En directe

Fórmula Estel

Taula compartida

amb Ignasi Miranda

Podcast

Pòdcasts Taula compartida

Podcast de contingut religiós i social en què dues o tres persones, procedents de diferents realitats de l´Església i de l'àmbit cristià, expliquen com viuen la fe i, en estar en una mateixa taula, comparteixen les seves vivències sempre des de l'enriquiment i la diversitat. L´espai comença amb una breu reflexió a la llum dels últims documents o missatges de l´Església i acaba amb una peça musical o cançó d'inspiració cristiana.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

27 juny

- Capítol 83.

L'autoritat del Papa i l'ecumenisme

Descobrim dos testimonis que ens parlaran de l'autoritat del Papa i de la seva condició de successor del primer dels apòstols, Pere, aquell que va rebre de Jesús l'encàrrec de pasturar les ovelles del ramat de Crist, l'enviat de Déu.
Entrevistem Daniel Esparza, doctor en Religió per la Columbia University, professor d'ètica i estètica a la Universitat Ramon Llull i membre de l’Observatori Blanquerna per a la Religió i la Cultura i Guillem Pursals, politòleg, expert en Relacions Internacionals i analista de la història dels Papes.

Més informació

0:00 / 0:00

20 juny

- Capítol 82.

La fe a la familia

A la nostra taula compartida, coneixerem aquesta vegada dos testimonis que ens parlaran de dinàmiques, tècniques i vivències en general sobre tot allò que té a veure amb la transmissió de la fe de pares a fills i en general dins la família, a través de la convivència, l’evolució i el creixement de la mateixa unitat familiar.
Comptem amb els testimonis de Daniel Arasa, pare de 7 fills i també avi. Després més de mig segle de matrimoni i Juanjo Fernández Sola, pare de família, professor i escriptor, amb experiència d’acció pastoral a l’Escola Cristiana de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

13 juny

- Capítol 81.

Pregar en grup base

A la nostra taula compartida, coneixerem aquesta vegada dos testimonis que ens explicaran experiències concretes de pregària, d’una banda en grups amb cants i dinàmica de Taizé a València i, de l’altra, d’una comunitat dels jesuïtes de Lleida, a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola.
Parlem amb Carles Escué, coordinador de pregàries a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida i amb Juan Jorge Garcia Sempere, col·laborador en l’acollida de Taizé a València i amb el grup escolta Edelweiss.

Més informació

0:00 / 0:00

6 juny

- Capítol 80.

Eines formatives en la fe

Parlem dels Cursets de Cristiandat, que són estades de cap de setmana per explorar la pròpia vida i descobrir l'amistat amb Déu, i els cursos Alpha, amb els sopars oberts a aquelles persones que necessiten algun tipus d'aprenentatge per obrir-se a la transcendència.
Conversem amb Manel Abad, coordinador interdiocesà dels Cursets de Cristiandat a Catalunya i Joaquín Nubiola, responsable dels Sopars Alpha a la Basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona.

Més informació

0:00 / 0:00

30 maig

- Capítol 79.

Estímuls vocacionals

En aquesta edició coneixerem testimonis sobre el que s'està fent, sobretot a l'arxidiòcesi de Barcelona però també en altres bisbats, perquè els nois afrontin la possible crida a la vocació sacerdotal.
Parlem amb Salvador Bacardit, rector del Seminari Conciliar de Barcelona i Pere Oliva, rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

23 maig

- Capítol 78.

La fe a les aules

A la nostra taula compartida, coneixerem aquesta vegada tres testimonis del que és viure la professió d’ensenyant des de la condició de cristià o cristiana. Sempre es pot donar testimoni, des del respecte a la diversitat, i moltes vegades també hi ha ocasió de transmetre d’alguna manera la fe que cadascú viu, donant classe de religió, de filosofia, de matemàtiques, de llengua, de literatura i d’història, per posar-ne només alguns exemples.
Montserrat Claveras és professora de religio en un centre public de Barcelona, Ignasi Flores, professor de Secundària a l'escola Maristes Anna Ravell i Adela Justo, professora d'institut. Ha donat classe de Religió, però actualment és professora de francès i llengües estrangeres.

Més informació

0:00 / 0:00

16 maig

- Capítol 77.

La Pastoral Litúrgica

Els diversos serveis i instruments que l’Església ofereix per viure i celebrar la litúrgia. A la nostra taula compartida, coneixerem dos testimonis del que són aquestes eines perquè el poble s’acosti a la litúrgia, des de materials com ara la revista Missa Dominical fins a llibrets de col·leccions que ajuden a conèixer els continguts de la Paraula de Déu, les pregàries i les benediccions, entre altres recursos. El Centre de Pastoral Litúrgica, les delegacions de Pastoral Sacramental i Litúrgica i els equips de litúrgia de les parròquies o comunitats cristianes en són un exemple de referència.
Parlem amb Joan Obach, sacerdot de l’arxidiòcesi de Barcelona i membre de l’equip del Centre de Pastoral Litúrgica i Joan Baburés, delegat de Litúrgia de la diòcesi de Girona i director del Secretariat Interdiocesà de Litúrgia.

Més informació

0:00 / 0:00

9 maig

- Capítol 76.

Fruits de Montserrat

Aquest capítol ens porta a parlar de Montserrat, amb el monestir, la muntanya, la imatge de la Mare de Déu i sobretot tot un entorn de persones i obres espirituals, culturals i socials que han fet gran tant la comunitat benedictina com en general els cristians catalans.
A la nostra taula compartida, coneixerem tres testimonis del que són alguns dels fruits més importants de Montserrat, concretament la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, l’Escolania i les Trobades d’Animadors de Cants per a la Litúrgia. Parlarem amb Joan Maluquer, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Efrem de Montellà, monjo prefecte de l'Escolania de Montserrat i Natàlia Aldana, monja benedictina del convent de Sant Benet de Montserrat i membre de la Comissió de les Trobades d’Animadors de Cants per a la Litúrgia.

Més informació

0:00 / 0:00

2 maig

- Capítol 75.

Formació religiosa transversal

A la nostra taula compartida, coneixerem dos testimonis del que és la formació religiosa transversal, a partir de dos exemples d’aquest treball, que s’hauria d’estendre a tot el sistema educatiu. Concretament ens referirem a un postgrau de les Vedrunes que s’imparteix a la Universitat de Vic i a un altre que ofereix la Facultat de Comunicació Blanquerna per a professionals d’aquest àmbit.
Ho parlem amb Ramon Rial, coordinador del postgrau en Cultura Religiosa que ofereixen la Universitat de Vic i Blanquerna i també encarregat de l'edició dels materials en cultura religiosa que es treballen a les escoles i Jordi Llisterri, periodista, professor del postgrau de Comunicació i Religió, de Blanquerna, i president de la Fundació Catalunya Religió.

Més informació

0:00 / 0:00

25 abril

- Capítol 74.

Missió pastoral dels laics

A la nostra taula compartida, coneixerem dos testimonis del que és la participació dels laics i laiques en la vida de l’Església, concretament des de ministeris, serveis, celebracions de la paraula, catequesi, acció caritativa i moltes altres necessitats.
Ho parlem amb David Aguilà, laic enviat per l’arquebisbe de Barcelona a oficiar i fer altres serveis en tanatoris i Montserrat Sitjas, col·laboradora de la Parròquia de Santa Maria, de Calella, al Maresme.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 8 9