En directe

Tot anirà bé

Momenti della canzone italiana

amb María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès

Podcast Momenti de la Canzone italiana

Momenti della Canzone Italiana és un podcast escrit i presentat per María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès, que recull les millors cançons lleugeres italianes. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX passant pels temes que ressonen a Itàlia en els nostres dies fins els grans èxits de mítics festivals com el de San Remo. Tot, per apropar-nos a Itàlia a través de la millor música, les lletres més impressionants i les biografies dels seus intèrprets.

També els pots seguir a:Més informació

A la carta

24 Maig

- Capítol 16.

Primavera i flors a la Canzone Italiana

Amb una entrada amb les cançons Primavera, Mattinata fiorentina Tra due minuti è primavera, amb les veus de Marina Rei, Alberto Rabagliati Annalisa, engega aquest podcast de música primaveral amb clàssiques melodies com la de Loretta Goggi en Maledetta Primavera o Fabio Concato Fiore di maggio, entre moltes altres dedicades a la primavera i al renéixer de la natura.    

Més informació

0:00 / 0:00

24 Maig

- Capítol 16.

PRIMAVERAIFLORSALACANZONEITALIANA(1)

0:00 / 0:00

17 Maig

- Capítol 15.

Giorgia, una veu que enamora

Giorgia Todrani és una romana nascuda el 1971 que a partir de 1993 es va posicionar als escenaris a través del Festival de San Remo que vencé el 1995. A Giorgia se la considera l’actual successora de les veus mítiques femenines dels anys seixanta i setanta, algunes ja desaparegudes. Molts han estat els seus grans èxits: Di sole e di azzurro, Credo, È l’amore che conta o Girasole entre d’altres cançons.

Més informació

0:00 / 0:00

10 Maig

- Capítol 14.

Ricchi e Poveri, romàntics i amb ritme

Richi e Poveri,  originalment un quartet sorgit a Gènova el 1967, després convertits en trio i des del 2016 en duet, tothom els coneix el ritme per cançons com 'Mamma Maria', 'Cosa sei' o 'Sarà perché ti amo' de lletra fàcil i enganxadora i que escoltaem en aquest podcast.

Més informació

0:00 / 0:00

3 Maig

- Capítol 13.

Umberto Tozzi i els seus èxits de sempre

Umberto Tozzi té grans èxits al món de la canzone. La clau ha estat combinar una música rítmica amb bon gust i unes lletres molt boniques, però gens complicades i entenedores. Ho demostra a 'Gloria', fórmula que repeteix a la cançó 'Tu', o també amb 'Ti amo' o en 'Io camminerò'.

Més informació

0:00 / 0:00

26 Abril

- Capítol 12.

Giuni Russo, una veu amb molta personalitat

Giuni Russo, nascuda a Palerm però criada a Milà, va ser considerada per la crítica una de les millors veus de la música italiana. Ens va deixar el 2004 després de fer 53 anys. Recollim aquí els seus grans i celebrats èxits en més de 30 anys de carrera artística, com 'Niente senza di te' o 'Un’ estate al mare',  'Il Gabbiano' o la cançó 'Alghero'.

Més informació

0:00 / 0:00

19 Abril

- Capítol 11.

Coma Cose, parella de cantants moderns i autèntics

Els Coma Cose (Fausto Zanardelli i Francesca Mesiano) són un duo jove, de cançons fresques i espontànies, que han assolit l’èxit i poden tenir molt a dir en un futur. Novantasei La canzone dei lupi són cançons que imposen el seu estil particular, com també Discoteche  abbandonate, Granata o en la recent Fiamme negli occhi amb la que van participar al Festival de San Remo 2021. Escolta-les a Momenti della canzone italiana!

Més informació

0:00 / 0:00

5 Abril

- Capítol 10.

Mina i Celentano, duets de dos gegants de la canzone

Mina, com es coneix a la cantant Mina Anna Mazzini, i Adriano Celentano, dos mites de la cançó, van debutar a finals de la dècada dels cinquanta i han cantat plegats moltes vegades, però en especial a finals de la dècada dels noranta i en el canvi de segle, les col·laboracions van ser molt afortunades. Els escoltem cantar fent duet amb grans èxits com Amami, amami Acqua e sale, també Brivido felino Eva.

Més informació

0:00 / 0:00

29 Març

- Capítol 9.

Nicola di Bari, cançons d'amor i nostàlgia

Nicola di Bari, nascut el 1940, cantant melòdic i romàntic per excel·lència, va debutar artísticament als 18 anys i la seva carrera discreta va assolir l’èxit rotund amb sengles victòries consecutives al Festival de San Remo de 1971 i 1972 amb Il cuore è uno zingaro I giorni dell’arcobaleno, que escoltem amb altres grans èxits seus com Chitarra suona più piano, La prima cosa bella o també Paese.

Més informació

0:00 / 0:00

22 Març

- Capítol 8.

San Remo 2022: ritme, cançons i cantants d'ara

Cançons interpretades per joves cantants participants en la 72 edició del festival de San Remo el 2022. Sangiovanni interpreta Farfalle; Aka 7even, amb la cançó Perfetta così o, entre d'altres, cantants no tant joves, com Giusy Ferreri que va quedar en un discret vint-i-tresè lloc amb Miele.       

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data