En directe

L'Evangeli del dia

PAPA FRANCESC

2016: de la Sinagoga romana a la benedicció nadalenca

La Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu ha publicat aquest divendres un vídeo amb les imatges més destacades de les activitats del…

30 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu ha publicat aquest divendres un vídeo amb les imatges més destacades de les activitats del Papa Francesc, dins l’any que està a punt d’acabar. Aquest audiovisual "retrospectiu" del Sant Pare narra i recorda, a través de les imatges, alguns moments històrics i emblemàtics viscuts pel pontífex durant aquest 2016. Comença per la seva visita a la Sinagoga de Roma al gener i segueix amb altres grans esdeveniments, com ara la fraternal trobada amb el Patriarca de Moscou i de totes les Rússies Ciril I i el seu viatge apostòlic a Mèxic al febrer, la celebració de la Missa in Coena Domini Dijous Sant a la Cooperativa Social Auxilium Castelnuovo di Porto a Roma i la celebració de la Passió del Senyor a la Basílica Vaticana.

D’altra banda, la visita a l'illa de Lesbos a Grècia a l'abril, la trobada del pontífex amb el gran imam d'Al-Azhar al Vaticà al maig passat, el seu viatge apostòlic a Armènia al juny, la visita al camp de concentració d'Auschwitz i l'anunci de la propera Jornada Mundial de la Joventut a Panamà tanquen la primera meitat de la seva activitat corresponent als últims 12 mesos. A l'agost, el Sant Pare va rebre un grup de famílies sirianes a la Casa de Santa Marta, mentre que, al setembre, va canonitzar la Mare Teresa de Calcuta i va realitzar el seu viatge a Geòrgia i Azerbaidjan. Al mes d'octubre, el Papa va visitar les poblacions afectades pel terratrèmol a la localitat italiana d'Amatrice.
El Consistori per a la creació de nous Cardenals provinents de les perifèries del món va donar pas, uns dies després i després d'un Any Extraordinari, al tancament de la Porta Santa de la Misericòrdia el 20 de novembre. Finalment, la Secretaria de la Comunicació proposa les imatges del Nadal i la Benedicció Urbi et orbi al desembre.
32 milions de seguidors a Twitter
D'altra banda, hem sabut aquest divendres que Francesc acaba de superar els 32 milions de seguidors al Twitter. "Deixem-nos tocar per la tendresa que salva. Apropem-nos a Déu que es fa proper, aturem-nos a mirar el Betlem". És el missatge del Papa publicat aquest dijous 29 de desembre en el seu compte de Twitter @Pontifex. El perfil del Sant Pare en aquesta xarxa precisament comptava, fins a aquest dijous passat, amb més de 32 milions de seguidors. El primer lloc correspon al compte en llengua espanyola amb 12,4 milions, seguit per la llengua anglesa amb 10,2, l'italià amb 4.11 milions, el portuguès amb 2,44 milions, el polonès amb 751.000, el llatí amb 735.000, el francès amb 717.000, l'alemany amb 412.000 i l'àrab amb 350.000.
També és notícia que el Papa ha enviat aquest divendres un breu escrit que diu això: "Amb alegria saludo la renovada presència de l'Osservatore Romano a l'Argentina". És amb motiu del llançament de l'edició argentina del prestigiós diari eclesial. El pontífex diu que, "a través del diari de la Santa Seu, es podrà conèixer directament el servei del Papa". En aquesta línia, el Sant Pare demana "a nostre Senyor que beneeixi els qui treballen en aquest projecte de servei al Regne de Déu", alhora que expressa el seu desig "que la Mare de Déu vetlli per tots ells". Finalment insisteix a demanar que preguin per ell.
Aquesta edició especial argentina del diari de la Santa Seu, formada per16 pàgines, afegirà contingut propi a l'edició setmanal en espanyol, i s'imprimirà al país natal del Sant Pare. El projecte editorial serà coordinat pel biblista i teòleg protestant Marcelo Figueroa. El producte busca ser un vehicle informatiu de la tasca universal del Papa, cosa que el converteix en un document periodístic únic en el seu gènere. A més, aquesta publicació compta amb l'aval de la Conferència Episcopal Argentina (CEA) i la col•laboració del rector de la Universitat Catòlica Argentina (UCA), Víctor Manuel Fernández.
Xifres d'agents de pastoral assassinats aquest any
Finalment destaquem que, durant aquest 2016, han estat assassinats arreu del món 28 agents de pastoral catòlics i, per vuitè any consecutiu, la xifra més alta correspon a Amèrica. Aquestes i altres dades surten en l’últim informe de l’agència Fides, que explica que el nombre de religioses assassinades, 9, s’ha incrementat notablement, fins al doble en relació amb el 2015. 14 sacerdots, 9 religioses, un seminarista i 4 laics és sumen la xifra global. Recordem que el 26 de juliol era assassinat el prevere francès Jacques Hamel, víctima del terrorisme, mentre celebrava l’eucaristia. 
A tot això, cal afegir els intents de segrest i robatori, situacions en què, en la majoria dels casos, els agredits han estat assassinats, com va passar amb la religiosa de Jesús Maria Isabel Solà al setembre a Haití. L’informe de l’agència de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles recorda igualment els tres sacerdots segrestats i assassinats a Mèxic, probablement pel seu compromís en la lluita contra el narcotràfic.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 30 de desembre.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció