En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“4 de cada 10 sense llar asseguren haver estat agredits”

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dimecres el triple crim dels últims dies a Barcelona contra persones sense llar i…

29 abril 2020

Redacció

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dimecres el triple crim dels últims dies a Barcelona contra persones sense llar i com ho estan vivint els qui viuen al carrer. El director d’Arrrels Fundació, Ferran Busquets, ha confirmat que “les tres primeres víctimes que han mort aquests dies al carrer les coneixien l’entitat”, i ha afegit que “el fet que passi això és molt trist”. Busquets ha explicat que “la violència de les agressions a les persones que viuen al carrer és habitual”.  De fet, ha dit que “és un dels principals problemes que tenen” els qui pateixen aquesta situació. Segons el director d’Arrels, la fundació té constància que, “entre els qui viuen al carrer, 4 de cada 10 asseguren haver patit una agressió els darrers anys”.
“El fet de dormir al carrer a la intempèrie significa que estàs a la disposició de qualsevol, i aquests dies no creiem que sigui coincidència, que hi hagi el confinament i es produeixen aquestes morts, perquè senzillament hi ha algú que ha vist que té més possibilitats d’agredir de manera impune”, ha lamentat. En la mateixa entrevista a Ràdio Estel, Ferran Busquests ha explicat, després del quart assassinat d’una persona sense sostre en pocs dies a la capital catalana, que “ara els carres estan buits i la persona que no té llar està mes indefensa”. En aquesta línia, ha conclòs “hi ha gent que s’aprofita més d’aquesta situació”. 
Les persones sense sostre viuen amb por. Un fet com aquest, segons Busquets, “encara els trasbalsa més”. Ha constatat que “les notícies volen també al carrer, i les persones estan més preocupades, per la qual cosa estan més tranquil·les quan han sabut que ja han agafat l’agressor. Arran d’aquests fets, des d’Arrels Fundació s’han plantejat “què hauria passat si això ho haguessin viscut persones que tenen una llar, que no estan vivint al carrer”. En aquest sentit, Ferran Busquets creu que “problament s’hauria fet molt més soroll”. Això demostra, segons el director d’Arrels, que “s’està fent una distinció entre persones que dormen al carrer i persones que tenen una llar.” 
Busquets també ha volgut agrair la participació ciutadana pel que fa a la detenció del pressumpte culpable dels crims. Recordem que va ser un veí qui va alertar als Mossos d’Esquadra d’aquest darrer crim al barri de l’Eixample de Barcelona.  Es tracta d’un home de 35 anys, veí de les Planes, a Sant Cugat del Vallès. Segons fonts pròximes a la investigació, la policia té clar que és el responsable de tres de les morts, i ara treballa per comprovar si també és l'autor del cas que falta, en què l'actuació no és la mateixa. Recordem que, aquest dimarts, el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en declaracions al programa El Mirador de l’Actualitat de Ràdio Estel amb Ignasi Miranda, s'ha referit a la detenció d'una persona relacionada suposadament amb l'homicidi de tres persones sense llar a Barcelona, l'últim aquest mateix dilluns cap a la mitjanit. "Hem tingut un cas del que podríem qualificar d'assassí en sèrie, després que hi ha hagut 4 morts d'indigents aquestes últimes setmanes, tres d'elles interrelacionades", ha explicat. 

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció