En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"A la Casa Blanca, han de saber que l'elegit pel poble és Trump"

Alexander Golovin, expert en Estats Units i membre del grup Catalans Lliures, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Salvador Aragonés, periodista i professor…

14 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Alexander Golovin, expert en Estats Units i membre del grup Catalans Lliures, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació de Donald Trump, protagonista d’una nova tempesta política per un suposat sabotatge des de la Casa Blanca contra ell. Golovin ha explicat que "estem davant un esdeveniment històric, però sembla que, amb Donald Trump, és un fet normal tenint en compte la trajectòria que porta". En aquesta línia, ha admès que "Trump confon legalitat amb moralitat, perquè aquests que es rebel·len contra el president no són legalment traïdors, tot i que sí moralment, perquè no són ningú per contradir les directrius del president, que és el qui ha rebut el vot majoritari dels nord-americans i no pas ells". Ha conclòs que, "a la Casa Blanca, han de saber que l'elegir pel poble és Trump". Igualment l'analista ha comentat que "el problema és que no sabem públicament què està passant".
Verdaguer ha recordat que "el poder agrada molta gent i corromp sempre", i que "els moviments de poder passen sempre". L'escriptor ha afegit que "Trump acabarà el mandat". I Salvador Aragonés ha dit que "el president dels Estats Units té un poder molt fort i profund, i molts ciutadans dels Estats Units, sobretot els seus partidaris, l'aguanten perquè, entre el que ha fet, ha rebaixat impostos i ha fet pujar l'economia". En la mateixa línia, el periodista ha destacat que "Trump deixa molt que desitjar com a president, perquè avui diu una cosa i demà en fa una altra, i això no és governar".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de setembre.

El president dels Estats Units busca els “traïdors” que sembla que han organitzat una “resistència” secreta per boicotejar decisions preses pel mandatari. La publicació d’un article anònim, el dimecres 5 de setembre, en el diari The New York Times, obre la caixa dels trons. El text parla d’un grup de membres de l’executiu que ha organitzat aquesta mena de “resistència”. Gairebé dos anys després de guanyar les eleccions i arribar a la Presidència, Donald Trump continua mostrant-se com un home excèntric, erràtic i amb poca habilitat diplomàtica. Davant això, i en funció del que passi al novembre en unes eleccions legislatives parcials que poden fer-li perdre la majoria al Congrés, Trump pot tenir molt complicat presentar-se a la reeleció i, fins i tot, acabar el seu primer mandat. 

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció