El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina. Les Nacions Unides defineixen aquesta pràctica com la mutilació total o parcial dels genitals de la dona amb una finalitat no terapèutica que es porta a terme per raons socials i culturals. Està present en 29 països de l'Àfrica subsahariana, en alguns països del sud-est asiàtic com Malàisia i en alguna part de l'Índia, així com al Kurdistan iraquià. Es calcula que hi ha uns 200 milions de dones mutilades en el món i tres milions de nenes que cada any corren el risc de patir-la.
La mutilació genital femenina és una tradició mil·lenària, que es continua practicant malgrat que a molts països es consideri aberrant. La directora de la Fundación Wassu, Adriana Kaplan, constata que la llei no evita que es continui practicant la mutilació genital femenina.
L'OMS s'ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d'una generació. A Espanya hi ha 17.000 nenes que, tot i haver nascut aquí, podrien estar en risc de ser víctimes d’aquesta pràctica. Catalunya compta amb un sistema pioner, exemple de bona pràctica a nivell internacional, que es vehicula a través del Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina i que implica diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.
Més actualitat
POLÍTICA
política
Sense categoria
Josep Àngel Borràs, pèrit forense: "És indubtable que la foto de Mazón ha estat intervinguda, no es correspon amb l’original"

El professor de la Universitat de Barcelona i expert en falsedat documental diu que la fotografia "presenta molts artefactes que no hi haurien de ser"
14 març 2025
Redacció, 
ACTUALITAT
COVID
MEDICINA
SALUT MENTAL
SANITAT
Sense categoria
L’Hospital d’Igualada manté la Unitat de Suport Emocional als professionals sanitaris cinc anys després de la pandèmia

Aquest servei ha atès 270 sanitaris per episodis d'ansietat, depressió i estrès posttraumàtic, entre altres símptomes
13 març 2025
Redacció,