En directe

Camins

Taula compartida

amb Ignasi Miranda

Podcasts Taula compartida

Podcast de contingut religiós i social en què dues o tres persones, procedents de diferents realitats de l´Església i de l'àmbit cristià, expliquen com viuen la fe i, en estar en una mateixa taula, comparteixen les seves vivències sempre des de l'enriquiment i la diversitat. L´espai comença amb una breu reflexió a la llum dels últims documents o missatges de l´Església i acaba amb una peça musical o cançó d'inspiració cristiana.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

2 febrer

- Capítol 19.

El discerniment per a la pròpia vocació

Després d'una orientació del punt 169 de l'exhortació apostòlica 'Gaudete et Exultate' del Papa Francesc, presentem dos testimonis que han viscut i han practicat el discerniment en les seves vides per descobrir la seva vocació. D'una banda, el sacerdot diocesà de Barcelona Beto Sols, vicari de l'església de Santa Agnès de Barcelona i promotor de pastoral amb joves a través del mètode de Lifeteen, explica el seu procés i com ha explorat la voluntat de Déu en la seva vida. Igualment, Fernando Cordero, periodista i religiós dels Sagrats Cors, membre de la Comissió de Comunicació del Sínode i del govern general de la seva congregació, parla del seu propi camí, en aquest cas cap a la vida consagrada.
En els instants finals, compartim la cançó 'Beneiré el Senyor', un tema que ens ajuda a tenir confiança des de la lloança al Déu que ens estima.

Més informació

0:00 / 0:00

26 gener

- Capítol 18.

La preparació per al matrimoni

A la nostra 'Taula compartida', després d'una reflexió del punt 36 de l'exhortació 'Amoris Laetitia' del Papa Francesc, presentem dos testimonis: Juan Carlos Pérez i Susi Losada, un veterà matrimoni que es dedica a acollir i orientar parelles de cara a la celebració i la vivència del sagrament. Entre molts altres temes, tots dos expliquen el funcionament dels grups de preparació per al matrimoni.
En els instants finals, compartim la cançó 'Caldrà dir que sí', un tema amb el qual el grup Kairoi ens fa una crida a la fidelitat i a la constància en l'amor, una bona recepta per viure el matrimoni.

Més informació

0:00 / 0:00

19 gener

- Capítol 17.

Fe cristiana en la cultura

Després dels punts 44 i 57 de la constitució pastoral 'Gaudium et Spes' del Concili Vaticà II, un text que reivindica i referma l'obertura dels cristians al món, presentem dos testimonis: David Jou, president de la Fundació Joan Maragall, i Giorgio Chevallard, membre del moviment eclesial Comunió i Alliberament. Tots dos coincideixen en la idea que la fe i la cultura són dues dimensions que necessiten ponts, perquè la creença en Déu es viu i s'expressa en la societat diversa i perquè el missatge de Crist no pot estar allunyat de la cultura en sentit global ni de les manifestacions culturals, artístiques o de lleure, i encara menys enfrontats a aquestes realitats.
Al final, compartim la cançó 'Yo por ti' del grup Gen Rosso, vinculat al Moviment dels Focolars.

Més informació

0:00 / 0:00

12 gener

- Capítol 16 .

El patrimoni de l'església

Després d'una orientació del punt 17 de l'encíclica 'Rerum Novarum' del papa Lleó XIII, sobre l'ús de les riqueses i el patrimoni personal i institucional, presentem dos testimonis que, d'alguna manera, coneixen, mostren o gestionen el Patrimoni de l'Església. Són l'arquitecte i teòleg, Eloi Aran, i la tècnica de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona, Maria del Mar Vives. Tots dos han coincidit en la idea que l'Església té un ric patrimoni artístic i d'espais que sempre ha posat al servei dels creients i de la societat en general.
Al final, ens acomiadem amb una cançó titulada 'Baja a Dios de las nubes' de Jesús Adrián Romero.

Més informació

0:00 / 0:00

22 desembre del 2022

- Capítol 15.

La revisió de vida en grup

A la nostra 'Taula compartida', després d'una reflexió a partir del punt 50 de l'encíclica 'Mystici Corporis Christi', sobre el Cos Místic de Crist, presentem dos testimonis que en algun moment han conegut grups de revisió de vida, un mètode d'aprofundiment en la fe cristiana des de la realitat del dia a dia de cadascú. Es basa en tres parts, que són el "veure", el "jutjar" i l'"actuar". Els protagonistes que expliquen la seva experiència són l'economista Alfons Calderón, que ha estat vinculat a diversos grups, i Piluca Muro, implicada en les Comunitats de Vida Cristiana. Completem el pòdcast amb una cançó titulada 'Tiempo', interpretada per l'Hermana Glenda i inspirada en el llibre de Cohèlet o Eclesiastès, una bona recepta per a la revisió de vida.

Més informació

0:00 / 0:00

15 desembre del 2022

- Capítol 14.

El Papa Francesc i les qüestions socials

Després d'una reflexió del punt 21 de l'encíclica Fratelli Tutti del Papa Francesc, presentem dos testimonis que ens acostaran a la figura del mateix pontífex com a gran líder moral i religiós preocupat per les qüestions socials. Ens referim, d'una banda, al gran projecte The Economy of Francesco i, de l'altra, a tota la seva preocupació pels pobres, per les perifèries existencials. Ens acompanyen Salvador Pié-Ninot, eclesiòleg, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, i Bernat Sellarès, filòsof, economista i autor del llibre 'Economia i Ecologia'. I acabem amb una cançó titulada 'Amar a Cristo en los pobres', un tema del grup mexicà Jésed Ministerio de Música.

Més informació

0:00 / 0:00

1 desembre del 2022

- Capítol 13.

La formació del laïcat en l'església

A la nostra 'Taula compartida', després d'una orientació, a partir del punt 10 de l'exhortació apostòlica 'Christifideles Laici' de Joan Pau II, presentem dos testimonis de tot el que és el treball de l'Església en la formació del laïcat. Ens referim, d'una banda, a l'Acció Catòlica General i la seva tasca de formació del laïcat, des de la infantesa i fins a l'edat adulta, a través de les parròquies i formant grups on l'acompanyament és molt important. I de l'altra, parlarem del paper de les delegacions d'Apostolat Seglar com a casa comuna de l'Església diocesana al servei de totes les realitats formades per laics i laiques, sempre majoritaris dins la mateixa Església. En aquest àmbit, la formació és igualment fonamental. Ens acompanyen Àngels Carrió, responsable d'Infància de l'Acció Catòlica General de Barcelona, i Josep Monfort, delegat d'Apostolat Seglar de la diòcesi de Terrassa i rector de la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. I acabem amb una cançó titulada 'Digueu al món', un tema del grup Worship.cat que connecta amb la missió dels laics i laiques, així com la seva formació en una fe que es pot expressar en qualsevol lloc del món.

Més informació

0:00 / 0:00

24 novembre del 2022

- Capítol 12.

Els grups de matrimonis

A la nostra 'Taula compartida', després de recollir una orientació, del punt 18 de l'exhortació apostòlica 'Familiaris Consortio', del papa Joan Pau II, presentem els testimonis de dues parelles que tenen en comú el fet de formar o haver format part d'equips o grups de matrimonis. Ens referim, d'una banda, als Equips de Matrimonis de la Mare de Déu, fundats a França pel sacerdot Henri Caffarel, i, d'altra banda, ens acostem a Encontre Matrimonial, un moviment d'espiritualitat i convivència entre matrimonis basat en l'intercanvi d'experiències un cap de setmana o un període més llarg. Ens acompanyen concretament Enric Garí i Montse Teixidó, matrimoni que han format part durant molts anys dels Equips de la Mare de Déu i Lluís i Magda, matrimoni d'Encontre Matrimonial. Per completar el nostre podcast, compartim una cançó titulada 'L'amor no passarà mai', del grup Canta la Teva Fe, un tema que ens parla del fonament del matrimoni, aquell amor que dona sentit a tot el que fem i sense el qual res no tindria sentit.

Més informació

0:00 / 0:00

17 novembre del 2022

- Capítol 11.

Presentar Crist a no creients i allunyats

A la nostra taula compartida, presentem dos testimonis que tenen en comú el seu treball per parlar de Jesucrist davant de persones no-creients o allunyades. Ens referim, d'una banda, a una iniciativa que posava en marxa l'any 2002 Xavier Morlans i que han seguit diverses persones en equip, amb el nom de Tornar a creure, pensat per oferir la fe cristiana com un "primer anunci" a molts i moltes que, després d'haver rebut una formació i una iniciació cristiana, s'havien allunyat de la fe. Ens acompanya per parlar-ne Brígida Lorenzo. D'altra banda, coneixerem el que són les trobades per a agnòstics i no-creients que es fan des de Montserrat, amb el monjo benedictí Pau Valls.

Més informació

0:00 / 0:00

10 novembre del 2022

- Capítol 10 .

No és mai tard per ser cristià

A la nostra taula compartida, presentarem dos testimonis que tenen en comú el seu vincle amb el catecumenat, que és aquell procés en què una persona es prepara per rebre el Baptisme, la Confirmació i la Primera Comunió, un itinerari que, quan algú no està batejat, pot demanar lliurement a l'Església. Ens referim, d'una banda, al Servei Diocesà del Catecumenat de Barcelona i al Secretariat d'aquest àmbit, amb la participació del seu responsable, Felip-Juli Rodríguez. D'altra banda, escoltarem com ha viscut aquest camí de fe Roger Pérez, un jove que va rebre els tres sagraments de la iniciació cristiana coincidint amb la Vetlla Pasqual de l'any 2022.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data