En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

"A Espanya hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen"

Aquest divendres l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de començar la primera hora de la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia: “Vivim…

10 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarregada de començar la primera hora de la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia: “Vivim en l’era de la impaciència. Com deia Saramago: incomunicació, revolució tecnològica que sovint no tenim temps d’assimilar i una concepció de la vida que passa per l’individualisme”.
El Comentari de l’Actualitat ha vingut de la mà d’Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau: "Hem vist un cop més com hi ha una causa penal que processa a les màximes autoritats del nostre país. Se'ls hi han imposat mesures cautelars molt greus. Més que trist, és alarmant, és inèdit en una democràcia". El director de Justícia i Pau ha advertit d’un error: “Si un Parlament dicta una resolució que no s'ajusta a la Constitució, el TC ho anul·la perquè no tingui cap efecte jurídic, però pretendre prohibir o que s'expressin en llibertat va en contra de tots els principis democràtics: processar i pretendre empresonar és un acte hostil per als parlamentaris i pels qui els hem elegit”
Quin és el paper d’Europa en aquests moments? On està la seva veu? Aquesta setmana, escoltàvem a la vicepresidenta del grup parlamentari socialista a l'Eurocambra lamentar l'actitud del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i reclamar l'alliberament del "presos polítics" catalans. La periodista i experta en Europa, Teresa Carreras, ha explicat a la Fórmula Estel: “Al Parlament Europeu no es mullen perquè no tenen majoria, i hi ha una estratègia molt clara del Partit Popular Europeu, que sí té majoria”. Carreras també ha expressat: “A Espanya no hi ha separació de poders: hi ha judicis polítics, i a Europa no ho diuen. A Vila i Nuet els han deixat marxar” i ha relatat una constatació que ha fet recentment: “L’estratègia del president Puigdemont crec que realment ha funcionat, perquè tots els asiàtics em preguntaven... tots saben què passa a Catalunya, i que Rajoy no vol dialogar”.
Àngel Miret, coordinador per l’Acollida als Refugiats de la Generalitat, ha repassat les notícies socials destacades de la setmana a Un món sense fronteres: l’homenatge amb espelmes de l’Església de Santa Anna als indigents difunts, els desplaçats al món, o l’estudi del percentatge de catòlics a favor i en contra de la independència, que demostra que hi ha diversitat política entre els catòlics.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel d’aquest divendres 10 de novembre

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció