En directe

Fabricació Pròpia

Supernova

amb Joan Anton Català

Secció

Amants de l'astronomia, acabeu de trobar el vostre pòdcast estrella! L'astrofísic, químic, quàntic i divulgador científic, Joan Anton Català, ens explica els perquès de les preguntes de l'univers i desmunta els mites més comuns.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

16 abril

Magnituds curioses i fascinants de la natura

Descobrim algunes magnituds curioses i fascinants de la natura gràcies al divulgador científic, Joan Anton Català. Des del número de bacteris que viuen dins del cos humà, l'energia que consumeix la civilització mundial de manera anual o el nombre de virus que toquen per cada cèl·lula del cos humà, entre moltes altres.

Més informació

0:00 / 0:00

9 abril

Calendari d'eclipsis solars totals

L'eclipse solar total és un fenomen únic que tothom hauria de veure, com a mínim, una vegada a la vida. L'astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català ens dona tots els detalls del que s'ha vist aquest 2024 i ens comparteix les dates dels propers que es veuran a Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

2 abril

Les marees de la Lluna... i el Sol!

Quan pensem en les marees sempre ens ve al cap les pujades i baixades de l'aigua del mar provocades per la Lluna. Però la veritat és que el Sol també té un impacte sobre els nostres mars i oceans. Ens ho explica el divulgador científic Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

19 març

La fotosíntesi i els veritables panells solars

Coneixem en profunditat un dels processos naturals més complexos, alhora que vital per a tots els organismes vius: La fotosíntesi. Ho fem de la mà de l'astrofísic i divulgador científic, Joan Anton Català. I és que gràcies a aquest procés, les plantes i altres organismes són veritables panells solars que ens alimenten a tots

Més informació

0:00 / 0:00

12 març

Vida i mort dels estels

Com neix i mor un estel? Com és la seva vida? Podem arribar a predir com morirà gràcies a com ha nascut? El divulgador científic i astrofísic, Joan Anton Català, ens explica totes les etapes de la vida d'un estel i què suposa això per a nosaltres.

Més informació

0:00 / 0:00

5 març

Els 'fakes' cientícs més estesos - Part 2

Una marmota com les nostres a Mart, dos sols a la frontera entre Canadà i Alaska, la col·lisió d'un asteroide a la Terra d'aquí el 13 d'abril del 2029, es pot viure sense menjar... Aquests són només alguns dels 'fakes' científics que s'ha encarregat de desmentir l'astrofísic i divulgador científic, Joan Anton Català

Més informació

0:00 / 0:00

27 febrer

Els 'fakes' galàctics més estesos

Els misteris de l'univers i de la vida generen corrents de pensaments contraris. Fins i tot, conspiranoics. Avui repassem les teories més absurdes i els fakes galàctics més estesos per part d'aquells que defensen que la terra és plana. Ho fem amb l'astrofísic i divulgador científic, Joan Anton Català.

Més informació

0:00 / 0:00

21 febrer

La ràdio és ciència!

La ràdio és ciència! Sabries dir com es fa el miracle que fa que ens escoltis cada tarda en directe, a través de les ones? Com es construeix una ràdio? Quins són els elements bàsics que calen? L’astrofísic, químic quàntic i divulgador científic Joan Anton Català t'ho explica de manera senzilla!

Més informació

0:00 / 0:00

13 febrer

El pes i la gravetat

Per entendre què és el pes cal parlar de la gravetat. I és que només pesem quan estem en contacte amb el terra i, per tant, tenim una resistència que atura la força de la gravetat. Dit així sona molt abstracte. És per això que el nostre divulgador científic de capçalera, Joan Anton Català, ens ajuda a entendre-ho.

Més informació

0:00 / 0:00

6 febrer

Els secrets de l'evolució

Com serà l'ésser humà del futur? Quines característiques el faran únic? I si mai arribem a Mart, la nostra aparença serà igual a la d'ara o s'adaptarà a la gravetat d'aquest planeta i ens obligarà a canviar la nostra morfologia? El divulgador científic Joan Anton Català ens explica els secrets de l'evolució.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data