En directe

La Caravana

Taula compartida

amb Ignasi Miranda

Podcast

Pòdcasts Taula compartida

Podcast de contingut religiós i social en què dues o tres persones, procedents de diferents realitats de l´Església i de l'àmbit cristià, expliquen com viuen la fe i, en estar en una mateixa taula, comparteixen les seves vivències sempre des de l'enriquiment i la diversitat. L´espai comença amb una breu reflexió a la llum dels últims documents o missatges de l´Església i acaba amb una peça musical o cançó d'inspiració cristiana.

També ens pots seguir a Spotify

Més informació

A la carta

29 febrer

- Capítol 67.

El Consell Pastoral Diocesà

El Consell Pastoral que cada diòcesi té com a gran instrument participatiu i sinodal, per a consultes i debats sobre qüestions organitzatives de l’Església local. A la nostra taula compartida, coneixerem dos testimonis del que és el funcionament de l’organisme més representatiu de les diòcesis.
Parlem amb Josep Maria Riba, Vicari General de la diòcesi de Vic, Mar Cugat, Secretaria General i Cancellera de l'Arquebisbat de Tarragona i Lluís Sallán, Vicari General del Bisbat de Lleida.

Més informació

0:00 / 0:00

22 febrer

- Capítol 66.

La Missa, centre de la vida cristiana

La utilitat i la naturalesa de la Missa com a celebració central per a les comunitats cristianes. Coneixem dos testimonis del que és la connexió de les persones i les famílies amb el sagrament de l’Eucaristia i, de manera general, amb la seva celebració.
Parlem amb Luis Carreras del Rincón, advocat, pare i avi de família i autor del llibre ‘La Missa, per a què serveix?’ i amb Xavier Garí, fundador de Som Cristians i també pare de família.

Més informació

0:00 / 0:00

15 febrer

- Capítol 65.

Les benediccions

Les benediccions, un sacramental que la litúrgia de l’Església catòlica posa al servei del poble creient per enfortir l’actitud de buscar Déu i per demanar el seu impuls com una ajuda a caminar per la vida fent el bé.
A la nostra taula compartida, coneixerem dos testimonis del que és la naturalesa i la vivència de les benediccions i d’altres sacramentals des de diferents vessants. Parlem amb Eduardo Pire Mayol, sacerdot, secretari general i canceller del Bisbat de Terrassa i Roser Solé, teòloga, professora i membre de la plataforma Alcem la Veu.

Més informació

0:00 / 0:00

8 febrer

- Capítol 64.

La poesia religiosa

Aquesta edició del espai 'Taula Compartida', coneixerem dos testimonis de l’art poètic, persones creients que expressen l’obertura a la transcendència amb diferents estils. La poesia religiosa, doncs, protagonista avui en el nostre podcast. Ho parlem amb David Jou, poeta i físic i Santiago Montobbio, poeta i escriptor.

Més informació

0:00 / 0:00

1 febrer

- Capítol 63.

La formació permanent

La formació permanent, que és tot aquell camí d'aprenentatge que l'Església desenvolupa per diverses vies, concretament la de la catequesi, la dels cursos o les sessions per reforçar el treball professional o de voluntariat i la de les activitats extraescolar, que inclouen el creixement en la fe i la pastoral en l'àmbit educatiu.
A la nostra taula compartida, coneixerem tres testimonis que ens acosten a tota aquesta realitat, la de la formació permanent. Parlem amb Alberto Para, director del Secretariat de Catequesi de l'arxidiòcesi de Barcelona, Ester Caballero, professora de ioga i de Ciències Religioses, Olga Hernández, del Departament de Formació de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Més informació

0:00 / 0:00

25 gener

- Capítol 62.

Recessos i exercicis espirituals

Coneixem dos testimonis que ens acosten a la realitat del treball espiritual i interior que el creient pot desenvolupar des d’aquestes experiències de trobada amb Déu en recessos i exercicis. Laura Rius, directora de l’Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES) i Pere Montagut, director espiritual del Seminari Conciliar de Barcelona i doctor en Teologia Espiritual.

Més informació

0:00 / 0:00

18 gener

- Capítol 61.

La comunicació de l'església

Dos testimonis que ens acosten a aquesta realitat, la de la comunicació, d’una banda des d’una proposta formativa i de ponts amb les creences i la Cultura, l’Observatori Blanquerna per a la Comunicació, la Religió i la Cultura, i d’altra banda des d’una Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació, concretament la de Girona.
Parlem amb Xavier Roca, delegat de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona i Alba Sabaté, sotsdirectora de l’Observatori Blanquerna per a la Comunicació, Religió i Cultura.

Més informació

0:00 / 0:00

11 gener

- Capítol 60.

L'adoració al Santíssim

Ens acostem en aquesta edició a la gran pràctica devocional i, d’alguna manera, també integrada en la litúrgia com és l'adoració al Santíssim. Per un cantó coneixerem l’adoració nocturna, molt present a Espanya des de fa dècades, i per un altre, la pregaria des d’una capella d’adoració perpètua, on també hi ha torns durant el dia.
Compartim els testimonis de Gregorio Peña, membre de l’Adoració Nocturna a Barcelona i Eduard Ticó, promotor dels torns de l’Adoració Nocturna a la capella del Col·legi Santa Isabel, al barri barceloní de Sarrià.

Més informació

0:00 / 0:00

4 gener

- Capítol 59.

Santa Teresa de l'Infant Jesús

Coneixerem dos testimonis que ens acosten a la doctora de l’Església i patrona de les missions. Teresina, una noia que va ser enllaç exemplar entre Déu i la humanitat, entre el cel i la terra. Josep Maria Alsina Roca, professor de l’Institut Sant Tomàs i Jesús Sans, carmelita descalç.

Més informació

0:00 / 0:00

21 desembre del 2023

- Capítol 58.

El perdó sagrament i actitud

Aquesta edició de l'espai Taula Compartida, coneixerem dos testimonis que ens acosten a aquesta realitat del perdó entesa com a sagrament, font de gràcia, i també com a actitud humana i connectada amb l’amor de Déu.
Parlem amb Emili Gil, sacerdot de l’arxidiòcesi de Barcelona i Juan Manuel Cotelo, director de cinema, autor de la pel·lícula ‘El mayor regalo’, sobre el perdó.

Més informació

0:00 / 0:00

Filtra per Data

1 2 6 7