra i comprovant les seves dots de tenor amb un fragment de Granada.

Més informació

0:00 / 0:00

27 juny

- Capítol 65.

Alessandra Amoroso, cantant amb talent i persona solidària

Sorgida dels concursos televisius, Alessandra Amoroso ha assolit gran popularitat en la cançó italiana en la segona dècada del segle XXI amb cançons com La stessa, Comunque andare  o en La vita in un anno. Persona senzilla, sempre disposada a donar un cop de mà en festivals benèfics i solidaris, transmet vitalitat positiva en cançons com Vivere a colori, Declinami  l’amore o Camera 209.

Més informació

0:00 / 0:00

20 juny

- Capítol 64.

Domenico Modugno, figura cabdal de la Canzone.

Per a molts el més gran de la cançó italiana, Domenico Modugno va guanyar 4 vegades el Festival de Sanremo amb èxits com Nel blu dipinto di blu  (Volare), Dio, come ti amo!, Piove Addio, addio. També escoltarem d’altres grans cançons com La lontananza o un clàssic dels clàssics, Il vecchio frack, una història real, tràgica, que ell va convertir en balada i , com no, el seu Meraviglioso Apocalisse.

Més informació

0:00 / 0:00

13 juny

- Capítol 63.

Mina, la cantant italiana "grande, grande, grande"

Amb una dilatada carrera de gairebé set dècades, des de finals dels 50, Mina Mazzini ha estat durant anys al cim de la Canzone amb temes mítics com Vulcano, Non credere,  Ancora, ancora, ancora, Amore unico, Grande, grande, Amor mio, o Rock and roll star. Cançons d'una cantant que ha assolit premis i honors com el ”Grande ufficiale al merito della  Repubblica”, concedit el 2001 pel president  Ciampi.

Més informació

0:00 / 0:00

06 juny

- Capítol 62.

Enrico Ruggeri, el poeta rocker

Personatge innovador, creatiu i polifacètic, escriptor i cantant, també fa cançons per a d’altres. Aquí ens canta grans èxits seus com Come stai ?,  Polvere, I dubbi dell’amore Mistero, Sipario, In un paese  i la seva cançó protesta La rivoluzione, per acabar amb ritme i missatge positiu a la cançó Cercami.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 7 8