El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina. Les Nacions Unides defineixen aquesta pràctica com la mutilació total o parcial dels genitals de la dona amb una finalitat no terapèutica que es porta a terme per raons socials i culturals. Està present en 29 països de l'Àfrica subsahariana, en alguns països del sud-est asiàtic com Malàisia i en alguna part de l'Índia, així com al Kurdistan iraquià. Es calcula que hi ha uns 200 milions de dones mutilades en el món i tres milions de nenes que cada any corren el risc de patir-la.
La mutilació genital femenina és una tradició mil·lenària, que es continua practicant malgrat que a molts països es consideri aberrant. La directora de la Fundación Wassu, Adriana Kaplan, constata que la llei no evita que es continui practicant la mutilació genital femenina.
L'OMS s'ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d'una generació. A Espanya hi ha 17.000 nenes que, tot i haver nascut aquí, podrien estar en risc de ser víctimes d’aquesta pràctica. Catalunya compta amb un sistema pioner, exemple de bona pràctica a nivell internacional, que es vehicula a través del Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina i que implica diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.
Més actualitat
POLÍTICA
Diana Riba: "És immoral" fer servir un cas d'assetjament sexual "per fer mal a Junqueras"
L’eurodiputada i candidata adjunta a la presidència d'ERC per Militància Decidim creu que l’exclusiva de l’ACN ha vist la llum ara “per fer mal a un candidat d’una candidatura”
12 desembre 2024
Redacció,