En directe

Fórmula Estel

Momenti della canzone italiana

amb María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès

Podcast Momenti de la Canzone italiana

Momenti della Canzone Italiana és un podcast escrit i presentat per María-Rosa Monferrer i Joan Pallarès, que recull les millors cançons lleugeres italianes. Des de la dècada dels cinquanta del segle XX passant pels temes que ressonen a Itàlia en els nostres dies fins els grans èxits de mítics festivals com el de San Remo. Tot, per apropar-nos a Itàlia a través de la millor música, les lletres més impressionants i les biografies dels seus intèrprets.

També els pots seguir a:Més informació

A la carta

21 Juny

- Capítol 20.

Annalisa, un talent musical consolidat

Annalisa és Annalisa Scarrone, qui des dels seus inicis en el rock alternatiu fins avui ha pujat graons i s’ha consolidat com un valor de la música italiana actual, amb èxits com Houseparty, Diamante lei e luce lui,  Bye, bye. A més de cantant és instrumentista: toca el piano, la guitarra i la flauta travessera, compon per a altres cantants. La continuarem escoltant amb Un domani o en Sento solo il presente.

Més informació

0:00 / 0:00

14 Juny

- Capítol 19.

Paolo Conte al piano: entre el Jazz i el Blues

Paolo Conte és un cantant singular. La seva originalitat i la manera i elegància de resoldre els temes musicals és única. En aquest podcast, una miscel·lània ens apropa a nou de les millors creacions que ha enregistrat, com  Via con me,  Sotto le stelle del Jazz, Azzurro, que va composar ell i que Adriano Celentano convertí en èxit, Molto lontano, Boogie, Ho ballato di tutto  Sparring Partner.     

Més informació

0:00 / 0:00

07 Juny

- Capítol 18.

Angelo Branduardi: l’univers del seu violí

Angelo Branduardi és un dels cantautors més originals del panorama musical italià. De manera culta i versàtil recupera antigues melodies i les interpreta amb una frescor original que són entenedores pel públic contemporani. Escoltem una selecció de catorze temes com Si può fareConfessioni di un malandrinoCogli la prima mela, Il giocatore di biliardo, Ch’io sia la fascia Alla fiera dell’Est.

Més informació

0:00 / 0:00

31 Maig

- Capítol 17.

Eros Ramazzotti, cantant d´èxit i sempre jove

Nascut a Roma el 1963, des de la dècada dels vuitanta, Eros Ramazzotti va revolucionar el panorama musical amb cançons com Una storia importante, Un´emozione per sempre Se bastasse una canzone que escoltem en aquest podcast, juntament amb d’altres com Fuoco nel fuoco o uns fragments de Dove c´è la musica Cose della vita.

Més informació

0:00 / 0:00

24 Maig

- Capítol 16.

Primavera i flors a la Canzone Italiana

Amb una entrada amb les cançons Primavera, Mattinata fiorentina Tra due minuti è primavera, amb les veus de Marina Rei, Alberto Rabagliati Annalisa, engega aquest podcast de música primaveral amb clàssiques melodies com la de Loretta Goggi en Maledetta Primavera o Fabio Concato Fiore di maggio, entre moltes altres dedicades a la primavera i al renéixer de la natura.    

Més informació

0:00 / 0:00

17 Maig

- Capítol 15.

Giorgia, una veu que enamora

Giorgia Todrani és una romana nascuda el 1971 que a partir de 1993 es va posicionar als escenaris a través del Festival de San Remo que vencé el 1995. A Giorgia se la considera l’actual successora de les veus mítiques femenines dels anys seixanta i setanta, algunes ja desaparegudes. Molts han estat els seus grans èxits: Di sole e di azzurro, Credo, È l’amore che conta o Girasole entre d’altres cançons.

Més informació

0:00 / 0:00

10 Maig

- Capítol 14.

Ricchi e Poveri, romàntics i amb ritme

Richi e Poveri,  originalment un quartet sorgit a Gènova el 1967, després convertits en trio i des del 2016 en duet, tothom els coneix el ritme per cançons com 'Mamma Maria', 'Cosa sei' o 'Sarà perché ti amo' de lletra fàcil i enganxadora i que escoltaem en aquest podcast.

Més informació

0:00 / 0:00

3 Maig

- Capítol 13.

Umberto Tozzi i els seus èxits de sempre

Umberto Tozzi té grans èxits al món de la canzone. La clau ha estat combinar una música rítmica amb bon gust i unes lletres molt boniques, però gens complicades i entenedores. Ho demostra a 'Gloria', fórmula que repeteix a la cançó 'Tu', o també amb 'Ti amo' o en 'Io camminerò'.

Més informació

0:00 / 0:00

26 Abril

- Capítol 12.

Giuni Russo, una veu amb molta personalitat

Giuni Russo, nascuda a Palerm però criada a Milà, va ser considerada per la crítica una de les millors veus de la música italiana. Ens va deixar el 2004 després de fer 53 anys. Recollim aquí els seus grans i celebrats èxits en més de 30 anys de carrera artística, com 'Niente senza di te' o 'Un’ estate al mare',  'Il Gabbiano' o la cançó 'Alghero'.

Més informació

0:00 / 0:00

19 Abril

- Capítol 11.

Coma Cose, parella de cantants moderns i autèntics

Els Coma Cose (Fausto Zanardelli i Francesca Mesiano) són un duo jove, de cançons fresques i espontànies, que han assolit l’èxit i poden tenir molt a dir en un futur. Novantasei La canzone dei lupi són cançons que imposen el seu estil particular, com també Discoteche  abbandonate, Granata o en la recent Fiamme negli occhi amb la que van participar al Festival de San Remo 2021. Escolta-les a Momenti della canzone italiana!

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data