En directe

Fabricació Pròpia

VATICÀ

«Ja mai més esclaus, sinó germans», el tema de la Jornada Mundial de la Pau del 2015

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai…

25 agost 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai més esclaus, sinó germans». El lema s’ha donat a conèixer a través d’un butlletí de premsa de la Santa Seu i un comunicat del Consell Pontifici de la Justícia i la Pau.

«Amb freqüència es pensa que l’esclavitud és un fet del passat —explica el comunicat— però aquesta plaga social es troba fortament present en el món d’avui».

També recorden que «l’esclavitud fereix moralment la fraternitat universal, i per tant, la pau. La pau té lloc quan un humà reconeix en un altre, un germà que posseeix la mateixa dignitat».

«En el món contemporani —segueix el comunicat— són múltiples les abominables cares de l’esclavitud: El tràfic d’éssers humans, el comerç d’immigrants i de la prostitució, l’explotació d’homes i dones o la mentalitat esclavista cap a les dones i els i nens. Per combatre l’esclavitud és necessari reconèixer la inviolable dignitat de tota persona humana».

Finalment, el dicasteri vaticà recorda que «la Jornada Mundial de la Pau va ser desitjada per Pau VI i es celebra cada any el primer dia de gener. El missatge del Sant Pare s’envia a les Cancelleries de tot el món i indica també la línia diplomàtica de la Santa Seu per al pròxim any».

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció