En directe

Fórmula Estel

Supernova

amb Joan Anton Català

Secció

Amants de l'astronomia, acabeu de trobar el vostre pòdcast estrella! L'astrofísic, químic, quàntic i divulgador científic, Joan Anton Català, ens explica els perquès de les preguntes de l'univers i desmunta els mites més comuns.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

27 febrer

Els 'fakes' galàctics més estesos

Els misteris de l'univers i de la vida generen corrents de pensaments contraris. Fins i tot, conspiranoics. Avui repassem les teories més absurdes i els fakes galàctics més estesos per part d'aquells que defensen que la terra és plana. Ho fem amb l'astrofísic i divulgador científic, Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

21 febrer

La ràdio és ciència!

La ràdio és ciència! Sabries dir com es fa el miracle que fa que ens escoltis cada tarda en directe, a través de les ones? Com es construeix una ràdio? Quins són els elements bàsics que calen? L’astrofísic, químic quàntic i divulgador científic Joan Anton Català t'ho explica de manera senzilla!

Més informació

0:00 / 0:00

13 febrer

El pes i la gravetat

Per entendre què és el pes cal parlar de la gravetat. I és que només pesem quan estem en contacte amb el terra i, per tant, tenim una resistència que atura la força de la gravetat. Dit així sona molt abstracte. És per això que el nostre divulgador científic de capçalera, Joan Anton Català, ens ajuda a entendre-ho.

Més informació

0:00 / 0:00

6 febrer

Els secrets de l'evolució

Com serà l'ésser humà del futur? Quines característiques el faran únic? I si mai arribem a Mart, la nostra aparença serà igual a la d'ara o s'adaptarà a la gravetat d'aquest planeta i ens obligarà a canviar la nostra morfologia? El divulgador científic Joan Anton Català ens explica els secrets de l'evolució.

Més informació

0:00 / 0:00

30 gener

La Terra s'aprima dia a dia

La Terra s'aprima dia a dia. I l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català ens explica el motiu. A més, ho fa amb una mesura d'unitat una mica curiosa: els elefants adults! Descobreix quins factors són els que fan que la Terra s'aprimi o guanyi pes.

Més informació

0:00 / 0:00

23 gener

Troben el forat negre supermassiu més antic

Des que es va descobrir el forat negre supermassiu més antic que mai s’hagi detectat, tenim un munt de preguntes al cap. Ens les respon totes l'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català. I és que aquesta troballa fa trontollar els nostres models. Per què? Perquè és massa antic, massa gros i devora matèria massa de pressa! 

Més informació

0:00 / 0:00

16 gener

Els virus, no els veus però hi són

En un moment en què la grip i la COVID estan disparades, el divulgador científic Joan Anton Català ens explica tot el que necessites saber dels virus. Des del seu origen, la transmissió i si són o no considerats éssers vius.
0:00 / 0:00

9 gener

Restes humanes cap a la Lluna

Enviar les cendres de persones mortes a la Lluna ja no és ciència-ficció. Joan Anton Català ens explica què hi ha darrere d'un model de negoci que estan practicant companyies privades com Celestis o Elysium Space i que, segons ell, "anirà a més".

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data