En directe

Fabricació Pròpia

Sense categoria

A l'aeroport del Prat han aterrat avions amb passatgers però sense cap maleta

Durant la pandèmia, diversos aeroports europeus van decidir acomiadar la plantilla fixa i ara aeroports com el del Prat en paguen les conseqüències, segons Jorge Gómez, coordinador del sector aeri a CCOO a Catalunya

7 juliol 2022

Comparteix

L'inici de les vacances d'estiu està deixant imatges de fileres de maletes perdudes que es van acumulant a la zona d'arribades de l'aeroport del Prat. Es tracta de l'equipatge de passatgers que provenen d'altres aeroports europeus que, en els darrers dies, han patit una sobrecàrrega d'operacions i no tenen suficient personal per fer-hi front.

El representant del sector aeri de Comissions Obreres, Jorge Gómez, ha apuntat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que, durant la pandèmia, diversos aeroports importants d'Europa van decidir acomiadar part de la seva plantilla fixa i aquesta s'ha hagut de buscar una altra feina. "A Espanya, en canvi, els ERTOs que es van fer quan va esclatar la pandèmia van permetre mantenir la plantilla fixa i ara hi ha suficient personal perquè un aeroport funcioni", ha explicat Gómez.

Com a conseqüència d'aquests acomiadaments, a aeroports, com el del Prat, ha arribat a passar que, en algun moment, hi han aterrat avions amb passatgers però sense cap maleta. Segons ha explicat el representant del sindicat del sector aeri, "hi ha companyies aèries que saben que viatgen sense o amb poques maletes i que, quan estan volant, avisen als passatgers perquè aquests puguin organitzar-se i fer la reclamació del seu equipatge". També ha afegit que el moment "retornar maletes als passatgers" provoca una sobrecàrrega de feina important.

"Retornar les maletes als passatgers provoca una sobrecàrrega de feina important"

D'altra banda, Gómez ha apuntat que els aeroports cobren per cada enlairament i aterratge que es produeix, per cada avió aparcat en un 'finger' i, per tant, "si aeroports com els d'Amsterdam, Frankfurt, Brussel·les o Londres que han decidit reduir la seva activitat d'enlairament i d'aterratge al voltant d'un 20% és perquè saben que no poden assumir el volum de feina. I això suposa una davallada d'ingressos important". 

"Els aeroports que han decidit reduir la seva activitat d'enlairament i d'aterratge al voltant d'un 20% és perquè saben que no poden assumir el volum de feina i això suposa una davallada d'ingressos important"

El representant del sector aeri de Comissions Obreres ha recomanat a tots aquells passatgers que hagin d'agafar un avió aquestes vacances d'anar amb un mínim de dues hores d'antelació a l'aeroport per no tenir problemes.

Entrevista a Jorge Gómez Dieste, coordinador del sector aeri a Comissions Obreres Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció